אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חילופי דורות בחברת הייעוץ סוארי: רו"ח אורי כהן יעמוד בראש המשרד

חילופי דורות בחברת הייעוץ סוארי: רו"ח אורי כהן יעמוד בראש המשרד

המייסד, פרופ' יצחק סוארי, פרש מעבודת הייעוץ במשרד. הבוקר פרסם "כלכליסט" תצהיר שהגיש סוארי לבית המשפט ובו פירט את קשריו עם אי.די.בי וקרן סקיי

07.07.2013, 23:18 | תומר גנון והדר קנה
רו"ח אורי כהן, שותף בכיר במשרד הייעוץ "סוארי", יירש את מקומו של המייסד, פרופ' יצחק סוארי, החל מסוף 2013. כך נודע ל"כלכליסט". סוארי עצמו, לדברי מקורב אליו, פרש מעבודת הייעוץ, מתן חוות דעת כלכליות והערכות שווי לפני כשנה, בשל רצונו להתרכז בניהול נאמנות אלייד, בעלת השליטה בצ'מפיון-מוטורס, ניופאן ואשטרום. מזה חודשים ארוכים, סוארי (67) אינו פוקד את משרדי חברת הייעוץ.

"סוארי הוא מקצוען, ישר ואמין וגם אדם רגיש", אומר המקורב. "הוא איש רב זכויות שהיה מועמד לתפקיד נגיד בנק ישראל והמדינה הפסידה אותו. קשה להאמין שירצה לשאת בעתיד בתפקיד ציבורי כלשהו, בין היתר משום שהוא נפגע מפרסומים עליו בתקשורת".

חלק מהפרסומים שפגעו בסוארי, כך לפי המקורב, נגעו להערכת השווי שהכינה בשנת 2009 חברת הייעוץ שלו, במסגרת עסקת בעלי העניין שבה מיזג נוחי דנקנר את גנדן תיירות הפרטית, שהחזיקה בישראייר, לתוך אי.די.בי הציבורית. הערכת השווי אמדה ב-64 מיליון שקל את הסינרגיה בין החברות וזכתה לביקורת ציבורית. בספטמבר 2012 אף הגיש ישראל בן יורם, בעל מניות באי.די.בי אחזקות, תביעה נגזרת נגד בעלי שליטה ודירקטורים בחברה. כמו כן טען בן יורם שהעסקה היתה נגועה בניגודי עניינים - בין היתר של מעריך השווי בעסקה, סוארי.

 

"השמצה פוגענית וחסרת שחר"

הבוקר פרסם "כלכליסט" תצהיר שהגיש סוארי במסגרת התביעה, ובו גילה את קשריו עם קבוצת אי.די.בי ועם קרן סקיי שהוקמה על ידי שותפו לשעבר, צבי יוכמן. "לטענות בדבר ניגוד עניינים ויחסי תלות אין כל בסיס, מדובר בהשמצה פוגענית חסרת שחר", כתב סוארי.

"משרדי הוקם ב-1990 על ידי ועל ידי יוכמן, ופעל במגוון תחומי הייעוץ הכלכלי (בין היתר הערכות שווי)", כתב סוארי בפתח תצהירו. "שיתוף הפעולה עם יוכמן נמשך כ-15 שנה, עד שלהי 2005, עת הוקמה קרן סקיי על ידי יוכמן. יוכמן נותר בעל מניות מיעוט - 15% - בחברת השקעות פרטית בשליטתי. חלקי בקרן סקיי (בגין הסיוע בהקמת הקרן) הינו בשיעור של 2.4% מהרווח העודף, שטרם התגבש. אני עצמי השקעתי מכספי (באמצעות חברה בשליטתי) 0.5% מההשקעה בקרן ומעמדי הוא כשל כל שותף מוגבל אחר".

יצחק סוארי יצחק סוארי יצחק סוארי

"לקרן סקיי ועדת השקעות המורכבת מחמישה חברים, שאני ביניהם", המשיך סוארי לפרט את קשריו. "הקרן מנוהלת על ידי שותף כללי בשם סקיי אחזקות. אני מחזיק (באמצעות נאמן) 21% ממניות סקיי אחזקות. מניות אלה מעניקות זכויות הצבעה בלבד. אין לי שליטה בקרן, ואין לי שליטה בגוף כלשהו הקשור בה".

לקראת סוף תצהירו סוארי פירט את ההשקעה של אי.די.בי בקרן סקיי. "כלל ביטוח (חברה בת של אי.די.בי פיתוח) היא משקיעה גדולה בקרן סקיי", כותב סוארי. "עם הקמת הקרן היא השקיעה 30 מיליון דולר - כמחצית מהסכום מכספי הנוסטרו שלה". סוארי טוען שקשרי ההשקעה אינם הופכים את סקי ואי.די.בי לשותפות עסקיות.

בסוף תצהירו התייחס סוארי לטענת התובע לפיה חברת סוארי ערכה חוות דעת כלכליות עבור חברות בקבוצת אי.די.בי, ולפיכך מתקיימת תלות של סוארי באי.די.בי: "חברת סוארי נתנה חוות דעת במהלך השנים לחברות מקבוצת אי.די.בי, אך מעולם לא היה הדבר בהיקף שיוצר תלות, כביכול. בשלוש השנים שקדמו לביצוע הערכת השווי לגנדן, הסתכמו הכנסות חברת סוארי מקבוצת אי.די.בי בכ-10% מכלל ההכנסות". 

תגיות