אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך ברצלונה תתמודד עם סוף עידן פפ-טיטו? צילום: אי אף פי

איך ברצלונה תתמודד עם סוף עידן פפ-טיטו?

טיטו וילאנובה עוזב ומשאיר מאחוריו קבוצה שיודעת לרוץ ביחד טוב אבל צריכה הרבה עבודת תחזוקה. הבעיה: כמעט ואין אדם באופק שיכול למלא את התפקיד

20.07.2013, 11:02 | אוריאל דסקל

טיטו וילאנובה מאמן ברצלונה בשנה האחרונה, עוזב את תפקידו לאחר שלא התגבר על מחלת הסרטן. הוא עוזב כדי לטפל בעצמו ולהציל עצמו מהמחלה הנוראית הזאת. יש דברים חשובים יותר מכדורגל וכולם מבינים את זה.

אפשר רק להצטרף לקהילת הגולשים ברחבי רשת האינטרנט שכתבו #AnimsTito - "תרגיש טוב טיטו" בתרגום חופשי.

מה יקרה כעת באחד משלושת מועדוני הספורט הגדולים בעולם?

קודם כל מדובר על סוף עידן. סוף עידן פפ-טיטו. מאז 2007 פפ גווארדיולה וטיטו וילאנובה ניהלו את הקבוצה הבוגרת של בארסה והובילו אותה לכמעט 20 תארים. הם עשו זאת עם חזון ברור, חשיבה רהוטה ואינטלגנציה ראויה לשבח. טיטו, כעוזר מאמן דומיננטי בשנים של פפ כמאמן בכיר, היה משמעותי מאוד במערכת של בארסה. בעונתו הראשונה כמאמן בכיר, הצליח להוביל את ברצלונה לאליפות מרשימה ולהגיע לחצי גמר ליגת האלופות. אין ספק שההתמודדות שלו עם מחלת הסרטן פגעה בקבוצה לתקופות מסוימות בעונה שעברה אבל גם אז ברצלונה שיחקה בצורה מאוד ברורה. ועכשיו: עידן חדש.

טיטו וילאנובה , צילום: אי אף פי טיטו וילאנובה | צילום: אי אף פי טיטו וילאנובה , צילום: אי אף פי

סנדרו רוסיי, נשיא ברצלונה, אמר שהמאמן הבא יגיע מחוץ למערכת. כעת, כך נראה, אין מישהו בתוך המערכת שהוא מספיק כריזמטי או מספיק מנוסה כדי לקחת את המושכות.

למרות האליפות וחצי גמר ליגת האלופות, הקבוצה רחוקה מלהיות מושלמת והאתגרים העומדים בפני המועדון הם רבים.

האתגר הראשון הוא למצוא את המאמן המתאים. לא כל שחקן יכול להתאים את עצמו לברצלונה ובטח שלא כל מאמן. האתוס, הסגנון, הפוליטיקות, הלחץ והתקשורת - כל אלו יוצרים אווירה כמעט בלתי אפשרית עבור כמעט כל מאמן שמגיע מבחוץ. בחירת המאמן היא קריטית. מרסלו ביאלסה, המנטור של פפ, מועמד אבל הוא נוקשה מדי ולא בטוח שיעמוד בלחץ הפוליטיקה בקאמפ נואו. לואיס אנריקה לא מגיע עם קורות חיים של הצלחות ולמרות היותו חלק מהמערכת של ברצלונה (אימן את קבוצת הנוער), הוא אינו פצצת הכריזמה שפפ היה. אנדרה וילאש בואש, מאמן טוטנהאם, יעלה כסף לשחרר ולמרות שמדובר במאמן צעיר ומוכשר ייתכן שברצלונה גדולה עליו כעת. אלו המועמדים המובילים לתפקיד כרגע. לכל אלו יהיה מאוד קשה להיכנס לחדר ההלבשה בקאמפ נואו. בכלל, כמעט כל מאמן יצטרך להתחיל עידן חדש אחרי העידן המוצלח ביותר שברצלונה ידעה אי פעם. המשימה אדירה ודורשת אישיות אדירה.

האתגר השני, וזה המאמן הנבחר כבר יצטרך לעשות: לשלב בין ליאו מסי וניימאר.

