אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגירת טלמאפ: עובדי מחלקות השיווק והמכירות פוטרו צילום: shutterstock

סגירת טלמאפ: עובדי מחלקות השיווק והמכירות פוטרו

הושלמו פיטורי 200 מעובדי החברה, כשה-50 הנותרים צפוים להישאר באינטל ולפתח יישום שיסייע למשתמש לתכנן את משימות יומו בהתאם למצב התנועה. המפוטרים זכו לפיצוי בסך ארבע משכורות בתוספת לפיצויי הפיטורים להם זכאי כל אחד מהם

28.07.2013, 19:18 | אסף גלעד

הושלמו פיטורי 200 עובדים היום (א') בחברת הניווט טלמאפ (Telmap), כך נודע ל"כלכליסט". מהלך הפיטורים שהחל הבוקר בחברת הניווט מהרצליה כלל את רוב 250 עובדי החברה, מחציתם בישראל והשאר ברומניה ובגרמניה. הפיטורים כללו את כל מחלקת השיווק והמכירות ועובדים מתוך פיתוח אפליקציית M8 החינמית והאפליקציה הנמכרת למפעילות סלולריות כ-white label.

קראו עוד בכלכליסט

200 העובדים פוטרו היום וקיבלו הוראה שלא להתייצב מחר (ב') לעבודה, אך הם ימשיכו לקבל ארבע משכורות בנוסף לפיצויי פיטורים מלאים בהתאם לוותק ולתנאי החוזה שלהם עם החברה.

אפליקציית M8 של טלמאפ אפליקציית M8 של טלמאפ אפליקציית M8 של טלמאפ

50 העובדים שנותרו יפתחו את המוצר העתידי של טלמאפ. ככל הנראה תפתח אינטל באמצעות העובדים מוצר שיכונה "מסייע אישי" וככל הנראה יסייע למשתמשים לתכנן פגישות ומטלות יומיות בהתאם למצב התנועה בכבישים.

אינטל העולמית הודיעה הבוקר (א') על סגירת הפעילות של החברה הישראלית שנתיים בלבד לאחר רכישתה. בכך בא הקץ על אפליקציות הניווט הפופולריות Navigator ו- +GPS הוותיקות וכן ל-M8, המתחרה החדשה של Waze שהושקה רק בתחילת השנה. אפליקציות אלה ימשיכו לפעול במתכונתן הנוכחית אך לא יפותחו להן גרסאות חדשות.

"כלכליסט" חשף לראשונה בסוף השבוע את כוונתה של אינטל לבצע פיטורים נרחבים בחברה. שלושה ימים לאחר מכן כבר החלה החברה בהליך פיטורים מיידי של כ-100 עובדים, בכלל זה כל מחלקת המכירות, מתוך 250 העובדים של החברה בישראל, רומניה וגרמניה. באינטל מגבשים כעת את רשימת העובדים שייקלטו על ידה לאחר סגירת החברה.

הסיבה לסגירת החברה: שינוי באסטרטגיית אינטל, צילום|: SHUTEERSTOCK הסיבה לסגירת החברה: שינוי באסטרטגיית אינטל | צילום|: SHUTEERSTOCK הסיבה לסגירת החברה: שינוי באסטרטגיית אינטל, צילום|: SHUTEERSTOCK

טלמאפ מחויבת חוזית לפלאפון, טלפוניקה ואחרות

בספטמבר 2011 רכשה אינטל את טלמאפ בעסקה שהפתיעה את תעשיית הניווט בסכום שהוערך אז בין 200 ל-300 מיליון דולר, אך לאחרונה קיבלה תג מחיר נמוך יותר של 120 מיליון דולר. הקשר בין ענקית השבבים האמריקאית לבין יצרנית אפליקציית הניווט הישראלית לא היה מובן מאליו והוסבר כחלק מהאסטרטגיה של אינטל ללמידת הרגלי השימוש של הצרכן ופיתוח תמיכת חומרה ביישומי ניווט. אינטל צפויה להמשיך ולהשתמש בפלטפורמת הקוד של טלמאפ, לשלב אותה בתוכנות הבסיס של מוצריה ויתכן שגם ב-Tizen, מערכת ההפעלה שלה ושל סמסונג. 

לפני כשנה עזב מנכ"ל טלמאפ אורן ניסים את החברה לאחר 11 שנות פעילות, והצטרף למשרדי אינטל בסיאטל כדי לנהל את תחום שירותי המיקום של החברה. לאחר עזיבתו לא מונה לו מחליף. נוסף על כך, מנכ"ל אינטל שבתקופתו נרכשה טלמאפ, פול אוטליני, הוחלף בחודש מאי האחרון בידי בריאן קרזניץ'. יחד עמו התחלפו בכירים רבים שהיו אחראים על רכישת טלמאפ. קרזניץ' מוביל באינטל העולמית שינוי אסטרטגי לפיו היא מעוניינת להיות חברה שמשווקת מוצרים לארגונים וחברות ולא למשתמשים פרטיים, ועל כן החלטתה להפסיק את פעילות אפליקציות הניווט הסלולריות. טלמאפ מצויה כיום בהסכמים למכירת אפליקציות ניווט בתשלום דרך מפעילות סלולריות כמו טלפוניקה בגרמניה, אורנג' בצרפת ופלאפון בישראל. לטלמאפ התחייבויות חוזיות מולן ואלו ימולאו כך שפיטוריהם של כמה מאנשי המכירות והתמיכה יידחו ככל הנראה עד לסגירה הסופית של החברה. 

תגיות