אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכלכלה אישרה את הרפורמה בתאגידי המים צילום: שאטרסטוק

ועדת הכלכלה אישרה את הרפורמה בתאגידי המים

בין השינויים המרכזיים - הכפלת ההטבה במחיר המים לקשישים ושינוי הסנקציות המוטלות על מנכ"לים ועיריות שלא עמדו ביעדים. ההסכם אינו כולל צמצום תאגידי המים ל-15 כפי שהוצע בטיוטת חוק ההסדרים

15.07.2013, 14:55 | חן פונדק

ועדת הכלכלה אישרה את הרפורמה בתאגידי המים של משרד האוצר והשלטון המקומי. ההישג המרכזי של יו"ר הוועדה אבישי ברוורמן (עבודה) וח"כ מיקי רוזנטל (עבודה) הוא הכפלת תקציב סבסוד של תעריף המים ל-40 מיליון שקלים עבור קשישים נזקקים, בנוסף ל-20 מיליון שקלים עבור נכים נזקקים.

קראו עוד בכלכליסט

ברוורמן: "מדובר בהנחה לאחת האוכלוסיות העניות והחלשות ביותר במדינה, שמתקשות לשלם את חשבונות המים ונמצאות בדילמה הבלתי אפשרית הזו, של בחירה בין תשלום החשבונות לקניית תרופות, מזון וצרכים בסיסיים אחרים".

ההסכם בין משרד האוצר לשלטון המקומי, שהוביל לשינוי ברפורמה המוצעת בתאגידי המים בחוק ההסדרים, אינו כולל צמצום תאגידי המים ל-15 כפי שהוצע בטיוטה הראשונה של חוק ההסדרים, אלא שינוי התעריפים המוכרים לתאגידי המים כאילו קיימים 15 תאגידים אזוריים.

לפי ההסכם, תאגידי המים יוכלו להתאגד לפי החלטתם, אולם הם לא יחויבו לעשות זאת. בסוף כל שנה מכניסת הרפורמה ייבחנו פרמטרים להתייעלות של התאגידים. תאגיד שלא יעמוד בפרמטרים יחויב להתמזג בתאגיד אחר.

השאלה שנותרה פתוחה: האם מחיר המים אכן ירד תוך שנתיים ב-5%, צילום: צביקה טישלר השאלה שנותרה פתוחה: האם מחיר המים אכן ירד תוך שנתיים ב-5% | צילום: צביקה טישלר השאלה שנותרה פתוחה: האם מחיר המים אכן ירד תוך שנתיים ב-5%, צילום: צביקה טישלר

בחוק שאושר בוועדת הכלכלה נכללו כמה שינויים מהחוק המקורי:

השינוי העיקרי הוא שתאגידי הבדיקה המכרעת האם התאגיד אכן יתייעל ולא צריך להצטרף לתאגיד אזורי תהיה רק פעם בשנתיים. בנוסף הוכנסו שינויים בסנקציות המוטלות על התאגידים והערים שלא עמדו ביעדים.

מצד אחד הוסרו הסנקציות שהוטלו על מנכ"לים במידה והתאגיד לא עמד ביעדים שהציבה הרפורמה. כמו כן לא תוקצב תקופת כהונתו של מנכ"ל התאגיד כפי שהיה אמור להיכלל לפי חוק ההסדרים.

מאידך שונו הסנקציות המוטלות על העיריות במידה והן לא יקימו תאגיד עד סוף 2013, או על תאגיד חזק שאינו מוכן לקלוט לתוכו רשות מקומית חלשה שרוצה להצטרף לתאגיד אזורי. השינוי בנוסחת הסנקציה פועל כך שעל רשויות חזקות יוטלו קנסות גבוהים יותר ממה שהוצע בחוק ההסדרים ועל רשויות חלשות יוטלו קנסות נמוכים יותר.

שאלת השאלות שנותרה היא האם מחיר המים אכן ירד תוך שנתיים ב-5%. שאול מרידור, סגן ראש אגף התקציבים אמר בדיון הראשון בנושא תאגידי המים בוועדת הכלכלה כי בסוף מועצת רשות המים תקבע את תעריף המים: "אני משפטן קטן אבל לא ניתן להבטיח הפחתה. הצעת חוק כזאת הולכת על מודל ברירת מחדל שממנו קובעים תעריפים וממנו יש החרגות. מועצת רשות המים חייבת לעבוד לפי המודל. בתור חבר במועצה, הם מתים לעשות זאת (להפחית את מחיר המים, ח"פ)".

תגיות