אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראשי ערים בשרון: "להפוך את שטחי תעש בשרון לפארק ענק" צילום: עמית שעל

ראשי ערים בשרון: "להפוך את שטחי תעש בשרון לפארק ענק"

ראשי הערים רמת השרון, הרצליה והוד שרון דורשים מרשות מקרקעי ישראל לבטל את התוכניות לבניית 23 אלף יח"ד בשטחי תעש שבתחומן

05.08.2013, 16:09 | עינת פז-פרנקל

ראשי הערים בשרון נגד רשות מקרקעי ישראל: ראשי העיריות רמת השרון, הרצליה והוד שרון דורשים להפוך את שטחי תעש שבתחומן לפארק ענק שישתרע על כ-7,000 דונם ולבטל את תוכניות הבנייה במתחם. 

קראו עוד בכלכליסט

לעמדת הרשויות המקומיות הצטרפה עמותת אחל"ה, "הוועד הציבורי להפיכת שטח תע"ש השרון לריאה ירוקה". "יש דרישה ציבורית רחבה לביטול התוכנית", מסר הוועד. "ביטול התוכנית הוא הכרה בצרכי המדינה וטובת הציבור, לא רק לשנים הקרובות אלא לדורות הבאים".

שלושת ראשי הערים הציגו היום (ב') הדמיה של הפארק המוצע, בסגנון "סנטראל פארק" בניו יורק, שיכלול פעילויות כגון שייט, דייג, רכיבה על סוסים, שוק איכרים, מיני גולף, קולנוע דרייב-אין, ועוד.

הדמיית פארק תעש ברמת השרון, הדמייה: מגוז בע"מ הדמיית פארק תעש ברמת השרון | הדמייה: מגוז בע"מ הדמיית פארק תעש ברמת השרון, הדמייה: מגוז בע"מ

אך לפי תוכנית הבנייה "קדמת השרון" שמקדמת המדינה במתחם, ושמובילים רשות מקרקעי ישראל, המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר, ייבנו במתחם 23 אלף יחידות דיור, כאשר 60% משטחי המתחם יהיו שטחים ציבוריים (לרבות שטחים פתוחים בהיקף 40% מהתכנית).

"הדרך היחידה לממן את טיהור הקרקע והמים במתחם תעש היא באמצעות שיווק הקרקע למגורים, שכן עלויות הטיהור הן גבוהות מאד", נמסר מרשות מקרקעי ישראל. "בניית אלפי יחידות הדיור תיתן פתרון למצוקת הדיור באזור המרכז ותשפיע על הפחתת מחירי הדיור".

עוד מציינים בכירים ברשות מקרקעי ישראל, כי "ההתנגדות לתוכנית 'קדמת השרון' שמטרתה פינוי מפעלי תעש לנגב וטיהור הקרקע והמים המזוהמים במקום, היא התנגדות פוליטית לקראת הבחירות לרשויות המקומיות. הדרישה לפארק היא פופוליסטית ותביא לתוצאה אחת - במקום לא יקום פארק והקרקע תישאר מזוהמת". ברשות מציינים כי "ראשי הערים שינו את עמדתם בנוגע לתוכנית לאחר שתמכו בה בשנה האחרונה באופן מוצהר".

"לא רק ראשי הערים, גם תושבי הרצלייה ורמת השרון מתנגדים לתוכנית תע"ש ואותם לא ניתן להאשים במניעים פוליטיים", מסר עו"ד צבי שוב, המייצג מאות מהתושבים המתנגדים לתוכנית. "גם התושבים מעוניינים לשמור על השטחים הפתוחים ולטענתם תוכנית הבניה המוצעת מצמצמת את השטחים הפתוחים, אינה מתחשבת במצב השטחים הירוקים בשטח ומרחיקה את השטחים הירוקים המתוכננים מהישובים העירוניים ומצמידה אותם לישובים הכפריים בדרום השרון".

שוב הוסיף כי "התושבים הם אלו שסבלו כל השנים ממיקומה של תע"ש בצמוד אליהם ולכן הם אלו שצריכים ליהנות היום מיותר ריאות ירוקות. התושבים מוטרדים אף הם מנושא הזיהום וטוענים כי לפני הבנייה יש לבצע סקרים ובדיקות מקיפות לגבי הזיהום באזור ולא להפוך את רוכשי הדירות לשפני ניסוי".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
בגושים 6679-6680 ממול יש אדמה בריאה שנועדה למגורים ותיירות. ;
בגושים 6679-6680 ממול יש אדמה בריאה שנועדה למגורים ותיירות. אותה הפכו לפארק כי היא פרטית והאוצר לא יכול להרוויח עליה. הקיבוצים שפיים והמושב ארסוף נהנים שם על חשבון אנשים פרטיים. סידרו להם פארק. ובקשר לאדמה המורעלת למי אכפת? אולי לראשי הערים ותושבי הוד השרון אכפת אך לא לאוצר. את האדמה ימכרו וירוויחו עליה ויממנו בה את בתי ההתנחלויות ואם מישהו ימות כאן בעוד 30 שנה את מי יאשימו? מה יעשו למנהיגים המתים שבינתיים מקבלים משכורות ופנסיות ועושים לבתיהם? אנא פרסמו.
אלברט  |  06.08.13
14.
אני בעד לסגור את השטח ולתת לטבע לחזור לשם.
לא חייבים לשתול דשא או לבנות בניינים בכל מקום. כמעט ולא נשארה אף פיסת טבע באזור הזה ומדובר על גומחה אקולוגית ייחודית בעולם. כבר עכשיו יש שם המון מינים נדירים וייחודיים לישראל שנמצאים על סף הכחדה, אז עזבו את האזור בשקט. הטבע ינקה ויטהר את עצמו ותושבי האזור יוכלו להנות משמורת טבע אמיתית (עם שבילים).
סנופקין , שומרון  |  06.08.13
לכל התגובות