אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכר הבכירים: לבני דחתה לינואר אישור מדיניות תגמול לחברות קטנות צילום: עמית שאבי

שכר הבכירים: לבני דחתה לינואר אישור מדיניות תגמול לחברות קטנות

כמו כן אישרה שרת המשפטים פטור ממדיניות התגמול לבכירים שמשתכרים עד 720 אלף שקל לשנה. עם זאת דחתה הקלות במתן בונוסים לסמנכ"לים בכך שלא יתבססו על רכיבים מדידים

22.07.2013, 17:14 | משה גורלי

שרת המשפטים ציפי לבני אישרה היום (ב') שתי הקלות בשכר הבכירים ודחתה את השלישית. השלוש הופיעו בטיוטת התקנות שהוציא משרד המשפטים לשימוע לפני שלושה שבועות. 

קראו עוד בכלכליסט

את מתווה ההקלות יזמו המשנה ליועץ המשפט אבי ליכט ויו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר שנענו לחלק מהלחצים שהפעיל השוק למיתון גזירות תיקון 20 לחוק החברות הידוע כחוק שכר הבכירים.

ההקלות נגעו לשלושה עניינים: דחיית המועד לאישור מדיניות תגמול לחברות קטנות, פטור מהמדיניות לנושאי משרה שמשתכרים עד 720 אלף שקל לשנה, והקלות במתן בונוסים לסמנכ"לים בכך שלא יתבססו על רכיבים מדידים.

שרת המשפטים ציפי לבני, צילום: עמית שעל שרת המשפטים ציפי לבני | צילום: עמית שעל שרת המשפטים ציפי לבני, צילום: עמית שעל

לבני אישרה את שתי ההקלות הראשונות ודחתה את השלישית. היא אישרה לחברות קטנות ובינוניות פרק זמן נוסף של 4 חודשים להכנת מדיניות התגמול – עד 12 בינואר 2014. ההיגיון בדחייה זו היא לאפשר לקטנות ללמוד מניסיונן של הגדולות ולאמץ מדיניות שכבר אושרה בני"ע על מנת לחסוך עלויות בגיבוש המדיניות שהן זניחות עבור חברות גדולות אך משמעותיות עבור בינוניות וקטנות. בכל מקרה, אלמלא הדחייה, היה נוחת על רשות ני"ע מבול של בקשות

לאישורים של מאות חברות בבת אחת.

כמו כן אישרה לבני הקלה במדיניות תגמול המוקבלת לשכר מנכ"ל משרד ממשלתי (כ-60 אלף בחודש), זאת כדי למנוע מחברות המשלמות שכר נמוך את ההוצאות הכרוכות בהכנת מדיניות ולתמרץ אחרות להוריד שכר לרמה זו.

לבני, שבתחילה התייחסה בחשדנות סרבנית לכל מתווה ההקלות, הסתפקה בדחיית רכיב הבונוסים: "דחיתי את ההצעה להעניק הקלות במדיניות חלוקת הבונוסים לבכירים כי אני מאמינה שעדיין עלינו להשאיר עין פקוחה שתוודא שכספי הפנסיות של הציבור מנוהלות באחריות ולא מחולקות כבונוסים שמנים לבכירים ללא מדדים ברורים ומוצדקים".

כעת על ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת לאשר את התקנות, והדיון בעניין ייקבע ככל הנראה ליום רביעי הקרוב. החוק אמור להיכנס לתוקף ב-12 באוגוסט אבל מכיוון שנחוצים 35 יום לזימון אסיפות כלליות בחברות ציבוריות לאישור המדיניות, הרי שחיוני להעביר את התקנות בתחילת אוגוסט, מה שמכתיב לוח זמנים צפוף לאישורן.

תגיות