אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להיפטר ממניית אלביט הדמיה צילום: אוראל כהן

להיפטר ממניית אלביט הדמיה

הסיבה היחידה שמניית אלביט הדמיה לא יורדת בחדות היא הקושי לבצע עליה שורט

18.07.2013, 15:35 | אורי טל-טנא

ערב ההסכם על הסדר החוב בין בעלי המניות ומחזיקי האג"ח של אלביט הדמיה מניית החברה מרכזת מחזור מסחר גדול של מעל למיליון שקלים בבורסה של תל אביב. נראה כאילו המשקיעים במניה חוגגים על הציפיות להסדר חוב בחברה ומתעלמים מהערך הכלכלי שלה – ולכן הם צפויים להפסד חד כבר בשבועות הקרובים.

קראו עוד בכלכליסט

נכון לעכשיו וערב הסדר החוב בחברה, אלביט הדמיה נסחרת בבורסה של תל אביב לפי שווי שוק של כ-160 מיליון שקל. לאחר יישום ההסדר, בהנחה שייושם, מציעה החברה דילול למחזיקי המניות הנוכחיים ביחס של 1 ל 20, כאשר יוקצו למחזיקי האג"ח 95% ממניות החברה, ולמחזיקי המניות הנוכחיים ישארו רק 5% ממניות החברה שלאחר ההסדר.

כלומר, ערך השוק של המניות לאחר יישום ההסדר, בהנחה שהמניה תשמור על מחירה הנוכחי (6.4 שקל), יהיה כ-3.2 מיליארד שקל. לאחר יישום ההסדר לחברה יישאר חוב למחזיקי האג"ח החדשות שיונפקו למחזיקי האג"ח הנוכחיים בהיקף של 570 מיליון שקל וחוב לבנק פועלים של 230 מיליון שקל. לכן, המחיר הנוכחי של המניה מקנה שווי של כ 4 מיליארד שקל לנכסי אלביט הדמיה. שווי זה גבוה בהרבה מהערכת השווי ההזויה ביותר שנתנה לחברה. אם השווי היה מתקרב לערך זה החברה לא הייתה מגיעה כלל להסדר החוב.

מוטי זיסר , צילום: יריב כץ מוטי זיסר | צילום: יריב כץ מוטי זיסר , צילום: יריב כץ

להערכתנו שווי הנכסים של אלביט הדמיה הוא כ-1.2 - 1.4 מיליארד שקל, מה שיקנה שווי שוק של 400 - 600 מיליון שקל למניה לאחר ההסדר. כלומר, שווי שוק של כ-20 - 30 מיליון שקל למניה כעת. לכן, מחיר המניה צריך להיות בין 80 אגורות ל-1.2 שקל למניה - כשישית ממחיר המניה הנוכחי. כיוון וההסדר צפוי להיות מיושם בקרוב ההתכנסות לערך זה של המניה צפויה להיות מהירה.

הסיבה היחידה שמניית אלביט הדמיה לא יורדת היא הקושי לבצע עליה שורט לאחר שיתרת השורט במניה דומה לאחזקות של תעודות הסל במניה (ולכן תעודות הסל, שהן המשאילות העיקריות של מניות לצורך ביצוע שורט, לא יכולות לבצע השאלות נוספות).

 

הסיבה היחידה שהמניה לא יורדת היא הקושי לבצע עליה שורט לאחר שיתרת השורט דומה לאחזקות של תעודות הסל במניה. ולכן סוחרים חכמים לא יכולים לנצל את הטעות של אלו שאינם מבינים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
לאורי טל טנא בנושא עיכוב ההסדר
בעלי האגח לא רוצים מניות אלא אגח. הבהיר עו"ד קלר לפני ההצבעות שהיה מעדיף לקבל 50 אגורות מאשר הסדר מניות. בנק הפועלים קרוב לוודאי ביום א בצהרים מקבל שליטה על מניותיו של זיסר. אם הבנק לוקח שליטה, ממנה דירקטוריון חדש ומגיע להסדר חוב אגח עם הנציגויות, השופטת תגיד "לא מוכנה לחכות שבוע שבועיים". מה יקרה לנדל"ן בהודו ובאירופה? יתייבש? זה אפילו לא מוסרי שזיסר ניהל משא ומתן עם בעלי האגח על רכוש שאינו שלו, שהרי ברור לכולם שהוא מאבד את מניותיו לבנק.
רון  |  18.07.13
4.
ואולי אתה פסימי מידי באשר לשווי הנכסים של אלביט
אולי רק אולי הנכסים של אלביט הם בשווי של 3 מיליארד ובעלי המניות יקבלו כ 5 אחוז מ 3 מיליארד שזה 150 מיליון ₪. דרך אגב אם היו מקבלים 10 אחוז כפי שהיה בהסדר של החברה עד לפני יומיים באמת היה סיבה טובה לקנות את המניה. חוץ מזה אתה צודק בכול. עדיף אג"ח מאשר מניות עדיף בכלל לא לגעת בחברה הזו עד שיתייצב מצבה. יכול להיות שהקונים הם אנשים שממצעים את מחיר הקניה שלהם בכדי שאולי הם יצליחו להציל את ההשקעה הכושלת הזו. סביר שהם רק יפסידו עוד כסף. לעומת זאת קנית האג"ח נראית כמהלך ספקולטיבי מעניין.
חם או יפת  |  19.07.13
3.
הסדר החוב
רון, השופטת הבהירה שלא תאפשר עיכובים בהסדר. יעבור או ההסדר של החברה או זה של הנציגות או פשרה באמצע. ההסדר של הנציגות גרוע עוד יותר למחזיקי המניות כיוון ואז החוב שישאר לחברה יהיה גדול יותר (הדילול ללא שינוי). ללא הסדר ערך המניות יתאפס. פועלים, כנושה מלמעלה (של זיסר), כבר הפנים שלא יקבל דבר. כעת הבנק מנסה להבטיח שיקבל חלק גדול ככל האפשר מהוב כלפיו כנושה מבוטח מלמטה - של אלביט הדמיה עצמה.
אורי טל-טנא  |  18.07.13
לכל התגובות