אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נוקיה Lumia 520: חלש רק על הנייר צילום: ניצן סדן

בדיקת כלכליסט

נוקיה Lumia 520: חלש רק על הנייר

הוא קטן, ססגוני, זול ופשוט - אבל בעל ביצועים שלא נופלים בהרבה משל אחיו הגדולים. בדקנו את הבן האחרון במשפחת Lumia, ומצאנו אותו מתאים למשתמשים מתחילים, על אף מספר פשרות מוזרות שנעשו בו

06.08.2013, 18:28 | ניצן סדן
זוכרים את מכשירי נוקיה של פעם? את ענן דגמי הסימביאן שכבשו את השווקים, עם מגוון מוגזם לחלוטין של מכשירים שההבדלים ביניהם די מינורי? בשנה האחרונה נראה שהחברה הפינית בחרה להחזיר עטרה ליושנה - והפעם, בחליפת ווינדוס פון 8 של מיקרוסופט: נוקיה השיקה שלל מכשירים חדשים, בשלל גדלי מסכים ועיצובים ואפילו עם פאנלים מתחלפים בצבעים שונים (עוד קריצה נוסטלגית למכשירים של פעם). עתה מגיע לישראל מכשיר חדש שלה, ה-Lumia 520, אשר נועד לכבוש את קטגוריית המכשירים המוזלים.

קראו עוד בכלכליסט

השוק הישראלי הוא בעייתי בכל הנוגע למכשירים מוזלים שכן גם מכשירי יוקרה מאבדים כ-30% ממחיר ההשקה שלהם תוך מספר חודשים, מה שהופך אותם במהירות למתמודדים בקטגוריה זו.

"לומיה 520" הוא שם קצת מבלבל; המסך שלו גדול משל הלומיה 620 (שנסקר ב"כלכליסט" לא מזמן) וקטן משל הלומיה 720 - אך בעל רזולוציה וצפיפות פיקסלים דומה לשל שניהם. לשלושתם, למשל, יש את אותם מעבד ורכיב גרפי. אז מה בעולם מצדיק את קיומו של ה-520? במילה אחת: המחיר. זה סמארטפון ששווה לשקול כשרוצים לקנות חדש במחיר משתלם.

פשוט וססגוני. לומיה 520 פשוט וססגוני. לומיה 520 פשוט וססגוני. לומיה 520

עיצוב ומבנה: איזה צבע בא לך?

המכשיר שומר על הקו העיצובי של נוקיה: מסגרת מסך דקה יחסית, גב פלסטיק רב שכבתי שמבטיח עמידות ובעל צביעה מולקולרית, שתדאג שגם שריטות עמוקות בו לא יבלטו במיוחד. הוא נעים למגע ונראה עמיד. לעומת זאת, החיספוס שלו עדין משל אחיו היקרים יותר, מה שעושה אותו יותר חשוף לסכנת החלקה.

בנוסף, הגב הנשלף מחובר לגוף בתפסים עדינים למדי, כך שהבלאי הטבעי של המכשיר עלול לגרום לו להתפרק בקלות. עם זאת, מדובר בסמארטפון שלא נותן הרגשה זולה או שברירית. שלושת כפתורי הדופן (הפעלה, עוצמת שמע ומצלמה) בולטים במיוחד מהגוף, בחירה טובה ונוחה של היצרנית הפינית.

הגב הנשלף של המכשיר, צילום: ניצן סדן הגב הנשלף של המכשיר | צילום: ניצן סדן הגב הנשלף של המכשיר, צילום: ניצן סדן

בסך הכל, המכשיר נאה למראה, על אף שעיצובו חד משל אחיו העגלגלים. הוא נמכר בישראל בכמה וכמה צבעים - אדום, תכלת, לבן, צהוב ושחור, בפאנלים שכאמור, תוכלו להחליף. קצת קשה לשים על זה את האצבע, אך לראייתי, ל-620 יש איזשהו קסם, משהו בעגלגלות שלו שעושה אותו אטרקטיבי יותר למראה. לעומתו, ה-520 נראה קצת פשוט מדי.

