אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההורים משלמים את מחיר הקדמה במערכת החינוך צילום: מיקי נועם אלון

ההורים משלמים את מחיר הקדמה במערכת החינוך

ברשת עתיד, שמפוקחת על ידי משרד החינוך, דרשו מהורים לשלם 2,149 עבור רכישת מכשיר אייפד מיני

11.08.2013, 09:05 | חן פונדק

משרד החינוך והרשויות המקומיות מרבים להתגאות במהפכה המתוקשבת שעוברת על בתי הספר, אבל במקרים רבים מי שנושא במחיר הקידמה הם דווקא ההורים. בשבוע שעבר התלוננו הורים לתלמידי כיתה ח' ברשת עתיד כי הם נדרשו לשלם 2,149 שקל עבור מכשיר אייפד.

המכשיר שהציעה הרשת להורים לרכוש מכספם הוא אייפד מיני חדש. לטענת הרשת, מחירו של המכשיר 2,900 שקל, כך שההורים רוכשים אותו בהנחה. כמו כן ניתנה להורים האופציה להחליט אם ברצונם לרכוש אפליקציה חינוכית מותאמת לצורכי הפרויקט ב־300 שקל ושובר ביטוח לשלוש שנים בעלות של 250 שקל.

ההוראות הלא מחייבות של משרד החינוך

 

תלונתם של ההורים על רשת עתיד מתווספת לשורה של תלונות שהתקבלו לאחרונה במוקד לאפלייה של תנועת הכל חינוך והקליניקה למדיניות וחינוך בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה. תנועת הכל חינוך, בראשות דב לאוטמן וורד ליבנה, היא גוף ששם לו למטרה לשמור על שוויון הזדמנויות בחינוך. 

שר החינוך שי פירון, צילום: אוראל כהן שר החינוך שי פירון | צילום: אוראל כהן שר החינוך שי פירון, צילום: אוראל כהן

רשת עתיד מפעילה 42 מוסדות חינוך ומפעילה גם מכללות טכנולוגיות. בתי הספר שבחסותה הם ממלכתיים ונמצאים בפיקוח משרד החינוך. אלא שהוראות משרד החינוך כיום אינם מחייבות: לפי חוזר משרד החינוך על תשלומי הורים, מוסבר כי הפעילות במוסדות חינוך מתבססת בעיקרה על שירותים הניתנים על ידי המדינה והרשויות המקומיות במסגרת לימוד חינם.

עם זאת מצוין בחוזר כי "יש שירותים ומוצרים שהמדינה והרשות המקומית אינן מחויבת לתת חינם, ולכן ההורים נדרשים לממן שירותים אלו".

במסגרת מאמציו של משרד החינוך להתאים את מערכת החינוך למאה ה־21, אחת מספינות הדגל שלו היא פרויקט הספרים הדיגיטליים. לפי היעד הנוכחי, עד לשנת הלימודים תשע"ז לכל ספרי הלימוד תהיה חלופה דיגיטלית. במשרד החינוך מאמינים כי המהלך יחסוך להורים 600-900 שקל בשנה.

רשת עתיד: "הקמנו ועדה למקרים חריגים"

 

בפועל, ברוב מוסדות הלימוד ההורים נדרשים לממן את רכישת המחשב הנייד או הטאבלט. במסגרת תוכנית ניסוי, ב־150 בתי ספר מכשירי הקצה ממומנים על ידי משרד החינוך. אלא שיש עוד 2,000 בתי ספר ברחבי הארץ שנמצאים בתהליך של קליטת אייפדים.

"סוגיית החדירה של טכנולוגיה לבתי ספר היא מתעתעת", אומרת מנכ"לית הכל חינוך ורד ליבנה. "כל הורה רוצה לתת לילדיו את החינוך המתקדם ביותר, אך ההעשרה הזו לא יכולה להיות תלויה במימון ההורים".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "רכישה של מכשירי קצה בהשתתפות ההורים, היא רכישה מרצון ובתנאי שהמכשיר הואו בשימושו האישי של התלמיד ואינו בבעלות בית הספר".

מרשת עתיד נמסר: "מכשירי האייפד נמכרים לתלמידים במחירים מסובסדים. הנהלת הרשת מסייעת לתלמידים שמצבם הכלכלי קשה ברכישת מכשיר טאבלט במחיר נמוך במיוחד. בנוסף, הוקמה ועדה למקרים חריגים של תלמידים שמצבם הסוציו־אקונומי בעייתי. בשנה שעברה לא היה מקרה אחד שתלמיד לא למד באמצעות טאבלט בגלל קשיים כספיים". 

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
עדיין לא נפל האסימון
העולם משתנה, המדינה משתנה. רק המוח עז שהחליט לקנות את האייפדים לא הבין את זה. ראשית, להבנתי יש יתרונות למהלך כמו חסכון בנייר ובמשקלים שהלידים סוחבים וכן הקניה חוסכת עלות של ספרים ואולי מחברות עם זאת, היום יש המון טאבלים מעולים (נקסוס 7 לא רואה שום תוצרת שיש אפל ממטר ויש אחרים טובים במחיר דומה) בפחות מחצי מחיר. אז רואים שאו שמישהו שילם למישהו כדי להחליט על אייפד או שהמישהו שבחר לא עשה בדיקה בסיסית לגבי שוק הטאבלטים. ההגיון אומר שאם היה מבוסס על אנרואיד כל אחד היה רוכש לפי מה שהוא יכול וכן היה ראוי שתהיה אופציה של מחיר מיוחד לב''ס (לא צריך להיות גאון וד''ר במנהל עסקים עם התמחות בלוגיסטיקה כדי לחשוב על זה, רק טיפה של היון בריא ולהוציא את הראש מהתחת.) יום טוב, בתקווה לעתיד טוב יותר.
סמיילי , מרכז  |  11.08.13
לכל התגובות