אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצת דלק: הגדלת הרווח ב-30% תזכה את המנכ"ל במענק בשווי שני מיליון שקל צילום: אוראל כהן

קבוצת דלק: הגדלת הרווח ב-30% תזכה את המנכ"ל במענק בשווי שני מיליון שקל

תיקון 20 - מדיניות תגמול נושאי משרה שמציעה הקבוצה מהווה אתגר ברמת קושי בינונית עבור ברטפלד

07.08.2013, 19:04 | ערן סוקול
קבוצת דלק של תשובה, זימנה היום (ד') את בעלי המניות לאסיפה כללית מיוחדת שתתקיים ב-11 בספטמבר במשרדי החברה בנתניה, לצורך אישור מדיניות תגמול נושאי המשרה בחברה, בהתאם לתיקון 20 של חוק החברות.

קראו עוד בכלכליסט

מתוך בחינת מדיניות התגמול של קבוצת דלק עולה כי החברה עמדה בדרישות החוק וקבעה כי עיקר המענק לנושאי המשרה יינתן אם אלו יעמדו ביעדים קשיחים ומדידים. כך למשל, אסי ברטפלד, מנכ"ל החברה יהיה זכאי למענק בהיקף של עד 2 מיליון שקל בשנה.

המענק מורכב משלושה גורמים מדידים, כאשר 50% מהסכום יימדד בצורה ליניארית בהתאם לשיעור השינוי ברווח הנקי המתואם של החברה, בהשוואה לרווח הממוצע כפי שנמדד מתוך חישוב ממוצע של שלוש השנים האחרונות.

מבחינה זו, קיטון של 10% או יותר ברווח ישללו מברטפלד את הזכות לתגמול כלשהו ואילו גידול של 30% ויותר ברווח המתואם יזכה אותו בסכום המלא של מיליון שקל.

שיעור השינוי ברמת המינוף כפי שיימדד בהשוואה לממוצע בשלוש השנים האחרונות יקבע 25% מהיקף המענק, כאשר גידול של 5% ויותר ברמת המינוף ישלול מברטפלד את הזכות לתגמול ואילו קיטון של 10% ויותר ברמת המינוף תזכה אותו בסכום המרבי של 500 אלף שקל.

מימין: אסי ברטפלד ויצחק תשובה, צילום: נמרוד גליקמן מימין: אסי ברטפלד ויצחק תשובה | צילום: נמרוד גליקמן מימין: אסי ברטפלד ויצחק תשובה, צילום: נמרוד גליקמן

המרכיב השלישי אשר אחראי אף הוא ל-25% מהיקף התגמול, בוחן את סך הדיבידנדים שתשלם החברה לבעלי המניות, כאשר תשלום דיבידנד בהיקף של 250 מיליון שקל יזכה את ברטפלד במענק של 150 אלף שקל ואילו תשלום דיבידנד בהיקף של 500 מיליון שקל ויותר, יזכה במלוא הסכום – 500 אלף שקל.

אילו היה מיושם המודל המוצע בשנת 2012, שהיתה שנה בעלת הישגים יוצאי דופן לקבוצה, היה זכאי ברטפלד ל-1.6 מיליון שקל, המהווים כ-80% משווי המענק המקסימלי בלבד.

 

שורה תחתונה

אתגר התגמול: במבחן הרווח הנקי המתואם, בכדי להשיג את המענק המקסימלי, על המנכ"ל להגדיל את הרווח ב-30% בהשוואה לממוצע בשלוש השנים האחרונות - אתגר בינוני.

תגיות