אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר בצים: "הזרים תומכים בצים והישראלים קוברים אותה" צילום: בלומברג

בכיר בצים: "הזרים תומכים בצים והישראלים קוברים אותה"

מחזיקי האג"ח של צים מסרבים לבקשת החברה לדחות תשלום בטוחה בסכום של 25 מיליון דולר וטוענים שהובטח להם בהסדר החוב של החברה ב־2009 כי הבטוחה לא תיפגע

22.07.2013, 08:59 | גולן חזני

מחזיקי האג"ח של צים מסרבים לבקשת החברה לדחות קבלת בטוחה של 25 מיליון דולר שאמורה להינתן להם השבוע, לסוף 2014. בעוד הבנקים הזרים ובעלי האניות והמספנות הסכימו לבצע דחייה חד־צדדית של תשלום החובות של צים אליהם בסכום של 1.5 מיליארד דולר, מחזיקי האג"ח מסרבים לדחות את קבלת הבטוחה שניתנה להם כחלק מהסדר החוב שנחתם ב־ 2009. בכיר בצים אמר בסוף השבוע ל"כלכליסט": "הדבר המוזר הוא שדווקא השחקנים הזרים תומכים ומנסים להציל את צים, ובה בשעה השחקנים הישראלים, המוסדיים, לא תומכים בחברה ומנסים לקבור אותה". 

קראו עוד בכלכליסט

על פי שטר הנאמנות, היתה אמורה צים להעביר לבעלי האג"ח בטוחה נוספת ב־13 ביולי 2013 בסכום של 25 מיליון דולר. אולם החברה החליטה שלא להעביר בשלב זה את הבטוחה. נציגות בעלי האג"ח, שלהם חייבת צים 391 מיליון דולר, הבהירה לחברה ולבנקים הזרים כי לא תחזור לשולחן המו"מ עד שהבטוחה תועבר. על פי שטר הנאמנות, יש לצים ארכה של 15 יום (עד 28 ביולי) להעביר את הבטוחה ולמנוע את הפרת תנאי השטר. אם הבטוחה לא תועבר, מתכוונים מחזיקי האג"ח לפנות לבית המשפט ולבקש פירוק החברה ופירעון החוב מיידית.

צים , צילום: בלומברג צים | צילום: בלומברג צים , צילום: בלומברג

מחזיקי האג"ח טוענים כי הסכימו שלא להעמיד את האג"ח לפירעון מיידי אף על פי שהיה באפשרותם לעשות זאת וכי החברה הבטיחה להם כי נושא הבטוחה לא ייפגע. בכירי צים טוענים כי מעולם לא הבטיחו להעבירה.

מנתוני החברה לישראל עולה כי בשנים 2012–2011 חכרה צים מתאגידים קשורים אוניות ב־113 מיליון דולר בכל אחת מהשנים, ורכשה דלקים מבזן ב־100 מיליון דולר ב־2012. עוד עולה כי היקף ההתחייבויות של החברה לתאגידים קשורים ב־2013–2017 הנו 724 מיליון דולר, ומדובר רק בהתחייבויות חתומות, ולא כאלה שעשויות להסתיים ולהתחדש בתקופה זו.

תגיות