אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק ההסדרים: הריב על הדסה מפצל את הקואליציה צילום: אלכס קולומויסקי

חוק ההסדרים: הריב על הדסה מפצל את הקואליציה

הקואליציה הצליחה להעביר את ההצבעה בעניין נוסחת התחשבות רכישת השירותים של קופות החולים מבתי החולים, אולם בעת הרוויזיה הצטרפו למתנגד ח"כ רוברט אילטוב מישראל ביתנו חברו לסיעה חמד עמאר וגם גילה גמליאל והחזירו את ההסתייגות להוציא את הדסה מההסדר

18.07.2013, 15:20 | חן פונדק
סימני קרע בקואליציה ולאחר מכן באופוזיציה בוועדת הכספים סביב השאלה אם להכניס את בית חולים הדסה להסדר ההתחשבנות בין בתי החולים לקופות החולים.

קראו עוד בכלכליסט

במהלך ההצבעה על הסכם הקפיטציה - נוסחת התחשבות רכישת השירותים של קופות החולים מבתי החולים - התברר כי ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתינו) מתכוון להצביע עם האופוזיציה. לבסוף הצליחה הקואליציה להעביר את ההצבעה גם ללא אילטוב, אולם בעת הרוויזיה הצטרפו לאילטוב, גילה גמליאל (ליכוד) וחמד עמאר (ישראל ביתינו) והחזירו את ההסתייגות.

ההסתייגות היא להוציא מהסדר ההתחשבנות את בתי החולים הפרטיים בירושלים הכוללים את הדסה ושערי צדק, אלא אם כן הם ירצו להיכלל. אלא שלאחר דברים שמסרו משרד האוצר ומשרד הבריאות הודיעו שני נציגי אופוזיציה - אחמד טיבי (תע"ל) ועיסאווי פריג' (מרצ) כי הם שולקים להצביע נגד ההסתייגות.

מההצעה של משרד האוצר ומשרד הבריאות בחוק ההסדרים עולה, כי קופות החולים ישלמו יותר כדי לטפל בגירעון של בתי החולים. שיטת ההתחשבנות בין קופות החולים לבתי החולים היא כי על שירותים שקופת החולים רוכשת עד תקרה מסוימת, היא משלמת מחיר מרבי ומעל תקרה זו - תשלם מחיר מוזל. החוק העלה את התקרה, כלומר קופת החולים תשלם עבור יותר שירותים את המחיר המרבי ולא המוזל.

בנוסף, חוק ההסדרים החדש העלה את מינימום השירותים מבתי החולים, שהקופה חייבת לשלם. לפיו, הקופות יהיו מחויבות לשלם עבור 95% מהשירותים, גם אם לא רכשו אותן בפועל. כלומר, החוק כופה כביכול על קופות החולים להשתמש בבתי החולים ולשלם להם, במקום לפתח שירותים בעצמם. בשל כך, קופות החולים מתנגדות לכך. מנגד בתי החולים נמצאים בגירעונות ובהם בית חולים הדסה שטוען כי ההסכם אינו הוגן כלפיה.

בית החולים הדסה עין כרם, צילום: מיקי אלון בית החולים הדסה עין כרם | צילום: מיקי אלון בית החולים הדסה עין כרם, צילום: מיקי אלון

לפני שבועיים בדיון בנושא ההסדר בוועדת הכספים אמר מנכ"ל בי"ח הדסה עין כרם, אביגדור קפלן: "ההסכם החדש פוגע בבתי החולים בירושלים, שאינם ממשלתיים. הוא יפגע קשה בהכנסות שלנו, כאשר בין כה וכה אנחנו מתקשים להעמיד שירותים נאותים. אם תופעל הנוסחה החדשה כפי שהיא, הדבר יחייב אותנו לסגור 300 מיטות אלא אם כן הממשלה תכסה את הגירעון שייווצר. לקבע את אותם שיקולים מוטעים עד 2016 זה להכניס אותנו לגירעון הולך וגדל".

משה בר סימן טוב, סגן הממונה על התקציבים באוצר, אמר בדיון כי"הבעיות של הדסה לא התחילו בהסכם הזה ולא יסתיימו איתו. מה שאתם עושים מפורר את כל הסדר הקבע. ההסדר כולל את כל הגורמים במערכת. אמרנו לכם את הבעיה של הדסה ואתם לא פותרים אותה בכך. אתם ככל הנראה רק תחריפו את הבעיה של הדסה. בהסדר הקבע יש גם מנגנונים

שמגינים על בתי החולים. לשר האוצר ושרת הבריאות יש בחוק יכולת בחוק להתאים ולהגן על בתי החולים. אם הם יוחרגו מההסכם הם גם יוחרגו מהמגננות. אתם לא מצביעים בעד הדסה, להדסה זה רע ומפורר את כל ההסכם". סימן טוב הוסיף כי הם לא זונחים את הדסה והטיפול בה לא יסתיים בהסדר זה בלבד.

ח"כ אילטוב: "בתי החולים עדיין יכולים להצטרף להסדר, זה לא מפורר שום דבר". אילטוב הוסיף לאחר מכן כי "יש לחברי הוועדה כוח לשנות דברים". יאיר אסף, סמנכ"ל הכספים במשרד הבריאות: "זה חד משמעית לרעת הדסה ומכניס אותה למרחץ דמים מול קופות החולים".

ח"כ עופר שלח (יש עתיד) הוסיף כי "בית חולים הדסה לא נקלע לבעיות בגלל הסדר הקפיטציה אלא בגלל החלטות לא חכמות שמנהליו הקודמים קיבלו". ח"כ אחמד טיבי (תע"ל): "הצבעתי עם האופוזיציה אבל בתור רופא דברי משרד הבריאות נשמעים הגיוניים. תביאו פתרון שמקובל על הוועדה".

תגיות