אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה הפשרה לפינוי שדה דב: בעלי קרקעות ישתתפו בעלויות הפינוי ב-20 מיליון ש' צילום: עמית שעל

אושרה הפשרה לפינוי שדה דב: בעלי קרקעות ישתתפו בעלויות הפינוי ב-20 מיליון ש'

בית המשפט קיבל את הסכם הפשרה שנחתם בין המינהל, האוצר ומנהלי הקרקעות הפרטיים בגוש הגדול. בעלי הקרקעות ישלמו כ-10% מעלות פינוי השדה הנאמדת בכ-230 מיליון שקל. האישור סולל את הדרך להקמת כ-16 אלף דירות בצפון תל אביב

17.07.2013, 14:12 | עינת פז-פרנקל
בית משפט השלום בתל אביב אישר הבוקר (ד') את הסדר הפשרה שגובש בין משרד האוצר ורשות מקרקעי ישראל לבין מנהלי הגוש הגדול בצפון תל אביב על שיעור השתתפותם של בעלי הקרקעות הפרטיים בעלות מימון פינוי שדה התעופה שדה דב.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הפשרה שאושרה, ישתתפו הבעלים הפרטיים ב-20 מיליון שקל מתוך העלות הכוללת של המעבר, הנאמדת ב- 230 מיליון שקל, כאשר את היתרה יממן משרד האוצר.

אישור הפשרה יסלול את הדרך לחתימת הסכם בין משרד האוצר, רשות מקרקעי ישראל ורשות שדות התעופה על פינוי אחת מחטיבות הקרקע המבוקשות במדינת ישראל, לטובת הקמה של 16 אלף יחידות דיור.

קרקעות הגוש הגדול. אם פינוי השדה תסלל הדרך לבניית 16 אלף יחידות דיור קרקעות הגוש הגדול. אם פינוי השדה תסלל הדרך לבניית 16 אלף יחידות דיור קרקעות הגוש הגדול. אם פינוי השדה תסלל הדרך לבניית 16 אלף יחידות דיור

בעלי הקרקעות טענו כי המדינה אינה מתחייבת למועד פינוי השדה – וכי אין מוטלת עליה סנקציה אם לא תפנה את

שדה התעופה עד 2018. כמו כן, נטען כי המדינה אינה מוכנה להתחייב על כך ש-20 מיליון השקלים יהיו דרישתה האחרונה, כך על פי ההחלטה שהתקבלה היום. למרות זאת, בית המשפט קיבל את עמדת משרד האוצר לפיה על הבעלים הפרטיים להשתתף בעלות הפינוי לטובת השבחה ופיתוח של הקרקעות אשר בבעלות משותפת עם המדינה.

שר האוצר יאיר לפיד בירך על החלטת בית המשפט: "פינוי שדה דב יאפשר הקמתן של אלפי יחידות דיור בלב אזור הביקוש, מה שיגדיל את ההיצע ויסייע בהורדת מחירי הדיור", מסר. "צעד זה הוא נדבך נוסף במדיניות קבינט הדיור שמטרתו להגדיל את היצע יחידות הדיור לרכישה והשכרה באזורי הביקוש ברחבי הארץ".

בתגובה, מסרה עו״ד מרים דונין המייצגת בעלי קרקעות בגוש הגדול, כי "ההסכם שערורייתי. כתמורה לנכונות המדינה לפינוי היא מקבלת מחצית מהזכויות, תמורה שהוערכה בשנת 2007 במיליארד וחצי שקל. הסכומים רק עלו מאז. ביהמ"ש קובע שאין לו סמכות להכריע בפרשנות ההסכם, ובמנוף קולמוס מאפשר גביית כספים בנימוק כי למנהלי הגוש הגדול סמכות לעשות זאת. בעלי הקרקעות שהביעו דעתם, התנגדו לכך".

מנכ"ל משרד ראש הממשלה ויו"ר ועדת ההיגוי לפינוי שדה דב, הראל לוקר, מסר: "החלטת בית המשפט מהיום סוללת את הדרך ליישומה של תוכנית שתפנה קרקע חיונית למגורים באחד מאזורי הביקוש המרכזיים במדינת ישראל - בתל אביב. 16 אלף יחידות הדיור שיקומו על שטחו המפונה של שדה דב הם בשורה משמעותית לשוק הדיור הצמא להיצע של דירות, בשורה להמשך צמיחתה של העיר תל אביב ובשורה לאזרחים".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אם כבר תחקרו איך ומשום מה כל האדמות בצפון ת"א נשארו פרטיות.כאשר הרוב שייך למדינה
כאחד שגר בת"א ושמע סיפורים מאנשים מבוגרים . אז ככה. לפניי שהגיעו לישראל המוניי העולים לאחר קום המדינה החברה הטובים לקחו ביד את התושבים שגרו בת"א ואילצו אותם לקנות קרקעות מצפון לירקון. אישה מבוגרת אחת טוענת שאפילו קנתה את המיגרש( שליימים הנכדים שלה קיבלו בעבורו 18 דירות) עם הכסף שהיה לה בחזייה. מה אתם אומרים על כך יוצאי עדות המזרח?
עו"ד לביא , ת"א  |  17.07.13
4.
בטח שלפיד מבסוט יש לו שם כמה דונמים. ואיפה הירוקים שצריך אותם חברה 300מ' מהים מה?
מה עם החוק שאסורה הבניה 300מ' מהחוף? קומבינות ככה זה שאדמות שייכות לבעליי קשרים למינהם יכולים להזיז הרים. וועדת חקירה על הנעשה כולל עלהשופטים שהעבירו את ההחלטה .לבדוק שזה לא ממניעים אישיים.
אחד שיודע , ת"א  |  17.07.13
לכל התגובות