אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"תקציב רשות השידור אינו מנוצל כראוי וזאת בלשון המעטה" צילום: עומר מסינגר

"תקציב רשות השידור אינו מנוצל כראוי וזאת בלשון המעטה"

חוות דעת של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט נתנה אור ירוק לביטול הרפורמה ברשות השידור בשבוע שעבר על ידי ארדן ולפיד. במכתב כתב ליכט: "הרשות הולכת ומידרדרת והיא מתקשה להגשים את ייעודה על פי הדין"

26.07.2013, 12:20 | אופיר דור

חוות דעת שהעביר המשנה ליועץ המשפטי אבי ליכט בתחילת החודש היא שסללה את הדרך להודעה הדרמטית של שר התקשורת גלעד ארדן ושר האוצר יאיר לפיד בשבוע שעבר על הקפאת הרפורמה ברשות השידור.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת הרפורמה היתה צריכה המדינה להעביר מענק של 90 מיליון שקל והלוואות בהיקף של 530 מיליון שקל לרשות בתמורה לצמצום היקף כוח האדם ברשות ב-700 עובדים, הסדרה של יחסי העבודה ועמידה בדרישות נוספות.

אולם, בחוות הדעת שנכתבה לבקשת שר התקשורת גלעד ארדן, מציין ליכט כי "עולה שאלה האם נכון להעביר לרשות בעיתוי הנוכחי הלוואות ומענקים מכספי ציבור. זאת בהינתן העובדה שלא ברור האם כספים אלה ינוצלו בצורה ראויה לאור מצבה של הרשות והתנהלותה ולאור חובתה של המדינה למנוע בזבוז של כספי ציבור".

בניין רשות השידור, צילום: מאיר אזולאי בניין רשות השידור | צילום: מאיר אזולאי בניין רשות השידור, צילום: מאיר אזולאי

ליכט ממשיך ומבקר את הרשות ומוסדותיה וכותב כי "הרשות הולכת ומידרדרת והיא מתקשה להגשים את ייעודה על פי הדין. תקציבה המשמעותי של הרשות הממומן ברובו מכספי אגרה הנגבים מן הציבור, אינו מנוצל כראוי וזאת בלשון המעטה". לעניין זה של בזבוז כספי ציבור מפרט ליכט את הדו"חות הרבים של מבקר המדינה שנכתבו על תפקוד הרשות.

"המחשבה המתגבשת היא כי לשם יצירת שידור ציבורי ראוי, מקצועי, נטול פניות ויעיל מבחינה כלכלית ייתכן שנדרש שינוי מבני עמוק בהרבה מזה שמציעה הרפורמה הנוכחית", מוסיף וכתוב ליכט.

"אין מניעה משפטית מלעכב את יישום ההסכם"

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה מסכם בכך שבנסיבות העניין המדינה יכולה משפטית להשתחרר מהסכם המימון לתוכנית ההבראה ברשות שחתמה מול מנהלי רשות השידור, שהוא הבסיס לרפורמה. "אין מניעה משפטית מלעכב את יישום הסכם המימון לתקופה קצרה", כותב ליכט.

ארדן מתכוון למנות חברת ייעוץ חיצונית וצוות מומחים מתחום התקשורת והכלכלה כדי שיגישו המלצה האם נדרשת סגירה ופתיחה מחדש של רשות השידור (כולה או רק ערוץ 1) או שניתן להבריא אותה ללא מהלך דרמטי שכזה. ארדן מעוניין שהבדיקה תהיה קצרה וממוקדת ובסופה הוא מתכוון להכריע על גורל רשות השידור.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
גוף מיותר עם תקציב של כמעט מיליארד ש"ח
אין שאלה בכלל - מדובר בבזבוז של כספי הציבור ויש לסגור מיידית. לא עדיף להשקיע מיליארד בחינוך? בסל התרופות?... מקומה של רשות השידור במפת התקשורת עבר מן העולם. הממשלה לא משתמשת בה ככלי לתקשורת עם הציבור וכל מה שמפורסם בה היה מוצא את מקומו בערוץ טלוויזיה / רדיו אחר. מהלך של סגירה יזכה לתמיכה גורפת בציבור, אבל אין סיכוי שיקרה - ועדי עובדים, הסתדרות וכו'....
ניצן  |  26.07.13
2.
מערכת שהמטרה היחידה שלה היא שימור הכח/תקציב והקיום שלה
מערכת כזאת חסרת זכות קיום, בייחוד כשהיא על חשבון האזרחים, בייחוד כזהאזרחים לא ביקשו את השירות שהיא מספקת. התמורה שמתקבלת ביחס לעלות היא גם שערוריה. וכל זה כי אין אחריות אישית לפקידים בשרות הממשלתי. אגב, שאלה למי שמבין - אין אפשרות שוט לסגור את הרשות בהחלטת שר/כנסת ולסגור עיניין?
סמיילי , מרכז  |  26.07.13
1.
הנה עוד דוגמה לארגון שבבעלות המדינה - ....
וגם עכשיו מוזמנים מתנגדי ההפרטות למיניהן לזעוק חמס, כמו תמיד. אין. מדינה לא יכולה, לא יודעת, ולעולם לא תוכל לנהל ולתפעל ארגון מסחרי או ארגון נותן שרותים. זה לא ב-DNA שלה. להפריט. להפריט. להפריט!!!! ברור שיזעקו נגד, כי הפרטה משמעותה שליחה הביתה של 700 (אולי יותר?) עובדים מיותרים (במקרה של רשות השידור), שאף אחד לא צריך אותם, והם אבן שואבת להוצאות של מיליונים. ואנחנו נשלם את האגרה, והמחאה החברתית תצעק שלא נוח לחיות במדינה הזו.
אלי בר-נס , רחובות  |  26.07.13