אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל וודסייד: "עסקת לווייתן היא הזדמנות שמגיעה אחת לעשור"

מנכ"ל וודסייד: "עסקת לווייתן היא הזדמנות שמגיעה אחת לעשור"

פיטר קולמן, מנכ"ל ענקית האנרגיה האוסטרלית שאמורה לרכוש 30% ממאגר הגז הטבעי תמורת 2.5 מיליארד דולר, התייחס לדיון המשפטי שנערך בישראל בנוגע לייצוא הגז ואמר: "אנחנו מצפים שהנושא ייפתר במהרה כדי שנוכל לסגור את העסקה"

03.08.2013, 20:16 | ליאור גוטמן

בעוד משק האנרגיה הישראלי מחכה למוצא פיו של בית המשפט העליון בשאלת חוקיות ייצוא הגז מישראל, השותפים הפוטנציאלים של יצחק תשובה במאגר "לווייתן" מגלים רמה גבוהה של סבלנות, כך שאף אחד לא מתכוון לוותר על האפשרות לייצא גז מישראל.

קראו עוד בכלכליסט

"הזדמנות לרכוש משאב טבע כמו מאגר הגז 'לווייתן' היא הזדמנות שמגיעה אחת לעשור. מדובר באחת התגליות הגדולות בתקופה האחרונה ברמה העולמית, שממוקמת בצורה אידיאלית כדי להפיק גז גם עבור השוק הישראלי וגם עבור ייצוא גז לאסיה, אירופה ומדינות שכנות באמצעות הנחת צנרת ישירה" - צוטט אתמול (שישי) פיטר קולמן (COLMAN), מנכ"ל ענקית האנרגיה האוסטרלית וודסייד. הדברים נאמרו במסגרת שיחת משקיעים שפורסמה בתקשורת האוסטרלית.

במסגרת שיחת המשקיעים התייחס קולמן לדיון המשפטי שנערך בישראל ואמר ש"אנחנו מצפים שהנושא ייפתר במהרה כדי שנוכל לסגור את עסקת המיזם המשותף של מאגר לווייתן". המיזם עם האוסטרלים כולל גם כניסה כשותפה למאגר וגם הקמת מתקן צף לייצוא גז נוזלי (FLNG).

קידוח לווייתן קידוח לווייתן קידוח לווייתן

כזכור, לפני כשמונה חודשים חתמו שותפות "לווייתן" על מסמך הבנות לפיו וודסייד (WOODSIDE) האוסטרלית תרכוש 30% ממאגר לוויתן בעבור עד 2.518 מיליארד דולר, סכום שיועבר בשלבים ותלוי באישור סופי של ממשלת ישראל לייצא גז.

תנאי העסקה כללו תשלום מיידי של 969 מיליון דולר, פעימת תשלום שנייה של 200 מיליון דולר לאחר אישור ייצוא הגז, פעימה שלישית של 350 מיליון דולר לאחר ההחלטה להקים מתקן ייצוא ועוד מיליארד דולר עם תחילת הייצוא בפועל וביחס להפרשי מחירי הדלקים בעולם.

חתימת החוזה הסופית הייתה אמורה להתבצע בפברואר האחרון, תאריך שנדחה לבסוף לסוף יוני, אולם הדיון בבג"ץ בשאלה האם הממשלה יכולה להחליט האם לייצא גז או שמא יש להעביר את ההחלטה דרך מליאת הכנסת מעכב את סיום העסקה.

התקשורת האוסטרלית מציינת שדיווחים בישראל בשבועות האחרונים רמזו שמא קבוצת דלק אינה מרוצה מהתמחור הסופי של העסקה בטענה שהוא אמור להיות גבוה יותר. עוד נטען שמפעילת הקידוח, היא חברת נובל אנרג'י האמריקאית, מעדיפה יצוא גז בצנרת ישירה למדינות שכנות, מהלך שידרוש השקות נוספות במיזם הייצוא.

תגיות