אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכרז המחשוב של משהב"ט מסעיר את הענקיות הבינלאומיות צילום: בלומברג

מכרז המחשוב של משהב"ט מסעיר את הענקיות הבינלאומיות

מכרז בהיקף של 10 מיליארד שקל להקמה של מרכז טכנולוגי בבאר שבע עורר את התעניינותן של יבמ, HP ו־EMC. ג'יני רומטי, מנכ"לית יבמ, תגיע לישראל בעוד כשבועיים לביקור לאור עניין החברה במכרז

01.08.2013, 08:18 | אסף גלעד

ביקור היסטורי ראשון של מנכ"ל יבמ (IBM) בישראל מעורר סערה בענף המחשוב בישראל. מנכ"לית החברה ג'יני רומטי תגיע לישראל ב־15 באוגוסט לביקור קצר של פחות מיממה, ובמסגרתו תיפגש עם עובדים ספורים ועם מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני. זה ביקור ראשון של מנכ"ל יבמ בישראל מאז הקמת הסניף המקומי של החברה בשנת 1949.

לפי הערכה, הסיבה המרכזית לבואה של רומטי לישראל היא התעניינותה של יבמ בהשתתפות במכרז של צה"ל להקמה ותפעול של קריית תקשו"ב (תקשורת, שליטה ובקרה) בבאר שבע. עלות ההקמה והתפעול מוערכת ביותר מ־10 מיליארד שקל. יבמ תתחרה ככל הנראה בענקיות ציוד מחשוב ובספקיות שירותי מחשוב בינלאומיות גדולות המתמחות בהקמת מרכזי נתונים כמו לוקהיד מרטין HP, EMC ואקסנצ'ר.

אודי שני, מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני, מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני, מנכ"ל משרד הביטחון

המכרז ידרוש מהחברה הזוכה להעביר לבאר שבע את חוות השרתים ואת מרכזי התקשורת של יחידת לוטם מאגף התקשו"ב של צה"ל ושל יחידת אופק, יחידת ה־IT של חיל האוויר, לבנות את מרכז התקשו"ב החדש ולהפעילו למשך 25 שנה. ההתקשרות עם הזכיין תיעשה בשיטת ה־PPP (Public Private Partnership), שלפיה הזכיין יקים את המרכז, המדינה תשלם לו דמי תפעול במשך 25 שנה ולאחר מכן המרכז יעבור לידיה.

ג ג'יני רומטי, מנכ"לית יבמ | צילום: בלומברג ג

הקמת מרכז התקשו"ב היא חלק מתהליך מעבר כולל של צה"ל לנגב, פרויקט שהיקפו 25 מיליארד שקל. העניין של חברות בינלאומיות במכרז על מרכז התקשו"ב נובע מהיקפי הפרויקט ומהעובדה שתקצוב הפרויקט חיצוני לתקציב המדינה ואינו מושפע מקיצוץ או גירעון תקציבי. אלא שבכירים בענף המחשוב מטיחים ביקורת על מתן אפשרות לחברות בינלאומיות להשתתף במכרז, וטוענים כי חברות אלה יתקשו לתפעל מרכז צבאי ישראלי לאורך 25 שנה וכי שינוי לרעה במצב הביטחוני במדינה עלול לערער את מחויבותן לכך.

במקביל לביקורת זו ביקורה של רומטי בישראל מעורר ביקורת. בכירים בענף המחשוב הישראלי, ובהם בכירים ב־CHCN בישראל, מותחים ביקורת על הזמן הקצר שרומטי מקדישה לביקורה בישראל ועל שבמסגרתו אינה עורכת מפגש עם לקוחותיה ואינה פוגשת את בכירי ענף ההייטק המקומי ופוליטיקאים בכירים כמו ראש הממשלה או נשיא המדינה, כפי שנוהגים לעשות מנכ"לים בכירים של ענקיות אמריקאיות אחרות בבואם לישראל. למפגשים אלה חשיבות שיווקית עבור החברות, הזדמנות שרומטי תדלג עליה למורת רוחם של אנשי הסניף הישראלי. במקום זאת מעדיפה רומטי להקדיש חלק מהביקור לטיול פרטי בירושלים.

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "המכרז פורסם החודש במטרה לעניין חברות לאומיות ובינלאומיות בתחום. עד לסיום השלב המקדמי אין בכוונתנו להתייחס לשמות חברות, וכל מידע בנושא הוא באחריות הכתב בלבד". מיבמ נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לשמועות ולספקולציות".

תגיות