אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא קומראד, אתה לא צריך אינטרנט בטאבלט שלך צילום: איי פי

לא קומראד, אתה לא צריך אינטרנט בטאבלט שלך

צפון קוריאה החליטה לפתח לנתיניה את Samjiyon, טאבלט מוזל ומקומי - אבל ללא חיבור אינטרנט או ויי-פיי. במקום זאת, תוכלו לגלוש באינטרה-נט המקומי ולצפות בסרטונים של המנהיג המהולל

05.08.2013, 13:45 | נמרוד צוק
התחרות הטכנולוגית של צפון קוריאה מול המערב לא מסתכמת בפצצות גרעין, ועתה היא מגיעה, במובן מסוים, גם לענף הטאבלטים. אבל לא כמו שחשבתם. או, אם אתם מכירים את צפון קוריאה, בדיוק כמו שחשבתם.

קראו עוד בכלכליסט

הממשל הקוריאני החל למכור במדינה את Samjiyon, טאבלט מקומי המבוסס אנדרואיד - גם סין פיתחה גרסאות לא-רשמיות ומצונזרות המבוססות על מערכת ההפעלה. הוא מגיע עם מסך 7 אינץ', מעבד 1.2 גיגה-הרץ, 8 עד 16 גיגה-בייט שטח אחסון פנימי, ומצלמת באיכות 2 מגה-פיקסל, על מנת שתוכלו לצלם את הפסלים של המנהיג האהוב ולחלוק אותם עם כל אנשי הכפר.

בירת צפון קוריאה, פיונגינג. עכשיו אתם יכולים לקנות טאבלט בשביל לתעד את הזוועות המקומיות בירת צפון קוריאה, פיונגינג. עכשיו אתם יכולים לקנות טאבלט בשביל לתעד את הזוועות המקומיות בירת צפון קוריאה, פיונגינג. עכשיו אתם יכולים לקנות טאבלט בשביל לתעד את הזוועות המקומיות

אבל למקרה שתהיתם, לא, הטאבלט אינו מגיע עם אפילו חיבור האינטרנט הבסיסי ביותר, וגם לא בוייפיי. וכמובן, אין גישה לכל שירותי גוגל, ממנוע החיפוש, דרך שירות הדואל ג'ימייל ועד ליוטיוב. במקום זאת, הטאבלט רק מאפשר גלישה ברשת האינטר-נט הפנימית של צפון קוריאה, ככל הנראה דרך חיבור סלולרי בסיסי.

הטאבלט כמובן מציע למשתמש לקבל מידע איכותי, אמין ובדוק ממסוכנות הידיעות הממשלתית, אתר העיתון הנפוץ במדינה, תחנת הטלוויזיה הממשלתית וגוף בשם "מרכז המחשוב הקוריאני" - שבין השאר, אחראי על התקפות סייבר אמיצות על עולמות משחקי המחשב של שכנתה.

בנוסף, המכשיר כולל גם מקלט טלוויזיה מובנה המאפשר לקלוט שתי תחנות ממשלתיות בלבד. ההפתעה הגדולה היא כמובן שיש יותר מתחנת טלוויזיה אחת. עם המכשיר גם מותקנות מספר אפליקציות, כגון הגרסה המקומית לאנגרי בירדס, מילונים, אפליקציה ללימוד ההיסטוריה הקוריאנית (בגרסת הממשל), אפליקציה ללימוד התורה הפוליטית של שושלת שליטי המדינה ואפליקציות לסטודנטים, כגון ספר לימוד וירטואלי על ילדותו של אבי השושלת קים איל סונג.

צנזורה זה עניין יקר

מחירו של המכשיר בחנויות המזכרות בפיונגיאנג כ-200 דולר - הרבה מעבר למחיר של טאבלט פשוט יותר בעולם המערבי, במיוחד בהתחשב בכך שהמשכורת הממוצעת במדינה עומדת על מאה דולר לחודש. הוא נחשף לראשונה כבר בספטמבר שעבר בתערוכת טכנולוגיה שנערכה במדינה, אבל זו הפעם הראשונה שהוא נחשף לעיניים מערביות, לאחר שתייר שרכש אותו בעיר מסר אותו לבדיקה לאתר IDG.

לדברי התייר שרכש את המכשיר, שהעדיף להשאר אנונימי כדי לא לפגוע ביכולתו לבקר במדינה שוב, המכשיר נראה כמוצר שיוצר מחוץ לצפון קוריאה, והוא מפגין ביצועים מפתיעים שכמעט עומדים בשורה אחת עם הדגמים המקבילים שנמכרים במערב, מבחינת מהירות תגובה והרצת משחקים.

תגיות