אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוקר טוב, מר כהן. הפכנו אותך לפדופיל צילום: shutterstock

דו"ח טכנולוגי

בוקר טוב, מר כהן. הפכנו אותך לפדופיל

חובבי פורנו נופלים קורבן לטריק מלוכלך במיוחד של האקרים - שעל הדרך גם מפיץ פורנוגרפיית ילדים, אפל מוטרדת מתמיכתו של שדרן הרדיו הקיצוני ראש לימבו והגשושית קיוריוסיטי חוגגת לעצמה יום הולדת על מאדים

07.08.2013, 14:33 | יוסי גורביץ

מלכודת הפורנו

יש הרבה דרכים יצירתיות לבניית בוטנט - רשת של מחשבים פרוצים, אשר משמשת פושעי סייבר כנקודת זינוק להתקפות רשת או להפצת ספאם. עתה נחשפת אחת מבחילה במיוחד.

השיטה עובדת כך: קבוצה של נוכלים הכניסה קישורים תמימים למראה לאתרי פורנו לגיטימיים, בהם גולשים מאות מיליוני אנשים מדי יום. הקלקה על הקישורים האלה, שמסתתרים מאחורי תמונות זימה למיניהן, מובילה את המשתמש לאתרים מסוג אחר: במקום לצפות בסצנה לוהטת זו או אחרת מתגלה לעיניו מראה זוועה - תמונות פורנו ילדים קשות במיוחד.  

  

מה?! אני לא לחצתי על זה!, צילום: שאטרסטוק מה?! אני לא לחצתי על זה! | צילום: שאטרסטוק מה?! אני לא לחצתי על זה!, צילום: שאטרסטוק

בעוד המשתמש בוהה בהלם במסך, קולט שהוא ביצע כרגע בניגוד לרצונו עבירה פלילית חמורה במיוחד (לך תסביר שאתה בכלל לא רצית להגיע לשם) התמונה מחדירה למחשב שלו קוד זדוני שהופך את המחשב לחלק מהבוטנט. הרעיון מאחורי הפעולה הזו הוא פשוט: המשתמש אמור להיות כל כך מבועת שכל מה שירצה לעשות זה לסגור את חלון הדפדפן וללכת לשטוף את העיניים בסבון. בנוסף, גם לו יחשוד לרגע שמדובר בניסיון פריצה, הוא לא יקח את המחשב שלו לבדיקה מחשש שידווחו עליו או יעצרו אותו.  

על פי הערכות של גורמי לחימה בפורנוגרפיית ילדים בבריטניה עשרות אתרי פורנו פופולריים כבר הותקפו בשיטה הזו. מדובר בטריק בזוי במיוחד. יש לקוות שאם אי פעם יצליחו להניח יד על התולעים שמפעילות את מבצע הפריצה הזה ולהביא אותן למשפט, לא יזכו לרחמי בית הדין.

אין פרטיות? אין ביזנס

האירופים לא מקבלים בהבנה את העובדה שחברות רשת אמריקאיות מתעקשות לקחת את הפרטיות של תושביהן ולהוון אותם, במיוחד לאור העובדה שאותן החברות (אפל, גוגל והיתר) מגלות יצירתיות מהפכנית וקסומה בשיטות שלהן להתחמקות מתשלום מסים. אם אפל, פייסבוק וגוגל היו לפחות חולקות קצת מההכנסות שלהן מביזת הפרטיות, יכול להיות שהאירופים היו מוכנים להעלים עין; אחרי הכל, יש להם הרבה ניסיון בזה.

שרת המשפטים של גרמניה, סאבין לויתויזר-שנארנברגר, אמרה שלדעתה יש לאסור על חברות אמריקאיות שלא עומדות בתנאים הנוקשים של שמירה על פרטיות ומידע המקובלים באיחוד מלעשות עסקים באיחוד האירופי. לויתויזר-שנארנברגר אמרה עוד שלדעתה, חוקי הפרטיות של גרמניה – הנוקשים ביותר ביבשת – צריכים להיות המדד הכלל אירופי לשמירה על פרטיות. לא בטוח ששאר החברות באיחוד יסכימו ובכלל לא ברור איך לויתויזר-שנארנברגר מתכוונת לאכוף את זה, אבל אין ספק שהיא גילתה מה הלך הרוח בקרב התושבים ביבשת ושהיא גולשת עליו בהנאה. 

