אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בורסות אירופה עולות לאחר נתוני מאקרו מפתיעים לטובה באיחוד צילום: בלומברג

בורסות אירופה עולות לאחר נתוני מאקרו מפתיעים לטובה באיחוד

מדד הייצור של האיחוד רושם עלייה ראשונה לאחר שנתיים, לרמה של 50.1 - מעבר לצפי שעמד על 49.1; עליות גם במדדי הייצור של צרפת וגרמניה; בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת

24.07.2013, 12:14 | מיקי גרינפלד

בורסות אירופה המרכזיות נסחרות במגמה חיובית, בעקבות שורה של מדדי מאקרו מפתיעים לטובה, באיחוד ככלל ובמדינות המובילות בפרט. מוקדם יותר באסיה נסגרו הבורסות במגמה מעורבת. 

פוטסי דאקס קאק ניקיי האנג סנג שנגחאי

הנתון המרכזי שפורסם הנו מדד הייצור באירופה לחודש יולי, שעולה בפעם הראשונה מזה שנתיים, לרמה של 50.1 - מעבר לצפי שעמד על 49.1 ומעל נתוני חודש יוני של 48.8 נקודות. 

מדד הייצור בגרמניה רושם בחודש יולי 50.3 נקודות - נקודה שלמה מעל הצפי שעמד על 49.3, ושיפור לעומת הנתון של 48.6 נקודות בחודש שעבר. המדד המקביל בצרפת רשם 49.8 נקודות, מעבר לצפי שעמד על 48.9 ולנתון שנרשם בחודש יוני, 48.4 נקודות.

שיפור ניכר גם בפעילות חברות השירותים בחודש יולי, כשמדד השירותים רושם בגרמניה 52.5 נקודות, לאחר 50.4 ביוני, ומעבר לצפי שעמד על 50.9 נקודות. בצרפת רשם המדד ביולי 48.3 נקודות, לאחר 47.2 שנרשמו ביוני ומעבר לצפי שעמד על 47.7 נקודות.

בולטות באירופה מניית חברת התעופה איזיג'ט הבריטית (נסחרת בפוטסי הבריטי) ומניית וולבו השבדית (נסחרת בדאקס של פרנקפורט), יצרנית המשאיות השנייה בגודלה בעולם – שתיהן לאחר פרסום הדוחות הרבעוניים שהפתיעו לטובה.

הכנסות איזיג'ט גדלו ב 10.5% ל- 1.142 מיליון ליש"ט בזכות גידול של 3.6% בתפוסה ושיפור הכנסה למושב. רווחיה של וולבו לפני מסים הסתכמו ב-3.26 קרונות (505 מיליון דולר), מעבר לצפי האנליסטים שעמד על 3.22 מיליארד קרונות. הכנסות החברה הסתכמו ב-72.8 מיליארד קרונות, מעל הצפי שעמד על 71.6 מיליארד קרונות.

 

הבורסה של פרנקפורט, צילום: בלומברג הבורסה של פרנקפורט | צילום: בלומברג הבורסה של פרנקפורט, צילום: בלומברג

 

נתונים מאכזבים באסיה

בורסות אסיה ננעלו הבוקר במגמה מעורבת, עם ירידות ביפן ובסין לאחר נתוני מאקרו מאכזבים, ועלייה בבורסת הונג קונג.

מדד מנהלי הרכש בסין ירד בחודש יולי ל-47.7 נקודות, לאחר 48.2 נקודות בחודש יוני. את הירידות בבורסה של סין מובילות חברות הפיננסים והביטוח. אנליסטים מעריכים כי חלק מהירידות בסין הן תיקון לעליות של אתמול, לאחר הפרסום בדבר התחייבות שלטונית שלא לתת לצמיחה במדינת הענק לרדת אל מתחת ל-7%.

HSBC, שמפרסם את מדד הייצור, מס לאחר הדיווח כי הנתון מלמד על ירידה מתמשכת בפעילות המגזר התעשייתי, וכתוצאה, על שוק העבודה בסין. 

הבורסה של יפן ננעלה במגמה שלילית לאחר שני ימים של עליות - בעקבות הדיווח על נתוני יצוא חלשים בחודש יוני בהשוואה לשנה שעברה. היצוא עלה ב-7.4% בחודש יוני, משמעותית פחות מציפיות האנליסטים שעמדו על 10.3% וכן מנתוני חודש מאי שהצביעו על גידול של 10.1%.  

 

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה אתמול כי הקבינט ביפן העלה את התחזית שלו לכלכלת המדינה. "לפי כל הסימנים הכלכלה יוצאת מהמשבר וזאת בעיקר בזכות תוכנית התמריצים. נדרשלנו עוד מאמץ אחרון כדי שנוכל לומר שיצאנו מהמשבר והכלכלה ביפן יכולה לשמור על צמיחה ללא עזרה חיצונית", נכתב בדיווח של רויטרס.

תגיות