אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרנץ' קונקשן עוזבת את ישראל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

פרנץ' קונקשן עוזבת את ישראל

רשת האופנה הבריטית שנכנסה לישראל ב־2010 ותכננה לפתוח 7 סניפים תסגור את הסניף שהפעילה בקניון רמת אביב

15.07.2013, 07:51 | נורית קדוש

שלוש שנים וחצי אחרי שנכנסה לישראל ופתחה סניף דגל בקניון רמת אביב רשת האופנה פרנץ' קונקשן עוזבת את הארץ. ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת הרשת לסגור את הסניף בסוף יולי ולקיים עד אז מכירת חיסול, שתציע את שארית המלאי שלה בהנחות של עד 75%. לאחר המכירה, תעזוב הרשת את הארץ.

סניף של פרנץ סניף של פרנץ' קונקשן בקניון רמת אביב | צילום: אוראל כהן סניף של פרנץ

פרנץ' קונקשן הנו מותג אופנה בריטי הנחשב יוקרתי יחסית (בין הרשתות הפונות לכלל הציבור). המותג נוסד בלונדון על ידי סטיבן מרקס ב־1972 ומפעיל 300 חנויות ברחבי העולם, ו־1,500 נקודות מכירה בבתי כלבו. את הזיכיון להפעלת המותג בישראל קיבלה ב־2009 חברת FCIL שבבעלות איש העסקים רון דורון, המכהן כיו"ר לשכת המסחר ישראל־סינגפור ומחזיק בעסקים בתחום האוטומציה.

דורון פתח את סניף הרשת ברמת אביב על שטח של 120 מ"ר ותכנן לפתוח בארץ במהלך 2010 שלושה סניפים נוספים של הרשת. בטווח הארוך תכננה הרשת לפתוח בישראל שבעה סניפים.

על פי הערכות בענף, המותג סבל מכך שפריטי האופנה בו נמכרו במחירים הגבוהים ב־25% ממותגים הנתפסים על ידי הצרכן הישראלי כאיכותיים באותה מידה כמו זארה. סיבות נוספות שצוינו כאלה שהובילו לכישלון בארץ היו היעדר ניסיון קמעונאי של הזכיין המקומי והעובדה שהרשת לא חברה לאחת מקבוצות האופנה הגדולות, שמכירות את השוק המקומי.

מותג האופנה שזוכה להצלחה בעולם נכנס לישראל בתקופה שבה נראה היה כי ישראל הופכת למעצמת אופנה בינלאומית. זאת בעקבות פתיחת רשתות H&M וגאפ בארץ, ודיווחים על קבלת זיכיונות למותגים בינלאומיים נוספים בתחום האופנה, ובהם "פוראבר 21", "ברשקה", "אמריקן איגל", "בנטון", "בננה ריפבליק", "אולד נייבי" ואחרים.

בתוך זמן קצר התברר כי השוק הישראלי צר מכדי לאפשר לכל כך הרבה רשתות להתקיים במקביל. אחד האלמנטים שהכבידו במידה הרבה ביותר על הענף היה דמי השכירות הגבוהים בקניונים. אלה גבו מחיר בעיקר מרשתות ישראליות כמו בוניטה, גריפ, MAM'Z ואחרות שנסגרו. גם מותגים בינלאומיים התקשו לשרוד. גאפ נמכר לחברת גוטקס, בנטון סגרה את פעילותה בישראל וכעת גם פרנץ' קונקשן עוזבת את הארץ. לצד רשתות אלה, מצויות כמה רשתות אופנה על המדף וממתינות לקונה, נוכח הקשיים שעמם הן מתמודדות.

מנהלת חנות פרנץ' קונקשן אישרה אתמול את הפרטים ומסרה: "אנחנו סוגרים את החנות ואין לנו כוונה לפתוח חנות חדשה במקום אחר בישראל".

תגיות