אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה במגעים להעביר מרכז גריאטרי בראשל"צ לידי מכבי צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

המדינה במגעים להעביר מרכז גריאטרי בראשל"צ לידי מכבי

משרד הבריאות פנה לרשת בית בלב שבבעלות קופת החולים כדי שתפעיל את המוסד. אחת האפשרויות שנבדקות היא הקמת דיור מוגן בשטח המרכז הגריאטרי. אם המהלך ייצא לפועל, הממשלה עשויה להעביר בתי חולים נוספים למפעילים פרטיים

07.08.2013, 07:15 | מיקי פלד

משרדי הבריאות והאוצר מתכוננים להעברה ראשונה של בית חולים ממשלתי לידיים פרטיות. ל"כלכליסט" נודע שבשבועות האחרונים מתנהלים מגעים להעברת התפעול של המרכז הגריאטרי בראשון לציון לידי רשת בית בלב, שמפעילה 11 בתי אבות ומוסדות סיעודיים ושייכת לקופת חולים מכבי.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת המגעים עדיין לא הוחלט מה יהיה אופן הפעלת המרכז והבעלות עליו ובהתאם גם המחיר שתשלם הרשת. אם המהלך יתממש, ייווצר תקדים שעשוי לאפשר למדינה להעביר לידי קופות החולים מרכזים גריאטריים נוספים ואולי את בית החולים וולפסון בחולון. עם זאת, בממשלה אין כוונה לבצע הפרטה מלאה של בתי החולים, אלא לערב במהלך מוסד ציבורי כמו קופות החולים. מהלך שכזה תואם את המדיניות של משרד האוצר, שגם משרד הבריאות החל לאמץ לאחרונה, לפיה יש לבצע הפרדה בין היותה של הממשלה גם הבעלים וגם הרגולטור.

המרכז הגריאטרי בראשון לציון. שנת הקמה: 1955. בעלים: מדינת ישראל. מספר מיטות: 180. מספר מאושפזים כיום: 71. מספר עובדים: 200. בעיות: נמצא בגירעון בגלל עלויות הטיפול הגבוהות וחייב תשלומי ארנונה לעיריית ראשון לציון, צילום: עמית שעל המרכז הגריאטרי בראשון לציון. שנת הקמה: 1955. בעלים: מדינת ישראל. מספר מיטות: 180. מספר מאושפזים כיום: 71. מספר עובדים: 200. בעיות: נמצא בגירעון בגלל עלויות הטיפול הגבוהות וחייב תשלומי ארנונה לעיריית ראשון לציון | צילום: עמית שעל המרכז הגריאטרי בראשון לציון. שנת הקמה: 1955. בעלים: מדינת ישראל. מספר מיטות: 180. מספר מאושפזים כיום: 71. מספר עובדים: 200. בעיות: נמצא בגירעון בגלל עלויות הטיפול הגבוהות וחייב תשלומי ארנונה לעיריית ראשון לציון, צילום: עמית שעל

במרכז הגריאטרי בראשון לציון יש יותר מ־180 מיטות, ש־80 מהן מיועדות לקשישים שמוגדרים "תשושי נפש". בפועל מתגוררים בו כיום רק 71 קשישים, שכן לפני כחמש שנים הפסיק משרד הבריאות להפנות אליו מטופלים. לפני כשנתיים הביעה עניין במרכז קופת חולים מאוחדת, אך המהלך לא יצא לפועל. "אנו מעוניינים שהמכרז יפעל במלוא תכולתו ועם הצוות המצוין", אמר ל"כלכליסט" יוסף מזוז, שאמו שוהה במרכז זה 19 שנה. "אין לי עמדה לגבי זהות המפעיל. אנו רק דואגים לרווחתם של הקשישים".

בתי החולים הגריאטריים הממשלתיים הם ברובם גירעוניים בשל עלויות הטיפול הגבוהות בקשישים. כדי שלגורם פרטי יהיה משתלם להפעיל את המרכז, נבדקת האפשרות שעיריית ראשון לציון תקצה קרקע להקמת בית דיור מוגן של בית בלב, שיפעל לצד המרכז ויסייע בקיזוז ההפסדים.

ממשרד הבריאות נמסר: "קיימת החלטת ממשלה להעביר את המרכז הגריאטרי להפעלה באמצעות גורם אחר. המשרד פועל בהחלטיות להפסיק את הקיפאון הנוראי שנכפה על המוסד ולהפעלתו במתכונת חדשה".

מבית בלב נמסר: "נעשתה פנייה לשיתוף פעולה לפיתוח המרכז. האפשרויות נבחנות יחד עם משרדי הבריאות והאוצר".

תגיות