אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוברים לאופציה ב' צילום: עמית שעל

עוברים לאופציה ב'

ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת ארדיטי־הייבלום, שזכתה במקום השני במכרז לקרקע בכוכב הצפון, צריכה להודיע אם תיכנס לפרויקט במקום קבוצת הורוביץ־יוכלמן שנאלצה לפרוש

15.07.2013, 08:47 | דותן לוי

בית משפט השלום בתל אביב ביטל אתמול את זכייתה של קבוצת הורוביץ־יוכלמן במכרז לקרקע ברחוב יערי 20 בשכונת כוכב הצפון בתל אביב. בית המשפט קבע כי בטרם יתפרסם מכרז חדש יש לפנות לקבוצה שהגישה את ההצעה השנייה בהיקפה, כך נודע ל"כלכליסט".

הצעה זו הוגשה על ידי עו"ד יהודה גולדברג, שייצג קבוצת משקיעים ובראשם היזמים עופר הייבלום וליאור ארדיטי אשר הצעתם עמדה על 76.4 מיליון שקל.

שכונת כוכב הצפון בת"א. ביהמ"ש נותן אופציה לקבוצה השנייה, צילום: עמית שעל שכונת כוכב הצפון בת"א. ביהמ"ש נותן אופציה לקבוצה השנייה | צילום: עמית שעל שכונת כוכב הצפון בת"א. ביהמ"ש נותן אופציה לקבוצה השנייה, צילום: עמית שעל

עוד הוחלט כי לקבוצה השנייה יינתן כשבוע להודיע אם בכוונתה לאמץ את העסקה. כמו כן, השופט לא חרץ דבר בנושא חילוט הערבות שהעמידה קבוצת הורוביץ־יוכלמן וההחלטה על כך נותרה פתוחה. אם הקבוצה תסרב לקחת את העסקה צפוי להתפרסם מכרז חדש לקרקע.

בהחלטה זו מאמץ השופט ישי קורן את אחת ההצעות שהגישה קבוצת הורוביץ־יוכלמן שבבעלות חני הורוביץ וזאב יוכלמן, לשעבר בכיר ברשות המסים, בתגובה שהעבירה לבית המשפט באמצעות עו"ד יעקב וינרוט; אך מנגד דוחה את בקשתם העיקרית לקבלת אופציה לתקופה של שישה חודשים לטובת ארגון קבוצת רכישה לקרקע.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", ברקע לביטול הזכייה של קבוצת הורוביץ־יוכלמן עומד סכסוך עם מייקל (משה) שחר, שותף שלישי בפרויקט שהעמיד את מרבית דמי הערבות והיה אמור להיות המממן המרכזי של הפרויקט. לפני כמה ימים ביקש שחר לבטל את זכייתם בטענה כי הורוביץ ויוכלמן הונו אותו, וכי "בהתבסס על הטעיה ותרמית אלה חתם על ההסכם". כן טען שחר כי בשל התרמית עומדת לו הזכות לבטל את ההסכם ולקבל מהכונס את מלוא כספי העירבון בחזרה.

אלא שבמכתב תגובה שהעבירו הורוביץ ויוכלמן לבית המשפט טענו השניים כי טענותיו של שחר מופרכות כיוון שהוא עצמו נכח בהליך ההתמחרות והחזיק בזכות וטו לביטול הרכישה. כמו כן, לטענתם מיד לאחר הזכייה היה זה שחר שביקש לצאת ולחגוג.

לפי כתב התגובה, בניגוד לטענותיו של שחר מי שאחראי להונאה במקרה זה היה הוא עצמו, היות שבניגוד למצגים הנוגעים ליכולותיו הכלכליות כלל אין לו נכסים בישראל, והחברה שטען לבעלות עליה היא למעשה חברה שנקלעה לחדלות פירעון ופורקה ב־1993.

קבוצת הורוביץ־יוכלמן זכתה בקרקע שנמכרה במסגרת פירוק שיתוף ובהליך של כינוס נכסים. מדובר בקרקע בשטח 3.5 דונם שההתמחרות עליה בוצעה בסוף מאי, ובמהלכה גברה הקבוצה על יתר המתמודדים תוך שהיא מציעה מחיר של 76.5 מיליון שקל המשקף עלות קרקע ליחידת דיור של 1.9 מיליון שקל.

תגיות