אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מעבירים את החופש: התערוכה "תעתועים"

אם הכיסא לבן, מדוע הוא נראה שחור? התערוכה "תעתועים" במוזיאון ישראל, שאצרה דניאלה שליו, בוחנת אם העיניים תמיד מספרות לנו את האמת

29.07.2013, 11:39 | דיאה גרש

אם הכיסא לבן, מדוע הוא נראה שחור? התערוכה "תעתועים" במוזיאון ישראל, שאצרה דניאלה שליו, בוחנת אם העיניים תמיד מספרות לנו את האמת.

ביקרתי בתערוכה עם שני בנים, בני 13 ו־10, שלא קל לעניין אותם באמנות. באולם הכניסה מוצגות יצירותיו של אמן האשליות הנודע אֶשֶר (Escher‏) ויצירות נוספות של כ־50 אמנים מהארץ ומהעולם, העוסקות כולן בנושא האשליה והתעתוע. בתחילה נראה היה שהילדים עלולים קצת להתאכזב ולחשוש שהגיעו לתערוכה "רגילה" במוזיאון, אבל כשעולים בגרם המדרגות לקומה השנייה מתגלה עיצוב חלל בפורמט יוצא דופן.

הגענו לחדר מראות שממנו נכנסים לחללי התערוכה השונים וחולפים על פני תמונות שנראות כאילו מתחוללת בהן תנועה של צבעים וצורות. על הרצפה יש מדבקות של כיסאות, והילדים שמתיישבים עליהן ורואים את עצמם מעל גבי מסך הווידיאו נראים כאילו הם יושבים על כיסא תלת־ממדי. ראינו גם גופי עץ וברזל, שיוצרים צל אדם בגודל טבעי על הקיר, חוט לבד אדום שמשתקף במראה ונראה כאילו הוא ניצב, ויצירות נוספות שגרמו לנו לחוש כאילו אנו חווים משהו שלמעשה אינו קיים במציאות.

"ידיים רושמות" של אשר "ידיים רושמות" של אשר "ידיים רושמות" של אשר

התערוכה תוצג עד פברואר 2014, ובחודשי הקיץ היא תלווה בפעילויות בחצר המוזיאון בנושא התעתוע. בילינו חצי יום מרתק במחיר מצחיק. אפשר לשלב בביקור גם סיור בתערוכות אחרות במוזיאון, או לנצל את המשך היום לסיור מלא בירושלים.

מחיר: 25 שקל לילד, 50 שקל למבוגר

גיל: 100–6

איפה: מוזיאון ישראל, דרך רופין ירושלים

זמן: שעה וחצי

תגיות