אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קמפיין עולמי: קריאה לחופש

קמפיין עולמי: קריאה לחופש

קמפיין למלחמה באנאלפבתיות של משרד DDB Paris בצרפת עושה שימוש במודעות שנראות כמו פרסומת לריזורט יוקרתי או מכונית נחשקת, אבל כשקוראים את הטקסט מגלית שהוא קורא להפוך את האנאלפבתיות למשימה לאומית

18.07.2013, 14:06 | טל ריבן

השבוע אני מקנא בסדרת מודעות למלחמה באנאלפבתיות. הנתון במודעות מציין שכמעט 10% מהאוכלוסייה הבוגרת בצרפת אינם יודעים קרוא וכתוב. ההברקה במודעות היא השימוש במדיה כדי להדגים את התופעה. הסדרה מציגה מודעות המעוצבות באופן גנרי ומסוות את המסר בטקסט שבמודעה.

קראו עוד בכלכליסט

כך אנו רואים לדוגמה מודעת תיירות תמימה, שבמרכזה אשה בבגד ים וכובע שמש השוכבת בנינוחות על חוף עם חול לבן. צמד המילים שקופץ לעין הוא Luxury Resort, והדבר הבא שבולט הוא מבצע הצועק 10%.

בראייה ראשונית העין של הצופה מתייגת מיד את המודעה כעוד מודעה ליעד אקזוטי. ברגע הבא, כשמתחילים לקרוא את הטקסט, מגלים את הטריק.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: קמפיין למלחמה באנאלפבתיות (6 תמונות)

הטקסט אומר: כמעט 10% מהאוכלוסייה הבוגרת בצרפת יחשבו שזאת מודעה לאתר נופש יוקרתי. עזרו לנו להפוך את נושא האנאלפבתיות למשימה הלאומית של 2013.

המסר של המודעה יתגלה רק לאנשים שיודעים לקרוא, והם יגלו למה המודעה באמת מיועדת. מעבר לזה, הם יבינו את משמעות הבעיה ואת חוסר האונים של אלה שאינם יכולים לקרוא, וימשיכו לחשוב שזאת מודעה לחופשה.

המודעות נועדו לייצר מודעות לבעיה, ובמקום לפנות לרגש ולספר עליה הן עושות שימוש חכם במדיה ומעבירות את הצופה חוויה קטנה אך משמעותית.

ברגע שהצופה נפל בפח וחשב שהוא צופה במודעה מסוימת ואחר כך הבין שלא, סביר להניח שהוא יזכור אותה ויפנים חזק את המסר. לדעתי הוא אפילו ייהנה מהדרך שבה המסר עבר.

הכותב הוא סמנכ"ל קריאייטיב באדלר חומסקי

תגיות