אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא שמים אצבע: 60% מהישראלים סרבו להצטרף למאגר הביומטרי צילום: עמית שעל

לא שמים אצבע: 60% מהישראלים סרבו להצטרף למאגר הביומטרי

פיילוט המאגר החל לפני כחודש ובמסגרתו מציע משרד הפנים לציבור למסור מרצונו נתונים ביומטריים בעת חידוש תעודות זהות. 10,000 הסכימו להצטרף, אך הם מהווים רק 40% מכלל מוציאי התעודות בחודש האחרון

08.08.2013, 15:09 | עומר כביר
60% מהישראלים שביקשו להנפיק תעודת זהות חדשה בחודש האחרון לא הסכימו להצטרף למאגר הביומטרי בחדשו הראשון לפעילותו - כך לפי נתונים שנמסרו ל"כלכליסט" מרשות האוכלוסין.

קראו עוד בכלכליסט

המאגר השנוי במחלוקת החל לפעול לפני כחודש במתכונת פיילוט, על רקע ביקורת קשה מצד המתנגדים לפעילותו. בשעות הצהריים פרסמה לשכת האוכלוסין נתונים שלפיהם בחודש זה הצטרפו למאגר כ-10 אלף אזרחים, מספר ששר הפנים גדעון סער קיבל בברכה. "הנתונים שנרשמו עד כה מצביעים על אמון הציבור במהלך והבנתו כי ההגנה על ביטחון הפרט והיכולת של מדינת ישראל לעמוד בחזית אחת עם יתר מדינות העולם מבחינת קדמה הם נחוצים", אמר בהודעה לעיתונות.

עמדת רישום לפיילוט המאגר הביומטרי. רוב הישראלים מסרבים להשתתף, צילום: עמית שעל עמדת רישום לפיילוט המאגר הביומטרי. רוב הישראלים מסרבים להשתתף | צילום: עמית שעל עמדת רישום לפיילוט המאגר הביומטרי. רוב הישראלים מסרבים להשתתף, צילום: עמית שעל

ואולם, בעקבות פניית "כלכליסט" לקבלת מידע על שיעור הפונים שהסכימו או סירבו להצטרף למאגר, הודו ברשות האוכלוסין: “40% ממבקשי תעודות הזהות בחרו בתיעוד ביומטרי". המשמעות - רוב ניכר של הישראלים שפנו להנפיק תעודות זהות חדשות לא נתנו את הסכמתם להצטרף למאגר.

"העובדה שרוב מכריע של האזרחים מסרב להצטרף לניסוי המאגר הביומטרי, אחרי לחצים כבירים של עובדי משרד הפנים שכוללים פיתויים והשתדלויות מסוגים שונים, מראה כי אזרחי ישראל מבינים את הסיכון ואינם מעוניינים במאגר ביומטרי אשר יפגע בפרטיותם, ביטחונם ושלוות חייהם", אמר היועץ המשפטי של התנועה לזכויות דיגיטליות, עו"ד יהונתן קלינגר. "אנו קוראים לאזרחי ישראל להמשיך ולסרב להשתתף בניסוי ולחברי הכנסת לבטל את החוק באופן מיידי".

