אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש אישר להפעיל את אלווריון במתכונת מצומצמת בחודש הקרוב צילום: אביגיל עוזי

ביהמ"ש אישר להפעיל את אלווריון במתכונת מצומצמת בחודש הקרוב

המחוזי בת"א קיבל את הצעת כונס חברת התקשורת ולפיו תתקיים התמחרות על החברה ונכסיה. במסגרת התוכנית, יועסקו כ-40% מעובדי החברה וההפעלה תתבסס על כספים המצויים בחשבונות הבנק שלה

21.07.2013, 16:37 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר היום (א') לכונס הנכסים להפעיל את ספקית פתרונות התקשורת אלווריון במשך החודש הקרוב במתכונת מצומצמת, במהלכו תתקיים התמחרות לרכישת החברה. כונס הנכסים: "פנינו וגם פנו אלינו מספר משקיעים פוטנציאליים לצרכי מימון ההליך".

קראו עוד בכלכליסט

כונס הנכסים של אלווריון, רו"ח יואב כפיר, פירט בבית המשפט את הדו"ח שהגיש הבוקר בעניינה של אלווריון, לפיה לחברה חובות בגובה 24.4 מיליון דולר. לדברי הכונס, עלות הפעלת החברה היא של כ-2 מיליון דולר לחודש. "בקופת החברה", אמר, "יש כ-200 אלף דולר ליום הכינוס, שזה אומר שלא ניתן להפעיל את החברה כ'עסק חי' ולכן ישבנו בישיבות מאוד ארוכות עם נציגי החברה שנמצאת בראש העין וביוקנעם כדי לנסות ולגבש מתווים".

חברת אלווריון, צילום: אביגיל עוזי חברת אלווריון | צילום: אביגיל עוזי חברת אלווריון, צילום: אביגיל עוזי

עוד הוסיף הכונס, כי מאז החל הליך הכינוס נגבו עוד כ-200 אלף דולר וכי ישנם 600 אלף דולר שצפויים להיגבות ממקור אחר. לחברה, כך צוין, יש 23 מיליון דולר של מלאים, חוב לקוחות ושיקים שנמצאים אצלה ובנוסף מחזיקה בפטנטים, טכנולוגיה, שלד ציבורי שאינו בכינוס. ישנם 400 מיליון דולר הפסדים לצורכי מס מכלל הנכסים הללו.

לדברי רו"ח כפיר, הוא שוחח עם משקיעים שיתנו מימון ביניים וכן עם נציגי הבנקים ועם הספקים, אך בסופו של דבר "לא הצלחנו לגבש מתווה. ביום חמישי בערב הגשנו מתווה, וכרגע אין הסכמות". בין היתר, התייחס הכונס לבקשה שהוגשה בשבוע שעבר על ידי העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן, ובו דרשו כי בנק סליקון וואלי (Silicon Valley Bank) יעביר לאלתר מיליון דולר לקופת הכינוס כדי שהחברה תוכל להמשיך ולהעסיק את העובדים.

לפי העובדים וכפי שטענו בבקשתם, הבנק הינו נושה מובטח שרשומים לזכותו שיעבודים ספציפים ושיעבוד צף על נכסי החברה. לדברי העובדים, ככל הידוע להם, לבנק יש ביטחונות נוספים בהם הוא מחזיק, לרבות המחאות של טלרד בגובה 2.3 מיליון דולר. "הבנק", נכתב, "הוא הגורם שהגיש את בקשת הכינוס והחל את מהלך חדלות הפרעון של החברה. הבנק בחר להגיש את בקשת הכינוס בעיתוי בעייתי ביותר, בעת שקופת החברה הייתה כמעט ריקה ויש לו אינטרס למקסם את הכספים שיתקבלו במסגרת הליכי הכינוס".

היום בדיון, ציין הכונס כי חשוב כי לפחות 55-60 עובדים ימשיכו לעבוד "כדי לשמור על הנכסים העיקריים" ובכדי שניתן יהיה למכור את החברה כ"עסק חי", אך במידה והתוכנית לא תאושר ולא יהיה מימון מגורמים אחרים, "אנו נאלץ להעסיק רק את 15-20 העובדים כדי לסגור את החברה".

עו"ד יוסף בנקל, המייצג את הבנק, טען בדיון כי הבנק לא מתכוון לממן את ההפעלה. "הבנק", אמר, "נקלע למצב שלא לטובתו משום שהנהלת החברה הרימה ידיים. אם האלטרנטיבה היא בעייתית, אין סיבה שהבנק יוסיף כרגע כסף. הכונס מדבר על סכומים נכבדים שניתן לגבות מהם, הבנק בחן את העניין וסבור שכרגע להשקיע כסף טוב אחרי כסף רע, זה לא העיתוי הנכון". לדברי עו"ד בנקל, יתכן שאם תופעל החברה במשך חודש ימים כפי שהציע הכונס ויתברר שתזרים ההכנסות עולה, הבנק ישקול שוב את הנושא. "להיכנס היום להרפתקה, הזרמה נוספת של 600 אלף דולר, מהבדיקות שערך הבנק, זה לא נתפס ככיוון כלכלי לממן את הסכום הדרוש לתכנית ההפעלה".

בתום דיון, הסכימו הצדדים למתווה שהציע רו"ח כפיר להפעלת החברה במתכונת מצומצמת במהלך החודש הקרוב, מתווה שקיבל את אישורו של שופט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין. בתקופה זו, במהלך החודש הקרוב, תופעל החברה במתכונת מצומצמת, במהלכה תתקיים התמחרות על החברה ונכסיה. במסגרת תוכנית ההפעלה, יועסקו כ-40% מעובדי החברה וההפעלה תתבסס על כספים המצויים כרגע בחשבונות הבנק שלה. כספים אלו יועברו לקופת הכינוס ומהם גם ישולם השכר לעובדים.

תגיות