אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלך הבלגי אלברט נפרד מהכתר לטובת בנו הנסיך פיליפ צילום: אימג'בנק, Gettyimages

המלך הבלגי אלברט נפרד מהכתר לטובת בנו הנסיך פיליפ

אחרי 20 שנות שלטון שלוו בשערוריות, יחסים מעורערים עם האישה, פרסומים על ילדה מחוץ לנישואים והתרחקות מהפוליטיקה, מפנה המלך הבלגי בן ה-79 את כיסאו לבנו פיליפ

21.07.2013, 11:19 | סוכנויות הידיעות

אזרחי בלגיה מציינים היום (א') עידן חדש במדינה. המלך אלברט השני צפוי להיפרד מכתרו אחרי 20 שנות שלטון ולהעביר אותו לבנו פיליפ. בטקס חגיגי שייערך בארמון המלוכה בבריסל בנוכחות ראש הממשלה אליו די-רופו, יחתום אלברט השני בן ה-79 על מסמך שבו הוא מוותר על זכויותיו ומעביר אותן לבנו.  

לאחר טקס החתימה יישא פיליפ בן ה-53 שבועה בבניין הפרלמנט הנמצא בלבה של עיר הבירה הבלגית. לאחר מכן, המלך פיליפ והמלכה החדשה מתילדה, רעייתו, צפויים לברך את ההמונים ממרפסת ארמון המלוכה ולתת את האות לפתיחת מסיבות רחוב וחגיגות המוניות לרגל המאורע המיוחד.

אלברט השני מלך בלגיה הפורש (משמאל) ובנו יורש העצר הבלגי הנסיך פיליפ, מלך בלגיה החדש, צילום: אימג אלברט השני מלך בלגיה הפורש (משמאל) ובנו יורש העצר הבלגי הנסיך פיליפ, מלך בלגיה החדש | צילום: אימג'בנק, Gettyimages אלברט השני מלך בלגיה הפורש (משמאל) ובנו יורש העצר הבלגי הנסיך פיליפ, מלך בלגיה החדש, צילום: אימג

לפני כשלושה שבועות הודיע המלך אלברט השני כי הוא מעביר את הכתר לבנו. בשל ההתראה הקצרה לא היה לרשויות הבלגיות מספיק זמן כדי להפוך את טקס ההכתרה של פיליפ לאירוע נוצץ בהשתתפות ראשי מדינות רבים ולכן אף חבר בבתי מלוכה מהעולם לא הוזמן להשתתף בטקס. בכל מקרה, בשל העובדה שהעברת השלטון נערכת ביום העצמאות של בלגיה אז צפוי היום בבריסל מצעד צבאי מפואר.

 

הבת מחוץ לנישואים שהסעירה את הממלכה

בהודעת הפרישה של אלברט השני הוא אמר שהגיל והמצב הבריאותי לא מאפשרים לו עוד לתפקד כפי שהיה רוצה, והוא בחר "להעביר את הלפיד לדור הבא. פיליפ מוכן היטב לרשת אותי".

אלברט השני הושבע לכתר כמלך השישי של בלגיה באוגוסט 1993, אחרי מות אחיו בודואן שמלך יותר מ-40 שנה. מאז הוא ידע שפע שערוריות וסקנדלים, כולל יחסים מעורערים עם רעייתו, המלכה פאולה, ופרסומים על אודות ילדה מחוץ לנישואים בשם דלפין בואל. הנושא הזה חזר לכותרות באביב האחרון, כשבואל פנתה לבית משפט כדי להוכיח את אבהותו. על פי הערכות בתקשורת הבלגית, המהלך זירז את החלטתו לפרוש.

בלגיה היא מלוכה חוקתית בצד דמוקרטיה פרלמנטרית פדרטיבית, הכוללת שלושה חבלים אוטונומיים: פלנדריה בצפון, וולוניה בדרום והבירה בריסל. מבחינה פוליטית נחשב המלך אלברט לגורם משמעותי בניסיונות לפשר בין הפלמים והוואלונים ולמלך החדש פיליפ משימה קשה ביותר לשמור על אחדות המדינה.

הצפון העשיר נגד הדרום העני

 

הוויכוח בין הצדדים הוא ארוך שנים ובעל היבטים תרבותיים ופוליטיים. במרכזו עומד רצונה של פלנדריה, החבל העשיר מצפון, להגדיל את מידת האוטונומיה שלה בתוך או מחוץ למבנה הדו-לאומי של בלגיה. הוואלונים, תושבי החבל העני יותר ודוברי הצרפתית, מתנגדים לכך ומעוניינים בשמירת הסטטוס קוו. עם זאת, הכבוד וההערכה כלפי מלך בלגיה משותפים

לשני הצדדים והם הבסיס שעליו הם מצליחים להידבר.

ביוני 2014 ייערכו בבלגיה בחירות כלליות. למי שלא זוכר, אחרי הבחירות האחרונות ב-2010 נדרשו 541 ימים כדי להקים ממשלה. מי שזכה בכבוד להיות ראש הממשלה הבלגי החדש היה הסוציאליסט הוואלוני, אליו די-רופו. די-רופו ראש הממשלה הראשון מאז 1979 שצרפתית היא שפת אמו, והראשון מאז 1974 שמוצאו מוואלוניה. כמו כן, הוא בן המהגרים הראשון וההומוסקסואל המוצהר הראשון בתפקיד.

בניגוד לקודמיו בתפקיד המלך אלברט השני ניסה להימנע מהתערבות בפוליטיקה המקומית ככל האפשר ונראה שבנו צפוי לנהוג בדיוק כמוהו. למלך החדש פיליפ ארבעה ילדים והוא למד בין היתר בבריטניה ובארה"ב. כחלק מהכנתו לתפקיד הוא עמד בראש משלחות סחר בלגיות במדינות שונות בעולם.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
התפוררות של מדינה מלאכותית
בלגיה היא מדינה מלאכותית. עם "בלגי" אינו קיים מאז הרומאים השמידו אותו לפני כ-2000 שנה. לשני חלקיה ואלוניה ופלנדריה לא היה עבר משותף מאות רבות של שנים. מקורו של כל חלק הוא אחר הן מבחיהנ אתנית והן מבחינה לשונית והן מבחינה תרבותית. הממלכה נוצרה בהחלטה של מדינות אחרות כפשרה דיפלומטית. כמוה כך גם כל מדינות המזרח התיכון וחלק מדינות אירופה. וכפי שארע ברוב המדינות האלו, גם בבלגיה התברר כי נימסוי שולחן ושפה גבוהה אינם מספיקים ליצירת לאום. כיוון שהבלגים מקדישים חשביות ומחשבה לעתיד, כל צד מפחד לקחת על עצמו את חובות העבר וזה מה ששומר את המדינה מאוחדת. יום יבוא וגם היא תתפרק . וכך גם צ'כוסלובקיה ויוגוסלביה וסוריה ועיראק ולוב.
אנוש  |  21.07.13