אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הראיות מלמדות לכאורה על אחריותו של דני דנקנר למיוחס לו" צילום: אוראל כהן

"הראיות מלמדות לכאורה על אחריותו של דני דנקנר למיוחס לו"

כך לדברי השופט דוד רוזן במשפט קרקעות המלח; דנקנר טען שאין הוא צריך להשיב להאשמה לפיה שילם שוחד כדי לקדם עסקה שתעניק הטבות מפליגות לחברת המלח

21.07.2013, 11:31 | תומר גנון
"חומר הראיות שהוצג במהלך פרשת התביעה מלמד, לכאורה, על אחריותו של המבקש למיוחס לו על ידי המאשימה". כך פסק היום שופט בית המשפט המחוזי בת"א, דוד רוזן, לאור בקשתו של יו"ר דירקטוריון תעשיות מלח לשעבר ובעל המניות בה, דני דנקנר, שלא להשיב להאשמות נגדו בפרשת קרקעות המלח.

קראו עוד בכלכליסט

על פי כתב האישום, דנקנר העביר 1.1 מיליון שקל בגין דמי ייעוץ למאיר רבין, עוזרו של עד המדינה שנפטר שמואל דכנר, וזה שילם מתוכם כ-45 אלף שקל כשוחד למנהל מינהל מקרקעי ישראל דאז, יעקב אפרתי, שהוא קרוב משפחתו. זאת כדי שאפרתי יפעל לכאורה לאישור הסכם שהעניק הטבות מפליגות לחברת המלח, שהיתה בשליטת משפחת דנקנר, בדמות פיצוי של עשרות מיליוני דולרים על החזרת קרקעות בעתלית ובאילת למדינה. לטענת המדינה, עד המדינה שימש כצינור להעברת כספים אלה באמצעות חברה שהייתה בבעלותו. נציין כי פסיקת רוזן מהיום היא החלטת ביניים, שאינה קובעת מה משקל הראיות שהוצגו. עם זאת, יש בה ללמד, ולו במעט, על קו המחשבה של השופט רוזן.

דני דנקנר בדיון בבית משפט (ארכיון), צילום: עמית שעל דני דנקנר בדיון בבית משפט (ארכיון) | צילום: עמית שעל דני דנקנר בדיון בבית משפט (ארכיון), צילום: עמית שעל

"המבקש", כותב רוזן, "מסר בחקירתו במשטרה גרסה אשר מתיישבת בנקודות רבות עם עדותו של עד המדינה. המבקש סיפר על פנייתו לרבין, כדי שזה יקדם את ענייני תעשיות המלח מול מינהל מקרקעי ישראל בזכות קשריו; חוסר הכרות בין עד המדינה לדנקנר והעדר קשר עסקי ביניהם; דנקנר ראה ברבין מעין "מאכער" שבשל קשריו שילם לו; המבקש פגש את אפרתי מחוץ למשרדי המינהל בתיווך רבין; דנקנר אישר כי פגש בנאשם נוסף (אורי שטרית, ת.ג), לבקשת רבין, לצורך הסדרת חובותיו לבנק הפועלים, שעה ששטרית מכהן כמהנדס עיריית ירושלים.

רוזן הוסיף כי: "דנקנר העיד בחקירותיו במשטרה כי רבין קיבל סך של 1.3 מיליון שקל, אולם לא עלה בידו - על פני הדברים, לשלב זה של הדיון - ליתן הסבר הולם בגין מה שולמו כספים אלו, אשר הוא בעצמו לא זכר כי אלו הסכומים עליהם מדובר ונשמעו לו גבוהים. בנוסף, המבקש אישר באופן אישי את התשלומים ששולמו למאיר רבין ולשלמה בן עמרה (פעיל ליכוד, ת.ג), באופן מיידי, בניגוד לאופן אישור תשלומים בחברה".

"החלטה צפויה מראש"

לפני כחצי שנה חשף "כלכליסט" שחתימתו של בנימין נתניהו שכיהן באותם ימים כשר האוצר, מתנוססת על הסכם קרקעות המלח, על אף שבמשך עשר שנים המדינה טוענת שאף שר אוצר לא חתם עליו. תגובה ברוח דומה העבירה המדינה לבג"ץ לפני כשלושה שבועות. נתניהו טען בעבר בפני מקורביו שהוא אינו זוכר אם חתם כשר האוצר על ההסכם עם חברות המלח.

רבין העיד לאחרונה שלוש פעמים בפני השופט רוזן. "שלמה בן עמרה היה בקשר עם העוזרים של שר האוצר נתניהו, וקיבלנו גם את חתימת שר האוצר". כן טען רבין כי: "דני דנקנר שילם לבן עמרה 100 אלף דולר בשביל העבודה שעשה במשרד האוצר. בלי בן עמרה אין לנו תמיכה של משרד האוצר. הוא דאג לזה".

מבא כוחו של דני דנקנר, עו"ד יוסי בנקל, נמסר בתגובה: "מדובר בהחלטה צפויה מראש, בטרם שמע השופט טיעונים, כי אין בכוונתו להיענות לבקשה. יחד עם זאת עיון בנימוקי ההחלטה מלמד כי הראיות שהובאו על ידי התביעה אינן תומכות בכתב האישום".

תגיות