ממשק ומערכת הפעלה: לא מחובבי השמש

לומיה 520 מצויד במסך בגודל ארבעה אינץ', ברזולוציה של 800 על 480 פיקסל (צפיפות תצוגה של 223 פיקסלים לאינץ'). מדובר ברזולוציה נמוכה למדי, אולם איכות הצבע טובה. לא ברמה של מכשיר פרימיום, אך בצורה שתספק את המשתמש הממוצע.

הבהירות שלו נמוכה משל מכשירים יקרים יותר בסדרה כ-620, על אף שהמסך מבוסס על אותה טכנולוגיית תצוגה שנועדה לשפר את הבהירות בעת חשיפה לתאורה ישירה. הוא עושה זאת פחות טוב מאחיו לסדרה והמסך שלו אינו קריא במיוחד תחת אור השמש. ואולם, עם מקורות תאורה אחרים הוא מסתדר לא רע. 

מסך בעל בהירות נמוכה, רגיש לתאורה ישירה והשתקפויות, צילום: ניצן סדן מסך בעל בהירות נמוכה, רגיש לתאורה ישירה והשתקפויות | צילום: ניצן סדן מסך בעל בהירות נמוכה, רגיש לתאורה ישירה והשתקפויות, צילום: ניצן סדן

ווינדוס פון 8 שעל המכשיר היא סטנדרטית לחלוטין ולא כוללת יותר מדי תוספות תוכנה - בחירה מוזרה קצת של נוקיה, שפיתחה יותר מ-20 אפליקציות יעודיות למערכת ההפעלה. במקום להתקין אותן על ה-520, בחרה למקם את כלי המלצת האפליקציות שלה App Highlights. משונה, בהתחשב בעובדה שההתקנה לא היתה משפיעה על מחיר המכשיר בשום צורה ופשוט נותנת יותר לצרכן.

מולטימדיה ואפליקציות: דיאטת תוכן

הניגודיות של המסך טובה ביחס למכשירים מתחרים בקטגוריה, מה שתורם לאיכות הצפייה בווידאו. מסך של ארבעה אינץ' הוא קצת קטן בעיני לצפייה נוחה בסרטים, אולם קליפים ביוטיוב ייראו עליו לא רע.

איכות השמע באוזניות המכשיר אינה רעה אך המגבר הפנימי שלו די חלש; מי שתכנן לקרוע לעצמו את האוזניים בעת האזנה למוזיקה עשוי להתאכזב. עוצמת השמע ברמקול החיצוני חזקה למדי, אך צורמת בווליום גבוה.

כל האפליקציות של מיקרוסופט לווינדוס פון 8 נמצאות במכשיר. ומה עם של נוקיה? , צילום: ניצן סדן כל האפליקציות של מיקרוסופט לווינדוס פון 8 נמצאות במכשיר. ומה עם של נוקיה? | צילום: ניצן סדן כל האפליקציות של מיקרוסופט לווינדוס פון 8 נמצאות במכשיר. ומה עם של נוקיה? , צילום: ניצן סדן

כאמור, נוקיה לא התקינה כמעט אפליקציות על המכשיר. תוכלו למצוא עליו את Here, שירות הניווט הנחמד שלה, יישומי הוטמייל, אופיס מובייל, פורטל הורדות של משחקי אנגרי בירדס ותו לא.

ביצועים וקישוריות: חלש, אך פועל חלק

הלומיה 520 מבוסס על מעבד כפול ליבה במהירות של גיגה-הרץ, 512 מגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אדרנו 305. זוהי אמנם החומרה החלשה ביותר שמסוגלת להריץ את ווינדוס פון 8, אך התאמה בין התוכנה והחומרה היא מושלמת, כך שלא תרגישו בהתקעויות או בהשתהויות שמפריעות לשימוש במכשיר.

נאה ופשוט למראה. לומיה 520, צילום: ניצן סדן נאה ופשוט למראה. לומיה 520 | צילום: ניצן סדן נאה ופשוט למראה. לומיה 520, צילום: ניצן סדן

המצלמה אמנם תחל לפעול מהר יותר על מכשירים כלומיה 620 וכמותה גם יישומים נוספים, אבל הממשק, הגלישה ורוב הפעולות האחרות מתבצעות בצורה חלקה וזורמת. רכיבי התקשורת של ה-520 פועלים היטב והוא מתחבר במהירות לרשתות WiFi ומזהה התקני בלוטות' בקלות.

