אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רו"ח יגאל בריטמן הובא למנוחות; "חשב שתמיד צריך להגיד את האמת" צילום: מיכאל קרמר

רו"ח יגאל בריטמן הובא למנוחות; "חשב שתמיד צריך להגיד את האמת"

בריטמן, המייסד ומי שעמד בראש משרד דלויט-בריטמן אלמגור זהר, נהרג ביום חמישי בהתרסקות של מטוס קל אותו הטיס באילת

04.08.2013, 18:23 | הדר קנה

מאות בני אדם, בהם בני משפחה וחברים, ליוו אחר הצהריים למנוחות בקרית שאול את רו"ח יגאל בריטמן, המייסד ומי שעמד בראש משרד דלויט-בריטמן אלמגור זהר, שנהרג ביום חמישי בהתרסקות של מטוס קל אותו הטיס, מהרצליה לאילת. את ההלוויה של יגאל בריטמן הנחה הקריין ומגיש הרדיו הוותיק דן כנר שדיבר על פועלו של בריטמן.

 

הרב ישראל לאו ספד לו ואמר: "באתי להספיד אדם שהייתה לו תכונה חשובה אחת מעל הכל הוא היה מענטש - פשוטו כמשמעו אדם. יגאל בריטמן הוא הדוגמא לכך שלכל ההישגים שהשיג והמעלות שהיו לו הוא נשאר כפי שהיה, אדם לכל עת, לכל אדם ונזקק".

בין אנשי העסקים שהגיעו ללוויה היו גם יצחק תשובה, נתן חץ, יגאל אהובי, אלי יונס ושאול אלוביץ'; כמו כן נכחו בה שרת התרבות והספורט (שגם נשאה הספד), הח"כים צחי הנגבי ויצחק הרצוג, וראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.  

רו"ח יגאל בריטמן ז"ל, צילום: תמר מצפי רו"ח יגאל בריטמן ז"ל | צילום: תמר מצפי רו"ח יגאל בריטמן ז"ל, צילום: תמר מצפי

רו"ח אילן ברינפלד, השותף המנהל של בריטמן בדלויט ומי שמחליף אותו עתה בתפקיד, אמר כי "יגאל לא טרח להיות נחמד, הוא חשב שתמיד צריך להגיד את האמת גם אם זה קשה. בעוד אחרים היו מנסים להבין את הבעיה הוא היה מביא פתרון. ואם אפשר למצוא נחמה הרי שהוא חי את החיים ועשה את כל מה שעשה. ברינפלד הביא מדבריו של בארי זלצברג, מנהל הפירה העולמית, שלא הצליח להגיע ללוויה ושלח דברי הספד: "יגאל היה אח בשבילי. אהבתי אותו נקודה. הפירמה שלו היתה בארץ קטנה אבל ההשפעה שלו היתה ענקית. יגאל היה גדול להחיים".

 

עו"ד דוד אפרתי חבר קרוב של המשפחה סיפר על אהבתו הגדולה של בריטמן למטוסים ולארץ ישראל ואף סיפר כי הוצע לו תפקיד בכיר בפירמה העולמית דלויט שהצריכה מגורים בחו"ל ושיגאל סרב בשל אהבתו הגדולה לארץ ישראל.

השרה לימור לבנת סיפרה כי הכירה את יגאל לפני שנים רבות דרך אשתו קלוד אותה הגדירה "חברתי האהובה". לבנת אמרה: "גיליתי שיגאל איש ציוני, שורשי שאכפת לו באמת. לצד ההצלחה שלו הוא הרגיש חובה לעשות למען החברה המדינה והחלשים. היה לו לב ענק, תמיד דאג לכולם. לכל מכריו וחבריו. ידע לתמוך תמיד בחלשים ללא פרסום וללא תמורה. עשית הכל בחייך בגדול, בסערה וכנראה שגם ללכת מכאן לא יכולת כך סתם".

בריטמן, בן 68 במותו, היה בוגר בית הספר עירוני ד' בתל אביב ושירת בצה"ל בחטיבת הצנחנים. בעל תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב.