באיחוד האירופי הפרטיות חשובה, כפי שלחברות האמריקאיות חשובים הרווחים, צילום: shutterstock באיחוד האירופי הפרטיות חשובה, כפי שלחברות האמריקאיות חשובים הרווחים | צילום: shutterstock באיחוד האירופי הפרטיות חשובה, כפי שלחברות האמריקאיות חשובים הרווחים, צילום: shutterstock

לויתויזר-שנארנברגר לא היתה היחידה שהביעה חשש מחברות אמריקאיות שמשתפות פעולה בהתלהבות עם ה-NSA. שופט של בית המשפט העליון של גרמניה, האנס-יורגן פאפייר, אמר שאף שיש למדינה חובה להגן על אזרחיה מפני פעולות של כוחות עוינים, החובה הזו מסויגת בסמכויותיה החוקיות; והוא אמר שמה שחשף סנודן על פעילות סוכנות המודיעין הוא "מפחיד, לא ציפיתי שריגול יגיע למימדים כאלה".

מה קרה לעזאזל?

תושבי מדינת קליפורניה מקבלים בונוס מפוקפק למדי מהמדינה שלהם: עם רכישת גרוטאה סלולרית, התושב מקבל גם גישה אוטומטית להתראות מטעם המדינה. אלה בדרך כלל מסרונים שמודיעים על חטיפת ילדים. הם מגיעים ממערכת Amber Alert, שנקראת על שמה של אמבר הגרמן, ילדה בת תשע שנחטפה ונרצחה ב-1996. בנוסף, השם הוא גם ראשי תיבות של America's Missing: Broadcasting Emergency Response - מערכת לשידורי חירום במקרי חטיפת ילדים. המטרה: לסייע לאתר במהירות את החוטף, בסיוע הציבור. נשמע כמו רעיון טוב, לא?

ובכן, זה תלוי מה עושים איתו: השבוע קיבלו תושבים בדרום המדינה הודעה שונה משמעותית: בשעת לילה מאוחרת, החלו הגרוטאות שלהן לפלוט צלילים צורמים במשך כעשר שניות. לרעש המשונה נלוותה הודעת טקסט לא ברורה, משהו על רכב ניסאן כחול.

הודעות מבלבלות נחתו במכשירי התושבים בקליפורניה, צילום: Shutterstock הודעות מבלבלות נחתו במכשירי התושבים בקליפורניה | צילום: Shutterstock הודעות מבלבלות נחתו במכשירי התושבים בקליפורניה, צילום: Shutterstock

מה שקרה הוא שאיזה פושע נחשד ברצח אשה ובחטיפת אחד או שניים מילדיה. הצלילים הצורמים היו אמורים להתריע בפני תושבים באזור בו זה קרה, אבל ההודעה שנלוותה אליהם היתה לא ברורה ונשלחה גם לתושבים ברדיוס רחב בהרבה; התוצאה הכללית היתה פאניקה רחבת היקף.

תושבי קליפורניה יכולים להתנתק מההודעות של הממשלה אם יפנו לספקית הסלולר ויבקשו זאת במפורש. הפאשלה המביכה האחרונה גרמה לרבים מהם ללכת ולעשות זאת. המערכת ששולחת התראות לאזרחים היא לא בהכרח רעיון רע; דיווחי אזרחים יכולים לסייע באיתור פושעים ומפגעים. מצד שני, כאשר מערכת כזו כושלת בצורה שמטרידה את הציבור כתוצאה מתקלה - טבעי שהציבור לא ירצה לסייע לשלטונות ויבחרו בניתוק חד צדדי.   

קצרצרים

1. מחלקת המדינה של ארה"ב שלחה מחאה רשמית לווייטנאם על כך שזו האחרונה החלה להגביל משמעותית את חופש הביטוי הפוליטי ברשת. זה קצת פחות צבוע מהקצין האמריקאי שאמר "היינו צריכים להרוס את הכפר כדי להציל אותו" בזמן המלחמה שהתחוללה בין שתי המדינות בשנות השישים. נו באמת! מישהו בממשל האמריקאי עדיין חושב, אחרי שערוריית PRISM, שיש למדינה שלו איזשהו אשראי מוסרי בנושא? מישהו שם עדיין חושב, אחרי שהם ניסו להוריד את וויקיליקס - דוגמא פר אקסלנס לחופש ביטוי פוליטי - מהרשת וניסו לחנוק אותה באמצעות לחץ על חברות האשראי, שמישהו מתייחס ברצינות למה שיש לממשל האמריקאי לומר בנושא חופש ביטוי פוליטי ברשת? הציניקנים יאמרו שהסיבה למחאה היא שב-NSA התבאסו מכך שהם לא יכולים לאסוף יותר את המידע של דיסידנטים וייטנאמים. 

