אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאז המשבר, הורים בארה"ב מקצצים במימון השכלת ילדיהם צילום: שאטרסטוק

מאז המשבר, הורים בארה"ב מקצצים במימון השכלת ילדיהם

סקר חדש מראה כי סטודנטים נאלצים להישען יותר על מלגות והלוואות, לאחר שההורים צמצמו את תמיכתם בשכר הלימוד ב־10% בממוצע

25.07.2013, 09:30 | סוכנויות הידיעות

המיתון האמריקאי אמנם הסתיים, אך השפעותיו על הרגלי הצריכה עדיין מורגשות. סקר חדש שפרסמה שלשום ענקית ההלוואות סאלי מיי חושף כי ההשפעה הזו באה לידי ביטוי גם באופן שבו הסטודנטים האמריקאים מממנים את שכר הלימוד שלהם, וזאת מכיוון שההורים כיום תורמים פחות לתשלום בהשוואה לסכומים שהקצו לפני ארבע שנים.

הסקר הראה כי הורים מקצים כיום 27% מהכנסתם לתשלום שכר הלימוד. מדובר בירידה של 10% מאז 2010. כתוצאה מכך, הסטודנטים נאלצים להסתמך יותר על מענקים ומלגות. לפי הסקר, מלגות ומענקים מממנים 30% מעלויות הלימודים, זאת לעומת שיעור של 25% ב־2009.

סטודנטית אמריקאית, צילום: שאטרסטוק סטודנטית אמריקאית | צילום: שאטרסטוק סטודנטית אמריקאית, צילום: שאטרסטוק

"ההורים מוכנים להתאמץ למען המטרה", הסבירה ל"לוס אנג'לס טיימס" דרה דוציץ' מסאלי מיי, "אך ההכנסה שלהם לא עומדת בקצב". במקביל, הסכום הממוצע של המלגות והמענקים שמבקשים הסטודנטים עלה גם כן, מ־4,489 דולר בשנת 2009 ל־6,355 דולר כיום.

החיסכון בא לידי ביטוי גם בוויתור על חלק ממאפייני חוויית הלימודים: פחות סטודנטים מתגוררים כעת במעונות. לפי הסקר, 57% מהסטודנטים בוחרים כיום להמשיך ולחיות בבית ההורים על חשבון המעונות, זאת לעומת 44% ב־2011. במקביל גדל מספר הסטודנטים שבוחרים בתוכניות לימוד מזורזות כדי לסיים את התואר מהר יותר.

מנגד, המיתון אף הגביר את החשיבות שמעניקים לקבלת תואר אקדמי. הסקר מצא כי קרוב ל־90% מההורים מגדירים את הלימודים באוניברסיטה כהשקעה, זאת לעומת 80% ב־2009. אך עם זאת, לעלות שכר הלימודים יש השפעה על בחירת האוניברסיטה שבה ילמדו הילדים. 66% מהמשפחות הודו כי שללו אוניברסיטאות בשל המחיר.

תגיות