בעוד ארבעה חודשים (ינואר 2014) היה אמור לפרוש מהפירמה אותה הקים לפני 41 שנה ולהעביר את שרביט הניהול לרו"ח אילן בירנפלד, השותף המנהל כיום. "הוא רצה להמשיך לייעץ למשרד באופן חלקי ללא תפקיד פורמאלי, לעזור לבניו בעסקים, להרחיב את פעילות ההשקעות שלו בנדל"ן פרטי ולבלות יותר זמן עם אשתו קלוד ומשפחתו", סיפר מנחם עינן יו"ר קבוצת עזריאלי וידידו הקרוב.

מדובר בצעד משמעותי במיוחד למי שייסד את המשרד בשנת 1972 והוביל אותה להפוך לאחת מהפירמות הגדולות והמובילות בישראל כיום. ב-1994, כאשר פירמת ראיית החשבון הבינלאומית דלויט, אז אחת מה"ביג 8" והיום אחת מה"ביג 4", החליטה לפעול בישראל על אף החרם הערבי, היא חברה אליו. בריטמן מיזג משרד בירושלים ומשרד בחיפה, שהפכו לסניפים של המשרד. ב-1998 התמזג בריטמן עם פרידמן-שפירא-גולדשטיין, וב-1999 עם משרד אלמגור. נכון להיום, מונה הפירמה כ- 80 שותפים ודירקטורים ולמעלה מ-1,000 עובדים בשישה משרדים ברחבי הארץ.

לצד הפירמה אותה ניהל, עסק בריטמן בפעילות ציבורית ענפה בה כיהן כחבר בחבר הנאמנים של מוזיאון תל אביב לאמנות ושימש כיו"ר ועדת הביקורת ויו"ר מועדון החברות במוזיאון.

בשנת 2002 קיבל תואר עמית כבוד של המוזיאון על פעילותו ותרומתו הרבה. כמו כן, שימש בריטמן כחבר בחבר הנאמנים של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, היה חבר בוועדה המייעצת של ביה"ס למינהל עסקים ע"ש ליאון רקנאטי באוניברסיטת ת"א ויו"ר הוועד המנהל והמועצה הציבורית של יד יצחק בן צבי.

דוד שמחה, חברו הקרוב, סיפר על אהבתו לספורט וטיולים: "טיסה הייתה אחד מהתחביבים הגדולים שלו. הוא היה אדם שורשי ומקומי מצד אחד וגם איש עסקים ואדם גלובאלי מהצד השני. אהב מאוד אמנות והיה פעיל במוזיאון תל אביב. הוא אהב לנסוע ולטייל ומאוד אהב ספורט. הוא היה רוכב על אופניים, שט על סירות, עושה סקי ואהב מכוניות באגי, קטנועים ומטוסים. הוא היה עושה הכל".

בריטמן הותיר אחריו את אשתו קלוד ושלושה ילדים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
יהי זיכרו ברוך אמן
את יגאל ז"ל הכרתי לפני כעשרים שנה בבית שבנה בקיסריה דרך קלוד אשתו, ובהמלצתה ביצעתי את עבודת האינסטלציה באותו בית. על אף הפער הכלכלי שהיה בינינו לא היו לי שום רגשי נחיתות בסביבתו וזאת משום שיגאל מעולם לא התנשא , הוא דיבר איתי כאחד האדם וגם ידע להעריך את כל מה שעשיתי במשך כל הכרתנו. ואפילו זכור לי במיוחד שפעם שביצעתי עבודה בביתו בסופו של אותו יום הציע לי לבוא לאכול איתו סטייק במסעדה באילת, כאשר שאלתי אותו איך הוא מתכוון להגיע לאותה מסעדה. מה הבעיה? שאל. נוסעים לשדה דב ומשם במטוס שלי. כמובן שדחיתי את הזמנתו. נדהמתי כאשר פרסמו את שמו כאדם שנהרג באותה תאונת מטוס באילת. באתו רגע עבר הרהור בראשי ושאלתי את עצמי הייתכן שלא אראה שוב את יגאל לקלוד היקרה, הפסדת אדם מיוחד. אני שולח מכאן את תנחומי
אלי מרגלית , חדרה  |  04.08.13