אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסגל הזוטר בעברית: האוניברסיטה עומדת לפטר כ-100 מרצים צילום: cc by Amitay Katz

הסגל הזוטר בעברית: האוניברסיטה עומדת לפטר כ-100 מרצים

ארגון הסגל הזוטר הגיש היום בקשה לצו מניעה על הפיטורים הצפויים ומאיים בשיבוש פתיחת שנת הלימודים: החיים באוניברסיטה העברית צפויים להיות סיוט

29.07.2013, 15:09 | מיקי פלד
האוניברסיטה העברית עומדת לפטר כ-100 מרצים וחוקרים צעירים מהפקולטה למדעי הרוח. זאת, במסגרת הקיצוצים שעוברת הפקולטה, ביניהם גם ביטול של כ-100 קורסים, שלדברי המרצים מהווים כחמישית מסך כל הקורסים לסטודנטים. בניסיון לסכל או לדחות את הפיטורים, הגיש היום ארגון המורים והחוקרים של הסגל הזוטר באוניברסיטה בקשה לצו מניעה לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, והוסיפו כי הדבר עשוי להוביל אותם להשבית את פתיחת שנת הלימודים.

קראו עוד בכלכליסט

מנחם בן ששון, נשיא האוניברסיטה העברית (משמאל) בטקס הענקת ד"ר לשם כבוד לשופטת  דורית בייניש, צילום: עמית שאבי מנחם בן ששון, נשיא האוניברסיטה העברית (משמאל) בטקס הענקת ד"ר לשם כבוד לשופטת דורית בייניש | צילום: עמית שאבי מנחם בן ששון, נשיא האוניברסיטה העברית (משמאל) בטקס הענקת ד"ר לשם כבוד לשופטת  דורית בייניש, צילום: עמית שאבי

יו"ר ארגון הסגל הזוטר, ד"ר אסתר סרוק אמרה כי "נשיא האוניברסיטה פרופ' בן ששון הכריז מלחמה על מדעי הרוח בפרט ועל הסגל הזוטר בכלל. הוא החליט לבחור בפתרונות הקלים של פיטורים וצמצום חוגים-במקום להתמודד בצורה אמיתית עם הגירעונות. החיים באוניברסיטה העברית צפויים להיות סיוט בעבור הסטודנטים משום שהקיצוץ הזה נעשה על גבם".

כאשר פורסם בחודש שעבר על כוונת האוניברסיטה לקצץ באופן כה דרמטי בקורסים בפקולטה למדעי הרוח, אמרה הנהלת האוניברסיטה כי היא עושה הכל על מנת שלא לפטר מרצים.

על פי נתוני המועצה להשכלה גבוהה, מאז 1996 חלה צניחה של 60% בשיעור הסטודנטים הלומדים בפקולטות למדעי הרוח לצד עלייה של כ־40% במספר הסטודנטים למינהל עסקים, משפטים והנדסה.

בתגובה נמסר מהאוניברסיטה העברית: "האוניברסיטה העברית מציעה יותר קורסי בחירה בתחום מדעי הרוח מכל מוסד אקדמי אחר בארץ. כחלק מתהליך העבודה, האוניברסיטה מייעלת באופן שוטף חלק מפעילותיה, ובין היתר מצמצמת במידת האפשר קורסי בחירה שבהם לומדים מספר נמוך מאוד של סטודנטים, וזאת במקביל לשמירה על רמה אקדמית.

הפסקת העבודה של המרצים נעשית על פי דין ובהתאם לצרכי ההוראה של האוניברסיטה ואינה מפרה הסכמי עבודה קיבוציים כלשהם. בניגוד לנתונים שנמסרו על ידי ארגון מו"ח, צפויים לסיים את עבודתם 60 מרצים ועוד 30 מרצים נוספים התכוונו בלאו הכי לעזוב את האוניברסיטה לטובת לימודי פוסט דוקטורט בחו"ל, הצטרפות למוסדות אקדמיים אחרים וכדומה. כמו כן, בניגוד לנתוני ארגון מו"ח, לא יבוטלו 100 קורסים כי אם 70.

חבל שהארגון בוחר בפנייה לערכאות משפטיות במקום בהידברות מול הגורמים הרלוונטיים באוניברסיטה".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
עצוב נורא! אבל
למה מפנים החצים לאוניברסיטה?! לא ברור לכם שהכל נובעה ממדיניות ממשלתית? קיצצו בתקציב המוסד (ריאלית ופר סטודנטים), השקיעו כספים באוניברסיטה חדשה שקמה בשומרון, פחתו בשיעור ניכר התרומות מצד גורמי NGO ופרטיים. כואב לשמוע שעורכים קיצוצים בתחום כה חשוב כמו רוח - אך תמוהה התקיפה של בן ששון שמנסה כבר כהונה שלמה להלחם על כל שקל למען הפקלוטה הזאת. מה עדיף, שיעלו את שכר הלימוד של הסטודנטים? שיסגרו לחלוטין? גם ככה האוניברסיטה במלחמה קיומית של השרדות - כל דוקטורנט מרגיש על בשרו את הקושי במחקר, אז תנסו להוריד את הלהבות או לפחות להפנותם למקומות הנכונים.
יוני  |  29.07.13
לכל התגובות