אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עדי ברקן אינו מתייצב לחקירה" צילום: צביקה טישלר

"עדי ברקן אינו מתייצב לחקירה"

המנהל המיוחד לנכסי צלם האופנה עדי ברקן טוען שהוא מתחמק מחקירת יכולת. הנושה טוענת שברקן מסתיר הכנסות עתק

24.07.2013, 07:54 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

צלם האופנה עדי ברקן אינו מתייצב לחקירת יכולת כלכלית בפני המנהל המיוחד לנכסיו. כך עולה מבקשה שהגיש המנהל, עו"ד גלעד נרקיס, לבית המשפט המחוזי בתל אביב. עו"ד נרקיס מבקש להורות לברקן להתייצב לחקירה, ואם לא יעשה זאת, להורות על מאסרו בשל "התנהלותו חסרת תום הלב".

נרקיס מונה לתפקיד בעקבות בקשה להכריז על ברקן כפושט רגל ולכנס את נכסיו. את הבקשה הגישה חברת השיווק הני־בי שטוענת שברקן חייב לה 1.1 מיליון שקל. מהחלטת רשמת ההוצאה לפועל בתל אביב אלונה שדה, שצורפה לבקשת הני־בי, עולה שנגד ברקן נפתחו 40 תיקי הוצאה לפועל וסך חובותיו עומד על יותר מ־6 מיליון שקל. ביוני 2008 הוא הוכרז כחייב מוגבל באמצעים, ואוחדו תיקיו בהוצאה לפועל. צו התשלומים, ההחזר החודשי שבו מחויב ברקן, עומד על 2,500 שקל בחודש. החברה טענה שברקן לא עומד בהחזרים אלה.

עדי ברקן בימי הזוהר. "קידום ההליך הוא נר לרגליו", צילום: צביקה טישלר עדי ברקן בימי הזוהר. "קידום ההליך הוא נר לרגליו" | צילום: צביקה טישלר עדי ברקן בימי הזוהר. "קידום ההליך הוא נר לרגליו", צילום: צביקה טישלר

המחלוקת הכספית בין ברקן להני־בי שיווק החלה ב־2004. לפי הבקשה שהגישה היא ניסתה לגבות את החוב בכמה הליכים, כולל התראות קודמות לפשיטת רגל והליכי הוצאה לפועל. בפברואר 2012 נערכה לברקן חקירת יכולת בפני חוקר ההוצאה לפועל, ובהמשך הגיש מסמכים שלפיהם הוא מתגורר בבית הוריו בדירה שכורה ברמת השרון, כשלטענתו הוריו משלמים את מלוא הוצאות המחיה שלו. מחקירתו עלה שהוא עובד כשכיר בחברת טי.אר.אי - החברה הישראלית לצילום, שפעילותה בתחום צילום ודוגמנות. שכרו, כך טען, עומד על 3,400 שקל בחודש.

לפי החלטה קודמת של בית המשפט, ברקן היה צריך לשלם להני־בי מדי חודש 1,000 שקל. ביולי האחרון פנתה החברה ללשכת ההוצאה לפועל ודרשה שברקן יעלה את סכום התשלום החודשי ל־50 אלף שקל, משום שלדבריה הוא מרוויח יותר ממה שהוא הודה בפניה ובפני בית המשפט. במקביל דרש ברקן להוריד את סכום התשלום ל־150 שקל בחודש משום שאינו מצליח לעמוד בסכומים.

במהלך חקירתו בהוצאה לפועל הציגה החברה דו"ח של חוקר פרטי ששכרה ושגילה לטענתו תמונה שונה לחלוטין. בדו"ח, שאליו צורפו צילומים של החברה ומשרדיה המפוארים, נטען שברקן הוא בעלי החברה, וכי הוא מקבל ממקום העבודה הסעה לכל מקום ומימון הטלפון הנייד שלו. "לא מצאתי מקום להידרש לשאלה מיהו הבעלים האמיתיים של החברה", כתבה הרשמת בהחלטתה, "עם זאת, אין להתעלם כי השאלון הלקוני והמסמכים המועטים שהמציא החייב - אין בהם כדי לגלות את יכולתו האמיתית". הרשמת קבעה כי ברקן יעביר מדי חודש 2,500 שקל.

בא כוחו של ברקן, עו"ד גיל זיסר ממשרד נוריאלי זיסר ושות', בתגובה: "מרשי נכון לשתף פעולה מאחר שקידום ההליך הוא כנר לרגליו. צו הכינוס אמנם ניתן לאחרונה, אך מרשי חי זה שנים כפושט רגל, ומתוך בושה לא פנה להליכים עוד קודם. למרשי הורים קשישים ניצולי שואה וחולים, ואביו הפך לאחרונה לחולה סיעודי לאחר שנפל ונחבל קשות בראשו. נוכח זאת נאלץ מרשי לזנוח את ענייניו, ואף למשרדי היה קושי ליצור עמו קשר, שכן הוא נאלץ לסעוד את אביו סביב השעון. בימים הקרובים עתידה להגיע לאב מטפלת חדשה שתאפשר למרשי לשוב ולהתפנות לענייניו, כולל לשיתוף פעולה בהליך".

תגיות