אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אישר לעצמו שכר חריג והושעה

אישר לעצמו שכר חריג והושעה

מנהל משאבי אנוש בעיריית חדרה העניק תוספת שכר לעצמו ללא שקיבל לכך אישור. לאחר שהושעה עתר נגד ההחלטה ונדחה

25.07.2013, 09:03 | חן פונדק
מנהלי כוח אדם בשירות הציבורי המאשרים הסכמי שכר חריגים מסתכנים בפיטורים או בהעברה מתפקידם. כך עולה מפסק דין של השופטת איריס רש מבית הדין לעבודה בחיפה. השופטת רש דחתה תובענה של עובד עיריית חדרה נגד נציב שירות המדינה, שטען שהועבר מתפקידו שלא כדין. לטענת המדינה, הסיבה להעברת העובד מתפקיד ניהולי לתפקיד זוטר היתה שהעובד, ששימש מנהל משאבי אנוש בעירייה, אישר לעצמו תוספת שכר שלא כדין.

השופטת איריס רש. לא השתכנעה השופטת איריס רש. לא השתכנעה השופטת איריס רש. לא השתכנעה

מדובר בעובד ותיק בעיריית חדרה שב־2008 החל לשמש ממלא מקום למנהל משאבי אנוש. היות שמשכורתו היתה נמוכה משל קודמו בתפקיד, הוחלט לשלם לו תוספת של 3,923 שקל לחודש על מילוי המקום. התוספת חושבה לפי 50% מההפרש בין שכרו לשכר קודמו בתפקיד. ב־2009 מונה העובד לתפקיד באופן קבוע אולם המשיך לקבל את התוספת. ב־2010 הוא מונה למנהל מחלקת רכב וחניונים בעירייה ואז נקבע ששכרו לא יפחת עקב השינוי בתפקידו. העובד המשיך לקבל את תוספת המשכורת ללא שהגיש בקשה לנציב שירות המדינה לאישור התוספת.

ב־2012 תבעה המדינה את הפקיד על שהמשיך לשלם לעצמו תוספת למרות שידע שלפי הנהלים של השירות הציבורי אין הוא זכאי לה. תקנות יסודות התקציב מסדירות העמדה לדין של עובדי מדינה המבצעים חריגות שכר. כמו כן, נציב שירות המדינה רשאי להשעות עובד בגוף נתמך על ידי הממשלה עד סוף ההליכים המשמעתיים נגדו. הנציב ביקש להשעות את העובד, אולם העירייה התנגדה וטענה שהתוספת מוצדקת. לבסוף החליטה הנציבות להעבירו לתפקיד שאינו ניהולי עד תום ההליכים המשמעתיים. העובד עתר לבית המשפט וטען שלא זומן לשימוע מול הממונה על השכר באוצר, ולכן אין להשעותו. כמו כן הוא טען שהיועצים המשפטיים וגזבר העירייה חתמו על הסכם השכר, מה שמעיד שלא נפל פגם במעשיו. אולם בית המשפט לא קיבל את טענותיו והטיל עליו לשלם 1,500 שקל הוצאות המשפט. דיון בעניין שאלת תוספת המשכורת שאישר לעצמו יתקיים בסוף השנה.

תגיות