תגיות

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
לאילן, גסות הרוח שלך לא מחזקת את הצד שלך
זה שאתה מנצל את תמימות העוזרת שלך זה לא אומר שאין בכך פגיעה בה. אני מקווה שיום אחד היא תבין זאת ותתנקם בך. אם אתה מתעד שיחות של העוזרת שאינך שותף להם, אז אתה עובר עבירה פלילית, מה שכלל לא מפתיע אותי. בכל מקרה, להבדיל מצומת ספרים, אינך עובר על חוק מאגרי מידע כי אין לך מאות עוזרות בית, רק אחת. למפעל יש את הזכות להגן על עצמו וקניינו אך לא תוך פגיעה בזכויות בסיסיות של העובדים שלו. ניתן, לדוגמא, לשים מצלמה בכניסה למפעל ששומרת את התמונה לכמה שעות, ובכך נפתרה הבעייה של שעון הנוכחות מבלי לאסוף מידע ביומטרי מכל העובדים. למרות שזהו פיתרון סביר, אפילו הצבת מצלמה כזו היא הבעת חוסר אמון בעובדים למרות שאם בהנהלת המפעל עומדים אנשים גסי רוח כמוך, איני מצפה מהם לקלוט את זה.
רגב  |  12.08.13
36.
בו נבדוק מי הקשקשן.
אחרי שאני אסביר לך תן לי את האפשרות לרדת לרמתך. דלתות כניסה ראשית אחורית ומרתף בביתי נפתחות רק ע"י טביעת אצבע. העוזרת שלי שהיא גם המבשלת. מגיעה לביתי 4 פעמים בשבוע. ובנוסף הבית שלי מרושת במצלמות PTZ וידאו/אדיו בפנים ובחוץ. והעוזרת לא תעזוב אותי גם אם אתה תספר לה את סיפורי האימים של אם ואילו שלך. איזו השפלה ישנה בפתיחת דלת ע"י טביעת אצבע. איזו חדירה לפרטיות בפתיחת דלת ע"י טביעת אצבע. מה אתה מזבל את המוח . נתתי לך את הכבוד והחזרת לי שאני קשקשן. אתה מזבל את המוח אתה לא רציני אתה ילד חקיין. ומשרתם של עו"ד יו"ר של עמותות לזכויות האדם השונות. אשר חיינו הפכו להפקר בגללם.
אילן  |  11.08.13
35.
לרגב מתגובה 34
מיפה נפש כמוך לא צפיתי לשמוע השמצות וגם הייתי מצפה ממך ליותר ידע לא סתם קשקושים. ועכשיו לעניינינו. מה זאת אומרת בבתים פרטיים המידע נשאר בידי בעליו. מה עם העוזרת שהיא לא בעלת הבית? ואם הבית מרושת במצלמות וכל תנועה ושיחה שלה מתועדים. והכל ידוע לה. איפה ההשפלה והחדירה לפרטיות. ישנם מפעלים ומכוני מחקר שגניבת מחשב. דגימות. מידע על מוצר עתידי. ועוד. יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לחוקר או למפעל. ולכן למפעל יש את הזכות להגן על עצמו וקניינו. ובצומת ספרים הייתה פשרה בין המפעל לעובדת שקיבל תוקף של פסק דין. אבל אם צומת ספרים הייתה מתעקשת העובדת הייתה מחויבת לתת טביעת אצבע. נראה לי שאתה סתם אנרכיסט. שמספר סיפורי סבתא.
אילן  |  12.08.13
33.
ל-32
לשעון נוכחות ביומטרי יש צורך בטביעת אצבע בלבד. ומה תאמר על דלתות בבתים ובמפעלים שנפתחות רק בטביעת אצבע? ורק לעובדים מורשים מותר להיכנס. כנל בבתים פרטיים. ואף אחד לא חושב שזה משפיל או חדירה לפרטיות. העיקר שעבודותיהם מוגנות מהעתקה או גניבה או ביתם מוגן מפריצה. אני בטוח שאתה תשיב לי שהיום ישנם פורצים ועוד כהנה וכהנה סיפורי הלל על הפושעים המתוחכמים של היום. בכל מקרה אין 100% אבל חייבים להקשות את מלאכתם של העבריינים. ולהקל על המשטרה את עבודת הפענוח . עכשיו למקרה של דניאל מעוז אשר רצח את הוריו ונחתך ביד ואולי בעוד מקומות. אבל בזירת הרצח נותרה ראייה. שבלעדיה היה קשה מאד להאשימו ברצח. עם טביעת אצבעות או מבנה פרופיל. ודגימת DNA. לא ניתן לעשות כלום הפורצים למאגר יכולים לעשות כלום. לעומת זאת עם הפרטים האישיים כמו קורות חיים מחלות עבירות מסוגים שונים. חשבונות בנק ביטוחי חיים. ועוד. לזה אין צורך במאגר ביומטרי. ואגב אתה משתמש הרבה באילו ובאם. אז יש לי בשבילך גם אם. אם לסבתא שלי היו ביצים ?....................... אז היא היתה סבא.
אילן  |  11.08.13
לכל התגובות