אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצרים מתכננת "תוכנית מרשל" לשיקום הכלכלה צילום: רויטרס

מצרים מתכננת "תוכנית מרשל" לשיקום הכלכלה

סגן ראש הממשלה לענייני כלכלה מתכוון להציג את התוכנית למדינות המפרץ כדי להשיג מימון. לדבריו, "אין מקור אחר לסגירת הגרעון אלא באמצעות החזרת המשק למסלולו"

30.07.2013, 23:52 | דורון פסקין

הממשלה הזמנית במצרים מבינה כי המפתח לשיפור המצב במדינה טמון בין האשר בשיפור המצב הכלכלי ומתכוונת לפעול בנושא. זיאד בהאא א-דין, סגן ראש הממשלה לענייני כלכלה, הודיע אמש כי הממשלה מתכוונת לנקוט בשורה של צעדים כלכליים וכן לגבש "תוכנית מרשל" לשיקום הכלכלה שתוצג למדינות המפרץ ולמדינות התורמות בכדי להשיג את המימון הדרוש. תוכנית זו מיועדת לטווח הבינוני כשלטווח הקצר מתוכננים שורה של צעדים כדי להתניע את המשק באופן מהיר ככל שניתן.

הפגנות מחאה במצרים (ארכיון), צילום: אי פי איי הפגנות מחאה במצרים (ארכיון) | צילום: אי פי איי הפגנות מחאה במצרים (ארכיון), צילום: אי פי איי

בהאא א-דין מסר כי הממשלה מתכוונת להתחיל מיידית בטיפול בבעיות הביורוקרטיה וכן בהתנעת השקעות תקועות כדי לעודד את המגזר הפרטי. "אין מקור אחר לסגירת הגרעון אלא באמצעות החזרת המשק למסלולו, לעודד צמיחה, להחזיר אנשים לעבודה, לשלם משכורות וכן מסים" אמר סגן ראש הממשלה המצרי. לדבריו, ככל שהפעילות הכלכלית תשוקם במהירות כך מצרים תפסיק "לדמם".

הממשלה הנוכחית ירשה מצב כלכלי קשה ביותר לאחר שנת שלטונו של הנשיא מורסי. הגרעון התקציבי עומד על למעלה מ-29 מיליארד דולר קרי קרוב ל-12% מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה. הסובסידיות בעיקר לדלקים אחראיות על כ-20% מתקציב המדינה. הבעיה היא שכ-20% מהדלק המצרי המסובסד מוברח אל מחוץ למצרים (כולל לרצועת עזה). הממשלות בעבר כולל אלה של מורסי נמנעו מקיצוץ בסובסידיות אלה.

הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות