אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
8 דברים שאסור להגיד בראיון עבודה צילום: שאטרסטוק

8 דברים שאסור להגיד בראיון עבודה

"שנייה, אני חייב לענות, אני מחכה לשיחה חשובה", או "סליחה על האיחור"; הדברים שעשויים לפגוע לכם בסיכויים לקבל את המשרה

24.07.2013, 23:52 | מעין מנלה

ראיון עבודה זו סיטואציה מלחיצה שצריך להתכונן אליה. אם אתם נמצאים בראיון ואתם רוצים להתקבל לעבודה יש דברים שאם תאמרו יגרמו לכם להיראות רע ויפגעו בסיכויים שלכם לקבל את המשרה. קבלו 8 דברים שכדאי לא להגיד בראיון עבודה:

קראו עוד בכלכליסט

1. "כמה בדרך כלל משלמים עבור המשרה הזאת?" - אחד השלבים הרגישים ביותר בראיון העבודה הוא שלב המו"מ על השכר. ישנם דברים שאם יאמרו יפגעו בסיכויים שלכם לקבל את השכר הראוי לדעתכם. ראשית, אל תשאלו "כמה בדרך כלל משלמים עבור המשרה הזאת?". אם תתנו אותה כמענה לשאלת המראיין לגבי ציפיות השכר שלכם, ההצעה מצד המעסיק תהיה נמוכה אוטומטית. בנוסף, זה מראה שלא עשיתם מחקר כמו שצריך על המשרה. בכלל, עדיף שנושא השכר לא יהיה הנושא הראשון שעליו אתם מדברים בראיון.

2. "כן, השכר הזה נשמע סבבה" - המטרה של מו"מ על שכר בעת ראיון עבודה היא לדון בשכר, לכן, חשוב שההצעה הראשונה שאתם מקבלים תהיה בסיס להמשך. תהיו מוכנים לכך שתצטרכו לדבר על כישוריכם ועל הערך שתביאו לחברה ולגרום למעסיק לשלם לכם בהתאם. אם אתם נוקבים בשכר שאתם רוצים אל תגידו מייד אחר כך "אבל אני גמיש לגבי זה". אם עשיתם מחקר מקדים ואתם יודעים מה השכר המגיע לכם, אל תורידו את השכר עבור המעסיק בכך שתגידו שאתם מוכנים לקבל פחות. אם המעסיק לא מוכן לשלם לכם סכום הקרוב לזה שאתם דורשים, תוכלו לשאול לגבי בונוסים, או אופציות.

ראיון עבודה, צילום: shutterstock ראיון עבודה | צילום: shutterstock ראיון עבודה, צילום: shutterstock

3. "סליחה על האיחור" – זה מובן מאליו שחשוב להגיע בזמן לראיון עבודה. המעסיק שלכם לא רוצה שתאחרו לעבודה ב-20 דקות בכל בוקר.

4. "המעסיק הקודם שלי היה על הפנים" – אל תגידו שום דבר שלילי על מקום העבודה הקודם שלכם. לא רק שזה לא מקצועי, זה גם גורם לכם להיראות לא טוב. בנוסף, מעסיק פוטנציאלי ירצה להתקשר לבוס הקודם שלכם כדי לקבל המלצות לכן, זה לא חכם לשרוף גשרים בראיון העבודה. כמו כן, כדאי לא להשתמש בקללות או בסלנג בכלל בראיונות עבודה. זה לא מוסיף לתדמית שלכם כעובדים רציניים.  

5. "בעוד חמש שנים אני אחליף אותך" – כששואלים אתכם איפה אתם רואים את עצמכם בעוד חמש שנים, אף פעם אל תשיבו למראיין שאתם רוצים את המשרה שלו. נסו לנסח את התשובה סביב הניסיון שאתם רוצים לצבור והאחריות שאתם רוצים שתהיה לכם במקום לאיים על משרתו של המראיין.

6. "זה נורא נוח לי לעבוד פה, אני גר חמש דקות מכאן" – זה באמת כיף לגור קרוב למקום העבודה אבל אתם לא רוצים ליצור את הרושם שהסיבה היחידה שבגללה אתם מעוניינים בעבודה היא הקירבה הגיאוגרפית אליכם הביתה. זה גורם לכם להיראות עצלנים וככאלה שלא באמת מתעניינים בעבודה או בחברה.

7. "שנייה, אני חייב לענות, אני מחכה לשיחה חשובה" - אם במקרה שכחתם לכבות את הטלפון הנייד שלכם בזמן הראיון אל תחמירו את המצב בכך שתענו לשיחה או תסתכלו בהודעת טקסט. אם הטלפון מצלצל התנצלו במהירה ותתעלמו ממנו.

8. "אתם מייצרים שבבים? חשבתי שאתם עוסקים בתוכנה" – לפני שאתם הולכים לראיון עבודה תעשו מחקר על החברה שבה אתם מתראיינים. המינימום שנדרש מכם כמועמדים פוטנציאליים זה להסתכל באתר האינטרנט של החברה ולהבין מה היא עושה. אל תשאלו את המראיין מה החברה עושה, אתם אמורים לדעת את זה כשאתם נכנסים לראיון.

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
תגיע מוכן מקצועי. אם אתה בא לחברת תוכנה כדאי שתדע שיבחנו אותך
אותה דבר גם באלקטרוניקה. אל תגיד כבר שכחתי את החומר או לא עבדתי ממזמן בזה. תהיה מוכן לפחות בסיסית גם לשאלות מכשילות. יש מהנדסי חומרה שלא ידעו להזסביר דברים בסיסיים באלקטרוניקה. עוד חמירו את המצב ואמרו שהם עובדים יותר בניהול !!!! ולא בחומרה. בקיצור תבוא כריש תותח מסופר מריח טוב בגדים יפים תחייך לכל בדיקה של זה שמראיין אותך.
רועי  |  28.07.13
לכל התגובות