אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התיק נגד בכירי מליסרון להכרעה: "ההנפקה לא היתה זקוקה לעזרה" צילום: אוראל כהן

התיק נגד בכירי מליסרון להכרעה: "ההנפקה לא היתה זקוקה לעזרה"

לטענת ההגנה, ההקלטות החדשות מראות שלא היתה לאבי לוי, גולן מדר ואלי העליון כל סיבה להשפיע על מחיר אג"ח מליסרון

29.07.2013, 11:05 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

"הוכח כי לא היה כל חשש שההנפקה תיכשל, ולכן לא היה כל צורך בעזרה חיצונית להצלחתה". כך טענו באי כוחו של אבי לוי, מנכ"ל מליסרון ועופר השקעות, בסיכומי ההגנה שהגישו אתמול.

קראו עוד בכלכליסט

לוי, סמנכ"ל הכספים של עופר השקעות גולן מדר ויועץ ההשקעות אלי העליון מואשמים כי בעת הרחבת סדרה ד' של אג"ח מליסרון, בסוף נובמבר 2009, הם הזרימו ביקושים בהיקף 30 מיליון שקל מחשבונות עופר השקעות כדי לתמוך בשער גבוה בהנפקה.

אבי לוי. "היה תם לב ופעל משיקולים לגיטימיים" , צילום: אוראל כהן אבי לוי. "היה תם לב ופעל משיקולים לגיטימיים" | צילום: אוראל כהן אבי לוי. "היה תם לב ופעל משיקולים לגיטימיים" , צילום: אוראל כהן

על פי כתב האישום, בסופו של דבר נרכשו אג"ח מסדרה ד' ב־24 מיליון שקל. "בעשותם כאמור לעיל פעלו לוי, מדר והעליון כמבצעים בצוותא והשפיעו בדרכי מרמה על שער אג"ח סדרה ד'", נטען.

הדובדבן והקצפת של מליסרון

אתמול חשף "כלכליסט" ראיות חדשות שהוגשו בתיק במסגרת הסיכומים: ארבע הקלטות של שיחות בין מדר להעליון מחדר המסחר של פועלים סהר.

מהתמלילים עולה לכאורה שמדר הזרים 15 מיליון שקל לרכישת אג"ח מסדרה ד' של מליסרון ושל חברות נוספות בשלהי ספטמבר 2009, כחודשיים לפני ההנפקה, ובפועל נרכשו אג"ח מסדרה זו בהיקף 340 אלף שקל בלבד. בקלטות נשמע מדר אומר שמליסרון "זה הדובדבן שבקבוצה שלנו. זה לא שאין לנו קצפות אחרות, אבל זה ממש הדובדבן, היהלום".

לטענת ההגנה, השיחות מעידות לכאורה שעופר השקעות התעניינה באג"ח ד' של מליסרון טרם ההנפקה, ולכן אי אפשר לראות ברכישות שלה פעולות שנועדו להשפיע על שער ההנפקה בדרכי מרמה.

בהתייחס לראיות החדשות דחו עורכי הדין עמית בכר ויעל ענתות מפרקליטות מחוז תל אביב מיסוי וכלכלה את ההסבר של ההגנה להקלטות מחדר המסחר, והוסיפו כי בכל מקרה אין בראיות החדשות כדי לשנות את הנטען בכתב האישום. "שיקולי הרכישה בספטמבר שייכים במובהק לפריפריה של המארג הראייתי ולא לליבתו", הסבירו.

"אבן הבריח בטענת התביעה היא כי יעד הרכישות של עופר את אג"ח מליסרון ד' היה להבטיח את הצלחת ההנפקה באמצעות השפעה על שער האג"ח בבורסה", כותבות עורכות הדין נוית נגב וגל הררי־גולדמן.

"הטענה היא שהרכישות בבורסה לא נעשו מסיבות כלכליות, אלא אך ורק כדי להשפיע על שער הבורסה ובעקיפין על השער בהנפקה. ברקע טענה זו עומדת טענה נוספת, שהנפקת החברה במאי 2009 נכשלה, ועקב כך רצה לוי למנוע הישנות מצב דומה בהנפקת דצמבר", סיכמו נגב והררי־גולדמן.

"רק השערות וספקולציות"

"למעט השערות וספקולציות לא הביאה התביעה בפני בית המשפט הנכבד ולו שמץ של ראיה לקושי או בעייתיות כלשהם בנוגע להנפקת דצמבר או לחשש כלשהו לתוצאותיה", הן מוסיפות.

"בוודאי לא הובאה ראיה כאילו אבי לוי או מישהו אחר במליסרון העריך או צפה קושי כזה. מן הראיות עלה כי ההפך הוא הנכון. הראיות מלמדות שההערכות של כל המעורבים בהנפקה, הן המפיצים מחברת כלל חיתום והן דירקטוריון חברת מליסרון ואבי (לוי - ת"ג וזש"ל), היו שמדובר בתקופה טובה להנפקה מבחינת תנאי השוק. עוד עלה בבירור מחומר הראיות והוכח במשפט כי מליסרון נחשבה לחברה טובה ואמינה, והשוק ביטא אמון רב ועניין רב באיגרות החוב שלה".

בסוף הסיכומים טענו עורכות הדין נגב והררי־גולדמן: "משהראינו את השיקולים הכלכליים המוצקים שביסוד כוונתו של לוי, הנתמכים בראיות חיצוניות מזמן אמת ובחוות דעת של מומחה, הרי שאנו סבורים שהוכחנו כי היה תם לב ופעל משיקולים כלכליים לגיטימיים ולא במטרה להשפיע על השער כדי להיטיב עם ההנפקה".

בסוף השבוע הגישו גם באי כוחו של מדר, עוה"ד ז'ק חן, עינת בן משה ומיכל רוזן־עוזר, את סיכומיהם.

"עופר פיתוח השקיעה 24 מיליון שקל באופן אמיתי וממשי", הם טוענים. "היא לא מכרה את האג"ח במקביל, שום גורם לא 'חילץ' אותה, והיא גם לא מיהרה למוכרן מיד לאחר ההנפקה. היא מכרה את ניירות הערך לאחר ארבעה חודשים וראתה רווח מהשקעתה זו".

"פעולות מסחר כנות ואמיתיות"

פרקליטיו של מדר הוסיפו כי "בפעולותיו של מדר לא היה משום מצג שווא כלפי השוק. הן לא פגעו במנגנון השוק וממילא גם לא בתכלית החקיקה. היו אלה פעולות מסחר כנות ואמיתיות. הן נותרו כאלה גם אם ביום המסחר האחרון ראה לנגד עיניו את הצלחת ההנפקה, נוסף לרצון הכן והאמיתי לרכוש את האג"ח".

תגיות