אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיריית רמה"ש נתבעת על סך 6.5 מיליון שקל על קרקע שהופקעה לפני 30 שנה צילום: עמית מגל

עיריית רמה"ש נתבעת על סך 6.5 מיליון שקל על קרקע שהופקעה לפני 30 שנה

יורשיהם של בעלי קרקע פרטית במרכז העיר מסתמכים על פסק דין תקדימי של בית המשפט העליון, לפיו הרשויות המקומיות וחברת נתיבי ישראל אינן יכולות לטעון להתיישנות בגין תביעות פיצויים על הפקעות שבוצעו לפני 30 שנה ויותר

24.07.2013, 08:04 | דותן לוי
יורשיהם של בעלי קרקע פרטית במרכז רמת השרון (סמטת הדולב) תובעים מעיריית רמת השרון 6.5 מיליון שקל על שהפקיעה מאביהם המנוח שטח של 1.2 דונם בשנת 1983 מבלי לפצותם.

היורשים הגישו את העתירה באמצעות עו"ד משה קמר, והיא הסתמכה על החלטת בית המשפט העליון, שהתקבלה לאחרונה בהרכב של שבעה שופטים ובהם נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס. בית המשפט קבע פסק דין תקדימי שלפיו הרשויות המקומיות וחברת נתיבי ישראל אינן יכולות לטעון להתיישנות בגין תביעות פיצויים על הפקעות שבוצעו לפני 30 שנה ויותר. בהחלטתו פתח בית המשפט העליון צוהר של שלוש שנים שבהן יוכלו בעלי הקרקעות להגיש תביעות לפיצויים בגין הפקעות שונות לצורכי ציבור, זאת אף שחלה התיישנות על חלק מהתביעות.

רמת השרון, צילום: יובל חן רמת השרון | צילום: יובל חן רמת השרון, צילום: יובל חן

במקרה זה הופקעה קרקע יקרה במיוחד אשר לפי הערכת שמאי שווייה העדכני הוא 6.5 מיליון שקל. הקרקע עמדה במרבית השנים ללא שימוש וכיום נבנה בה גן ילדים עירוני. בעת הפקעת הקרקע היה בעליה בחיים, אך לא התגורר ברמת השרון ולא היה מודע אליה. שאלת הפיצויים עלתה רק לאחר שנפטר והוריש לילדיו את רכושו.

בעת הפקעת קרקע יכולה רשות מקומית במסגרת החוק להפקיע לשימושים מסוימים עד 40% מהחלקה ללא תשלום פיצויים. לדברי עו"ד קמר, במקרה זה הופקעה כל החלקה, ולפי החוק על הרשות המקומית לשלם פיצויים כבר מהמ"ר הראשון. כאשר מדובר בביטול ההפקעה, חוק ההתיישנות אינו חל והזמן משחק לטובת בעלי הקרקע שהופקעה.

תגיות