אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראסל אלוונגר: "החברה לישראל מחויבת לעתיד של טאואר" צילום: שאול גולן

ראסל אלוונגר: "החברה לישראל מחויבת לעתיד של טאואר"

יצרנית השבבים הודיעה על הרחבת שיתוף הפעולה שלה עם נוג'ורה בתחום הסלולר, והמנכ"ל ניצל את ההזדמנות להרגיע את המשקיעים: "פיצול החברה לישראל לשתי חברות עשוי להוות יתרון עבורנו"

10.07.2013, 08:06 | ניר צליק

בשבועות האחרונים סערו הרוחות סביב החברה לישראל, החברה־האם (38%) של טאואר, יצרנית השבבים ממגדל העמק. החברה לישראל שבשליטת עידן עופר הודיעה כי בכוונתה לפצל את פעילותה לשתי חברות נפרדות. מחד, הפרות החולבות שיישארו בחברה לישראל, כיל ובזן, אשר בהמשך עשויה גם היא להיפרד מהחברה־האם, ומנגד, חברות הצמיחה שיונפקו בנפרד, כאשר ברשימה זו נמצאות IC פאואר, חברת החשמל הדרום אמריקאית, צים, מיזם הרכב הסיני קורוס וטאואר.

קראו עוד בכלכליסט

חששם של המשקיעים הוא כי החברה לישראל, שעמדה מאחורי טאואר לאורך השנים - כולל השתתפות לאחרונה בהנפקת זכויות בהיקף של 7 מיליון דולר מתוך 22 מיליון דולר שגייסה החברה - מאותתת כי היא לא מעוניינת לבצע השקעות כספים נוספות בחברות הצמיחה, וכי היא תותיר אותן לבדן במערכה. בראיון ראשון מאז ההחלטה על הפיצול אומר מנכ"ל טאואר, ראסל אלוונגר ל"כלכליסט": "ההחלטה לא משפיעה על הפעילות שלנו. למעשה, לנו זה נראה כמו יתרון כי תהיה הפרדה בין העסקים שהם עסקי צמיחה ועסקים שלא דורשים השקעה מיוחדת. החברה לישראל מחויבת לעתיד של טאואר. הם מחויבים לחזון שלנו לטווח הארוך - להביא את טאואר להכנסות של מיליארד דולר בעתיד - ואנחנו נגיע לשם".

ראסל אלוונגר, צילום: עמית מגל ראסל אלוונגר | צילום: עמית מגל ראסל אלוונגר, צילום: עמית מגל

השיחה עם אלוונגר נערכה על רקע הודעת טאואר על הרחבת שיתוף הפעולה שלה עם נוג'ורה, המייצרת רכיבים לטלפונים סלולריים חכמים. עסקה זו צפויה, על פי הערכות בשוק, להביא לטאואר הכנסות של 25 מיליון דולר בשנת 2014, כאשר עד שנת 2016 יגדל היקף ההכנסות מעסקה זו ל־50 מיליון דולר בשנה. קשה להעריך כמה זמן תימשך העסקה, אך היקפה הכולל צפוי לעמוד על יותר מ־100 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שיספקו טאואר ונוג'ורה לשוק הסלולר מיועדת לדור הרביעי (LTE). השתיים ייצרו יחדיו רכיב מודולרי בשם Coolteq ET, שמסייע להוריד את צריכת האנרגיה של הטלפונים החכמים ומאריך את חיי הסוללה שלהם באמצעות מגבר הספק. צריכת האנרגיה של המכשירים הסלולריים החדשים היא אחת הנקודות הכואבות ביותר של הדור הרביעי של הסלולר, כאשר יצרני המכשירים נאבקים על הארכת שעות הפעילות של המכשיר בין טעינה לטעינה. לפי ספקית המידע הגלובלית IHS, התחזיות ההכנסות השנתיות לאפליקציות אנלוגיות למעגלים משולבים עבור טלפונים ניידים, צפויות לעלות מ־827 מיליון דולר ב־2012 עד ל־2.9 מיליארד דולר ב־2017.

"השוק הספציפי הזה בתחום הסלולר גדל ל־350-250 מיליון דולר בשנה, ואנחנו מתכוונים להיות חלק משמעותי מהשוק. הטכנולוגיה בתחום הסלולר השתנתה היום, והיא מגיעה לשוק שבו אנחנו מובילים. היו לנו יותר מ־50 זכיות בחוזים בתחום השבבים לסלולר והזכייה הזו קשורה בעבותות לתחום הזה". לגבי המשך השנה של טאואר אמר אלוונגר כי היא "צפויה להיות חזקה, וכפי שאמרנו כבר, אנחנו צופים שיהיה גידול לבהכנסות בין רבעון לרבעון".

גם הסמנכ"ל מארק רקנאלי, שאחראי על ייצור שבבי ה־RF בטאואר, משדר אופטימיות: "הדרישה של יצרני סלולר לשפר את צריכת האנרגיה במכשירי הסלולר מובילה לדרישה גוברת למוצרים מהסוג שנספק לנוג'ורה".

טאואר סיימה את הרבעון הראשון של 2013 עם הכנסות של 113 מיליון דולר לעומת הכנסות של 168 מיליון דולר ברבעון המקביל, ועם רווח נקי המתואם של 6.5 מיליון דולר לעומת 32 מיליון דולר ברבעון המקביל. לרבעון השני של 2013 צופה טאואר הכנסות של 132-122 מיליון דולר לעומת הכנסות של 169 מיליון דולר ברבעון המקביל.

תגיות