אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רכישת עומק אינטראקטיב: ענף החיישנים הישראלי בדרכו למעלה צילום: ענר גרין

רכישת עומק אינטראקטיב: ענף החיישנים הישראלי בדרכו למעלה

הסטארט-אפ מבית שמש, שפיתח תוכנה המתווכת בין מצלמות וחיישני תלת מימד לבין משחקים, נמכר לענקית השבבים אינטל תמורת ‭40-כ‬ מיליון דולר, לפי הערכות. שווי העסקה הוא פי 4 מההשקעה בה - החזר הנחשב לנמוך

17.07.2013, 18:01 | אסף גלעד והראל עילם
אינטל ישראל השלימה אתמול (ג') את רכישת הסטארט-אפ הישראלי עומק אינטראקטיב, לאחר חודשים של מגעים בין שתי החברות. עומק, שחלק מהטכנולוגיות שלה כבר שולבו לתוך מעבדי אינטל, פיתחה טכנולוגייה לזיהוי תנועות ומחוות דרך כל מצלמת רשת. החברות סירבו למסור את פרטי העסקה, אך היא מוערכת ‭40-בכ‬ מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

עסקה במכפיל נמוך

החברה גייסה ‭14-כ‬ מיליון דולר מאז היווסדה ‭2006-ב‬ מקרן אינטל קפיטל, מ-FF Ventures ומ-Artists & Integrators כך שנמכרה במכפיל של פי 4 על הכסף שהושקע בה, מכפיל שאינו גבוה במיוחד. הסכום מזכיר את השווי שהוענק לאחרונה לפריימסנס במהלך המשא ומתן שהיא מנהלת עם אפל.

 

בחברה מועסקים 55 עובדים, וטרם הוחלט האם יישארו במשרדי החברה בבית שמש או שמא יועברו למשרדי חטיבת המחשוב התפיסתי של אינטל בחיפה, המעסיק כיום 150 עובדים. מלבד המשקיעים, יהנו מהרכישה גם המייסדים ג'נין וגרשום קוטלירוף.  

 

הדגמת אולטרה-בוקים עם יכולות זיהוי תנועה באירוע אינטל הדגמת אולטרה-בוקים עם יכולות זיהוי תנועה באירוע אינטל הדגמת אולטרה-בוקים עם יכולות זיהוי תנועה באירוע אינטל

עומק, שמשרדיה יושבים בבית שמש, הוקמה ב-2006 וגייסה עד כה כ-14 מיליון דולר. חצי מהסכום הגיע ב-2011 מקרן ההון סיכון של אינטל, שהיא גם הלקוחה העיקרית של החברה.

על פי חברת המחקר, שיעור הצמיחה בתחום יחזור ‭10%-לכ‬ בשנתיים הקרובות אך לא יעלה מעבר לזה ואף צפוי לרדת. שוק הממשקים הטבעיים יגלגל עד 2019 סכום של ‭3.6‬ מיליארד דולר סך הכל, לאו דווקא שיעורי צמיחה גבוהים במיוחד. בין החברות הפעילות בו לא רק אינטל, אלא גם מיקרוסופט, סמסונג, קריאיטיב, סופטקינטיק, ליפמושן ומיקרוצ'יפ.

לדברי ערן פלומין, מנכ"ל השלוחה הישראלית של פרוסט אנד סאליבן, "מדובר בשוק תזזיתי, שבו אין טכנולוגיה שלטת אחת, ריבוי של שחקניות שאף אחת מהן לא לקחה בעלות על אף תחום, כמו זיהוי תנועה או קול. אחד ההסברים לרכישות בתקופה האחרונה נובע מהרצון של חברות ענק לקחת לעצמן בעלות שכזו על תחומים כמו יצירת משחקים, מחשוב, הפעלת הטלוויזיה או משחק באמצעות הטלוויזיה". ‬

מולי אדן, נשיא אינטל ישראל, מוביל את תחום הממשק הטבעי באינטל והקים את מרכז המחקר העולמי של החברה בארץ. בתערוכת המחשוב העולמית קומפיוטקס שנערכה לפני כחודש, אדן הדגים מספר טכנולוגיות חדשות המבוססות על ממשק טבעי, ביניהן מערכת זיהוי פנים המתפקדת כתחליף לסיסמה ומאפשרת מעבר אוטומטי בין חשבונות משתמשים בהתאם לאדם האוחז במכשיר.

אדן גם הדגים מצלמת רשת תלת ממד חדשה שתשולב בתוך מחשבי אולטרה-בוק או תמכר בנפרד, ומאפשרת שליטה מדויקת על ידי ביצוע מחוות, בדומה לקינקט, וכן זיהוי קול על בסיס הטכנולוגיה של חברת ניואנס.

ישראל נחשבת למעצמה בתחום זיהוי התנועה, ובארץ יש למעלה מ-20 חברות העוסקות בנושא. בימים אלו מתנהלים מגעים להשלמת עסקת ענק נוספת בתחום: אפל עומדת לרכוש את פריימסנס תמורת 280 מיליון דולר.

תגיות