אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בורסות אירופה נסגרו בעליות לאחר השגת ההסדר ביוון צילום: בלומברג

בורסות אירופה נסגרו בעליות לאחר השגת ההסדר ביוון

פוטסי ודאקס עלו בעד 1.1%, קאק התחזק ב-0.5%; שרי האוצר של האיחוד אישרו אמש את המשך ההלוואות ליוון לאחר התחייבות המדינה לרפורמות במגזר הציבורי; כריסטין לגארד: "ההתאוששות הכלכלית באירופה היא נזילה ביותר ואי הוודאות היא גדולה"

09.07.2013, 19:23 | סוכנויות הידיעות

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') בעליות, לאחר ששרי האוצר של האיחוד אישרו את ההסדר של 'טרוייקת המלווים' עם השלטון ביוון. במקביל נסגרו הבוקר הבורסות של אסיה במגמה חיובית, בהובלת הבורסה של טוקיו.

פוטסי דאקס קאק ניקיי האנג סנג שנגחאי

קרן המטבע הבינלאומית הורידה את תחזית הצמיחה שלה עבור הכלכלה העולמית וכלכלת ארצות הברית. לפי התחזית המעודכנת, הכלכלה העולמית תצמח השנה ב-3.1% וב-3.8% ב-2014, ואילו בתחזית הקודמת העריכו כי תתרחב ב-3.3% השנה וב-4% בשנה הבאה.

 

שרי האוצר של האיחוד אישרו אתמול את ההסדר של 'טרוייקת' המלווים ליוון בתוכנית החילוץ של המדינה, הכוללת את מדינות האיחוד, הבנק האירופי וקרן המטבע הבינלאומית. על פי ההסדר, האיחוד יעביר ליוון הלוואה של 2.5 מיליארד יורו החודש, ועוד -500 מיליון יורו בחודש אוקטובר, במידה שיוון תקיים את התחייבותה בהסדר, לבצע פעולות לצמצום הוצאות המגזר הציבורי. קרן המטבע הבינלאומי תעביר במקביל הלוואה נוספת ליוון, בסכום של 1.8 מיליארד יורו.

דרישת 'טרוייקת' המלווים להתחייבות מצד יוון הגיעה לאחר שהמדינה נמנעה לבצע את כל הצעדים שנדרשו ממנה במגזר הציבורי, על פי הסכם החילוץ המקורי. במקביל דווח אתמול בעיתון הספרדי "אל פאיס" שהנציבות האירופית מכינה סבב שני של סיוע לפורטוגל.  

ההסדר ביוון מרגיע את המשקיעים בשווקים של אירופה, שבשבוע שעבר, בעקבות הלחץ ביוון והמשבר הקואליציוני בפורטוגל, חששו לקריסת תוכניות החילוץ בשתי המדינות.

כריסטין לגארד, ראש קרן המטבע הבינלאומית, צילום: בלומברג כריסטין לגארד, ראש קרן המטבע הבינלאומית | צילום: בלומברג כריסטין לגארד, ראש קרן המטבע הבינלאומית, צילום: בלומברג

פגישת שרי האוצר של האיחוד וישיבת הפרלמנט האירופי שנערכו אתמול התמקדו בסוגיות של כלכלת האיחוד. ראש קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, הציגה את דרישת הארגון לפעולות דחופות של המדינות ושל האיחוד לעידוד הכלכלה ביבשת: "בשנה האחרונה נעשו פעולות חיוביות, הן ברמה של המדינות והן ברמה שלהאיחוד, לצורך התמודדות עם המשבר. אך למרות ההתקדמות, ההתאוששות הכלכלית באירופה היא נזילה ביותר ואי הוודאות היא גדולה. נדרשים צעדים נוספים כדי להשיב את הביטחון והוודאות, לעודד את הצמיחה ולייצד מקומות עבודה", אמרה לגארד.

באירופה נרשמה עלייה במגזר של חברות המכרות והתעשייה, בעקבות התוצאות הטובות שהציגה אמש אלקואה, יצרנית האלומיניום הגדולה בעולם, שדיווחה על עלייה של 17% ברווח הנקי. כמו כן בולטות מניות חברת החשמל הצרפתית Electricite de France עם עלייה של 10%, לאחר ש-UBS העלה את דירוג החברה מ'מכירה' ל'החזק'. מניית סימנס עולה -2% לאחר שדויטש בנק העלה את המלצתו לחברה, גם כן מ'מכירה ל'החזק'.

עליית מדד בסין

מדד המחירים לצרכן בחודש יוני בסין עלה ב-2.7% ועקף את התחזיות המוקדמות שעמדו על עלייה מתונה יותר של 2.5%. במאי עלה המדד בשיעור של 2.1%. במקביל פורסם כי מדד המחירים ליצרן ירד ב-2.7%, לעומת צפי לירידה של 2.5%.

בשוק הסחורות ירד אתמול בארה"ב מחיר הנפט ב-0.3% ל-103.1 דולר לחבית. הזהב עלה ב-1.8% למחיר של 1,235 דולר לאונקיה, לאחר שדויטשה בנק פרסם סקירה בה העריך כי המגמה השלילית במחיר הזהב צפויה להסתיים. הבוקר המסחר בנפט מתנהל ביציבות, אך הזהב ממשיך במגמה החיובית עם עלייה של 1.6% ל-1,255 דולר לאונקיה.

תגיות