הפציצו אותה, עכשיו מטיפים לה מוסר. וייטנאם, צילום: בלומברג הפציצו אותה, עכשיו מטיפים לה מוסר. וייטנאם | צילום: בלומברג הפציצו אותה, עכשיו מטיפים לה מוסר. וייטנאם, צילום: בלומברג

2. ואם הייתם צריכים עוד תשובה לשאלה למה אנשים לא משתמשים בהצפנה והופכים את החיים של ארגוני המודיעין לקלים כל כך, מגיעה TOR ומספקת אותה. כיממה לאחר שנחשפה העובדה שה-NSA מנטרת את תוכנת המסרים המאובטחת, פרסמו מפעיליה שורת המלצות להימנעות מטלפי סוכנות המודיעין. קודם כל, הם אומרים, הפסיקו להשתמש בווינדוס. דבר שני, הפסיקו להשתמש בג'אווה סקריפט. דבר שלישי, הכנסו לארון שנמצא בבונקר ושימו כובע מנייר כסף על הראש. טוב, את זה הם לא הציעו. אבל תוכנת הצפנה שמצפה ברצינות שמשתמשיה יפסיקו להשתמש במערכת ההפעלה הפופולרית ביותר ביקום הנודע איבדה קשר עם המציאות. רוב המשתמשים הם בדיוק זה: משתמשים. לא מתכנתים ולא אנשים שמחשבים מהווים את מרכז הקיום שלהם, רק מי שעושים בהם שימוש. לומר להם שהם צריכים ללמוד מערכת הפעלה חדשה ומוגבלת כדי להשתמש בתוכנה שלך זה לומר להם שאתה חושב שהם לא מספיק משקיעים בך. לא בדיוק הדרך הטובה ביותר לרכוש חברים. 

3. היח"צ של אפל נכנס לכוננות ספיגה: אחד האנשים הדוחים בציבוריות האמריקאית, שדרן הרדיו ראש לימבו, הודיע קוממיות שאפל מייצגת את כל מה שטוב בארה"ב ובמפלגה הרפובליקנית, בעוד שאנדרואיד וסמסונג הם ליברליים במובהק ומייצגים את כל מה שרע. לטענת לימבו, אפל היא קורבן להתקפה של בלוגרים ליברליים ועיתונאים שתוקפים אותה על לא עוול בכפה - רק בגלל שהיא מעלימה מס, משתמשת בעבודת ילדים, גובה מחירים מופקעים על מוצרים בלתי מוגמרים ומדי פעם גורמת להתלקחות של לקוחות. אוקיי, יכול להיות שהוא בחר בקו טיעונים קצת אחר. עם זאת, בהתחשב בכך שקהל הלקוחות של אפל, או על כל פנים הקהל שהיא מקפידה לפנות אליו, הוא ליברלי ומעודכן, ובהתחשב בכך שלימבו הוא מוקצה מחמת מיאוס ברוב התקשורת האמריקאית, באפל ודאי לא שמחו על הפרסום הזה. להגנתם הם יוכלו לטעון שלימבו טועה, כמו בכל דבר אחר, אבל אפל מתרחקת ממחלוקת פוליטית כמו מאש. 

4. הצנזורה של האפסטור מכה שנית: חנות האפליקציות שפסלה בעבר פרודיות על היטלר משום שמדובר בלעג לדמות ציבורית, פסלה עכשיו משחק בשם Joyfull Executions. המשחק עוסק בעיקרו בלעג למשטר הצפון קוריאני ולמערכת התעמולה שלו. הסיבה הרשמית לסילוק המשחק היא "תוכן בעייתי באופן חריג" אבל בחברה שיצרה את המשחק חושדים שסיבה נוספת היא שעל פי הנהלים של אפל, האויב במשחק לא יכול להיות ממשלה או תאגיד אמיתי. מציאות? לא אצל אפל.

5. ובנימה אופטימית לשם שינוי, הגשושית קיורוסיטי חגגה שנה להימצאותה על מאדים. כדי לציין את המאורע, הפעילו האנשים הטובים של נאס"א את זרוע איסוף הקרקע של הגשוש בקצב שיוצר מוזיקה שנשמעת כמו שיר יום ההולדת הידוע, "יום הולדת שמח". אם היה מישהו במאדים ששמע את התועבה, אפשר לנחש שהמגעים בין נציגי הכוכב האדום ונציגי הגזע שפלש אליו והשמיע מוזיקה גרועה כל כך יתחילו במחוש שמאל.

תגיות