הכוכב הברזילאי עלה לברצלונה יותר מ-57 מיליון יורו - מה שהופך אותו לאחד מהשחקנים היקרים בכל הזמנים. הקבוצה לא יכולה להתדרדר לסיטואציה בה היתה לאחר שרכשה את זלאטן איברהימוביץ' ב-64 מיליון יורו. אז האגו של זלאטן לא התמודד היטב עם הדומיננטיות של מסי במערך וזה הוביל לפיצוץ בינו לבין פפ גווארדיולה - רוסיי הגדיר את הרכישה של זלאטן כ"טעות הגדולה בהיסטוריה של ברצלונה". היא הכניסה את הקבוצה לסחרור פיננסי, שהיא מתקשה להתמודד איתו גם היום. מסי, שקטל כמה וכמה חלוצים גדולים כגון דויד ויאה, סמואל אטו, אלכסיס סאנצ'ס וגם זלאטן, יצטרך לעבוד עם ניימאר לטובת המועדון. המאמן החדש יצטרך לוודא שזה יקרה.

האתגר השלישי הוא התמודדות עם התחדשות ההכרחית של הסגל. ויקטור ואלדס, צ'אבי, קרלס פויול - שלושה מהחוליות החשובות ביותר בעמוד השדרה של ברצלונה - כבר לקראת סיום הקריירות המפוארות שלהם. יצטרכו למצוא להם מחליפים או להכין את הקרקע לשינוי הגדול. זה עניין קריטי, למשל, במקרה של ססק פאברגאס. למרות שנחשב לאחד מהשחקנים הטובים בעולם ואחד מהשחקנים הטובים בברצלונה (11 שערים, 11 בישולים בעונה שעברה - רק למסי היו מספרים טובים יותר), ססק לא הכי מרוצה ממעמדו. רק ב-29 מ-77 המשחקים ששיחק בבארסה הוא סיים 90 דקות. הוא רוצה להחליף את צ'אבי (33) כבר - והמאמן החדש יצטרך לגרום לזה לקרות. אם זה לא יקרה, הוא עשו לעזוב. תיאגו אלקאנטרה כבר עזב בגלל שהבין שזה לא יקרה עבורו בשנים הקרובות.

האתגרים עוד רבים אבל "האתגר הרביעי" הוא כנראה הגדול ביותר: ריאל מדריד.

אסייר אייארמנדי (38 מיליון יורו), איסקו (30 מיליון יורו), דניאל קארבאחל (7.5 מיליון יורו), אלבארו מוראטה (עלה מהנוער של הקבוצה) - כולם שחקני נבחרת ספרד הצעירה שזכתה באליפות אירופה שהתקיימה בישראל הקיץ. ריאל מדריד, בהנהגת זינאדין זידאן, קנתה או גידלה את העתיד של הכדורגל הספרדי כשבסגלה עדיין שחקנים ברמה הכי גבוהה כגון כריסטיאנו רונלדו, מסוט אוזיל, איקר קסיאס וסרחיו ראמוס. העוצמות של ריאל מדריד נוטה להחליץ את הקבוצה הקטלאנית במיוחד כשזו לא סגורה על החזון והדרך שלה כמו שהיתה בעידן של פפ וטיטו. ההתמודדות עם הלחץ הזה - מצד המערכת כולה, ההיצמדות לערכים שעליה נבנתה השושלת הגדולה של הבלאוגרנה - אלו המפתחות להתמודדות של בארסה עם המשבר הנוכחי. זה יכול להיגמר בעוד עונה הירואית אבל זה גם עשוי להסתיים בפארסה ספורטיבית ופיננסית.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
כל אחד יכול למלא את התפקיד
גם אם אתה או אני נאמן את ברצלונה,היא "תזכה" בתארים. כאשר ישנה קבוצה שהשופטים במשחקיה הם למעשה חלק מסגל הקבוצה כאשר כל המימסד הכלכלי-צבאי-פוליטי-תרבותי-אקדמי ששולט באירופה וארה"ב רוצה שקבוצות מסוימות "יזכו" בתארים,זהות המאמן (וגם השחקנים) היא בעלת חשיבות די זניחה.
אאא  |  20.07.13