מצלמה: המינימום הנדרש

ללומיה 520 יש מצלמת חמישה מגה-פיקסל שמציגה איכות תמונה סטנדרטית למדי. הביצועים שלה בצילומי לילה יאכזבו את חובבי הצילום האיכותי, שכן החיישן פשוט לא מצליח להתמודד בצורה טובה עם התאורה הנמוכה. למצלמה אין מבזק מובנה - בחירה משונה, שכן לא מדובר ברכיב יקר והוא נחשב לסטנדרט, בין היתר, בקטגוריית הדגמים המוזלים. גם מצלמה קדמית לא תמצאו בו.

מצלמה באיכות נמוכה יחסית, צילום: ניצן סדן מצלמה באיכות נמוכה יחסית | צילום: ניצן סדן מצלמה באיכות נמוכה יחסית, צילום: ניצן סדן

לעומת זאת, התוצאות בצילום יום תקני הן סבירות. למכשיר כמה אפליקציות צילום מובנות חביבות, שמאפשרות יצירת תמונה דינמית ממספר פריימים (מה שיוצר מין אנימציית gif), כלי עריכת תמונות ידידותי וכלי לבחירת תמונה מיטבית.

סוללה והתחממות: הקיבולת לא קובעת

הלומיה 520 מצויד בסוללה קטנה בקיבולת של 1,430 מיליאמפר-שעה. גודלו של המסך, רזולוציית התצוגה והחומרה הפשוטה תורמים כאן לצריכת האנרגיה של המכשיר: הלומיה 520 מסוגל להחזיק יותר מיום שלם ללא טעינה בשימוש סביר, נתון שלא הרבה סמארטפונים יקרים ומתקדמים בהרבה יכולים להתהדר בו.

לא הצלחתי לגרום ל-520 להתחמם בפעולתו בצורה בולטת גם כאשר העמסתי עליו ככל יכולתי; אייחס זאת לגב הפלסטיק העבה שלו ולחלל שבינו ובין הסוללה. אפשר להניח שאם היה גבו עשוי מתכת, ההתחממות היתה מורגשת בצורה בולטת מאוד.

סיכום ואלטרנטיבות: למתחילים וסקרנים

הלומיה 520 הוא סמארטפון מצוין למשתמשים שזהו המכשיר הראשון שלהם. למרות שכל רשתות השיווק, ספקיות הסלולר וכלי התקשורת מציגים סמארטפונים ועוסקים בהם, יש לא מעט ישראלים שעדיין לא ויתרו על הסלולרי הטיפש הישן שלהם. מכשיר כ-520 פשוט תפור עליהם. הוא גם זול (1,300 שקל), גם אינטואיטיבי מאוד וגם נוח לשימוש. 

ואולם, חלק משתמשים אלה עשוי להתאכזב כשיגלו שווינדוס פון 8 עדיין לא כוללת את כל האפליקציות ש"כולם" מדברים עליהן - ווייז, אינסטגרם, אנידו ואחרות. יש אלטרנטיבות לא רעות בחנות, אבל לא קל תמיד לאתר אותן. לעומת זאת, משתמשים שרוצים להחליף סמארטפון פשוט ישן במכשיר פשוט שונה צפויים להעדיף מתחרים כגלקסי S3 מיני, הסוני אקספריה J, ה-One V של HTC ואחרים. זאת, בשל סוגיות של מיתוג, זמינות אפליקציות וחשש מהתמודדות עם מערכת הפעלה חדשה. חבל; ה-520 אינו נופל בדבר ממתחרים אלה.

לסקרנים, שרוצים לעבור לווינדוס פון 8 ולא רוצים להוציא יותר מדי כסף על ההרפתקה הזו, זהו אינו המכשיר המתאים ביותר. זה לא שמשהו חסר בו, אך במחיר של 1,300 שקל אפשר להשיג גם את ה-Windows Phone 8X של HTC, מכשיר מרשים מהשורה הראשונה, שבשל נתוני מכירות חלשים במיוחד מוצע בישראל במחיר נמוך. 

תגיות