אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בטר פלייס: חברת LLC Sunrise תרכוש את הקניין הרוחני תמורת 100-25 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

בטר פלייס: חברת LLC Sunrise תרכוש את הקניין הרוחני תמורת 100-25 מיליון שקל

בתוך כך, תהליך ההתמחרות שהיה מול המפרקים על הפעילות של קבוצת בטר פלייס בישראל - לא הגיע להכרעה, וככל הנראה יימשך במהלך הלילה או בבוקר

09.07.2013, 23:17 | זוהר שחר לוי

המפרקים הזמניים של בטר פלייס העבירו הערב (ד') לבית המשפט דו"ח ולפיו הקניין הרוחני של החברה יימכר לקבוצת LLC Sunrise בסכום של 100-25 מיליון שקל. 

בתוך כך, תהליך ההתמחרות שהיה מול המפרקים על הפעילות של קבוצת בטר פלייס בישראל - לא הגיע להכרעה, וככל הנראה יימשך במהלך הלילה או בבוקר בבית המשפט. שתי הקבוצות שהגיעו לגמר התהליך הן חניוני הצלחה והעמותה לקידום התחבורה החשמלית.

בטר פלייס, צילום: דוד הכהן בטר פלייס | צילום: דוד הכהן בטר פלייס, צילום: דוד הכהן

 

מי יממן את ההליך מול החברה השוויצרית?

בדו"ח שהגישו המפרקים הזמניים, עורכי הדין סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר, מתבקש בית המשפט להתיר להם לנקוט בהליכים הנדרשים ביחס לחברה השוויצרית של בטר פלייס, המחזיקה בקניין הרוחני. לדבריהם מדובר בהליכים שמטרתם "שימוש ומימוש זכויות הקניין הרוחני, המצויות בידה והעברת זכויות אלו לרוכשת".

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, מתבקש בית המשפט להכריע "בסוגיית מימון עלויות נשוא ההליכים בחברה זו". כפי שנחשף ב"כלכליסט" למרות שכל הצדדים המעורבים בעניינה של החברה השוויצרית מסכימים כי יש לפרקה ולשמר את הקניין הרוחני המוחזק בה, הם מסרבים בעצמם ליטול חלק בעלויות - כך החברה לישראל ובעלי המניות המהותיים בה, בהם שי אגסי.

באשר לנכסי החברה השוויצרית, היינו נכסי הקניין הרוחני של בטר פלייס, הוגשו לידי המפרקים עד כה ארבע הצעות כשבין שתי ההצעות הגבוהות נוהלה התמחרות. קבוצת LLC sunrise הציעה, כך לפי הדו"ח, סכום מינימלי מובטח של 25 מיליון שקל תמורת כלל הקניין הרוחני של החברה השוויצרית בתוספת 20% מתמלוגים שיתקבלו מהענקת רישיונות לשימוש בקניין הרוחני או כתוצאה ממכירתו למשך חמש שנים, ועד לסכום מקסימלי של 100 מיליון שקל.

קבוצת חניוני הצלחה וחברת CCGI הציעו סכום של מיליון שקל, כאשר בשלב ההתמחרות הועלה לסכום של 2 מיליון שקל, וזאת רק בקשר לחלק מהקניין הרוחני. מציעה נוספת הייתה קבוצת ארי מנוח שהציעה לשלם 150 אלף שקל בלבד ובהמשך כתגמולים עוד סכום נוסף של 9.7 מיליון שקל שישולם ממכירות או מרישיונות שיינתנו עבור הפטנטים. כנגד הצעה זו לא הופקדה ערבות בנקאית.

מציעה נוספת הייתה חברת Aero Vironment שהציעה 1.8 מיליון שקל עבור זכויות החלק מהקניין הרוחני. "הצעת הזוכה", נכתב בדו"ח, "הינה בבירור ההצעה האטרקטיבית ביותר מבין ההצעות לרכישת נכסי הקניין הבלתי מוחשי של החברה השוויצרית". הצעה זו תואמת עמדה, כך מצוין, לפיה לקניין הרוחני של החברה יש שווי ממשי וערך משמעותי.

הליך גם בארה"ב

לפי דו"ח המפרקים, לאחר שמונו גם כמפרקיה של בטר פלייס השוויצרית ושל חברת האם של קבוצת בטר פלייס, הם שכרו את שירותיו של משרד עוה"ד פפר המילטון כדי שזה ינהל את ההליכים וייצג את המפרקים הזמניים בהליכים בפני בית המשפט בארצות הברית. במקביל שכר דירקטוריון החברה את שירותי משרד עוה"ד סקאדן האמריקאי לייצג את החברה בהליכים הצפויים נגדה בארצות הברית. בהמשך, כך מצוין בדו"ח, התפטרו חברי הדירקטוריון בחברה האמריקאית, וזאת לאור ייעוץ משפטי שקיבלו, ובמקומם הוחלט על מינוי גורם מקצועי שיחליף אותם. בהתאם לכך, מונה דירקטור מקצועי.

לאחר שהתקיימו בניו יורק פגישות בין הצדדים, כולל נציגי המפרקים, גובש מתווה מוסכם בנוגע להליכים לפירוק החברה האם של בטר פלייס והחברות הבנות הקשורות, כך שיתאימו לחוקים האמריקאיים. "יובהר", נכתב בדו"ח, "כי אלמלא היו מגיעים הצדדים להסכם כאמור, עלה חשש ממשי כי על החברה האמריקאית ייכפה הליך פירוק בארה"ב באופן שהיה גורם אובדן שליטה בתהליך הן של המפרקים הזמניים והן של הדירקטורים ומסב נזק כספי משמעותי לנושים. גם היכולת לשלוט על מימוש נכסי החברה ומיצוי פוטנציאל פירעון ההתחייבויות הקבוצה כלפי נושיה, היו אובדים לחלוטין". 

תגיות