אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיון בוועדת הפנים: "אף אחד לא מפקח על המחירים בחופים" צילום: יריב כץ

דיון בוועדת הפנים: "אף אחד לא מפקח על המחירים בחופים"

נציגי משרד הפנים והרשויות המקומיות טוענים כי הפיקוח על המחירים על מוצרים שנמכרים בחוף, כמו כסאות ושימשיות, לא נמצא בסמכותם אלא בסמכות משרד הכלכלה, אבל נציגי המשרד נפקדו מהדיון

11.08.2013, 14:12 | חן פונדק

הזכיינים המוכרים מוצרים בחופי ישראל אינם נמצאים תחת פיקוח ממשלתי, כך עולה מדיון שנערך היום (א') בוועדת הפנים והגנת הסביבה בנושא תפעול חופי הרחצה בארץ. מדובר בשירותי החוף הכוללים השכרת כיסאות נוח, שמשיות ומכירת מזון.

יו"ר הוועדה, ח"כ מירי רגב (ליכוד) קראה לקידום הפיקוח על המוצרים, אלא שנציגי הרשויות המקומיות ונציג משרד הפנים שנכח בדיון הסבירו כי הנושא לא נמצא בסמכותם. לטענתם, אחריות הפיקוח נמצאת באחריות משרד הכלכלה, אולם מכיוון שנציגי המשרד נפקדו מהדיון לא ניתן היה לשמוע את דעתם בנושא.

הוועד דנה בשתי מטרות נוספות שהציבה לעצמה. הראשונה היא הפיכת חופי הרחצה ברחבי הארץ לנגישים לכלל הציבור בחינם במהלך הקיץ והשנייה היא הארכת שעות הפעילות של המצילים.

חוף גורדון בתל אביב. מי מפקח על המחירים?, צילום: שלום בר טל חוף גורדון בתל אביב. מי מפקח על המחירים? | צילום: שלום בר טל חוף גורדון בתל אביב. מי מפקח על המחירים?, צילום: שלום בר טל

הארכת שעות הפעילות של מצילים תגדיל את העלויות לעיריות

בתל אביב ובהרצליה המצילים עובדים משבע בבוקר ועד שבע בערב ובחיפה עד שש בערב. אלא שהארכת שעות העבודה עד השקיעה תוסיף עלויות לעיריות.

בעיה נוספת שעלתה בדיון היא כי בעוד כמה שנים מציל יתדלדל היצע המצילים המנוסים. יאיר מוהר, סגן מנהל אגף החופים בעיריית ת"א, הסביר כי המצילים נקלטים כעובדי עירייה עונתיים, וכי ישנם כמה חוזי העסקה, הראשון עם דור הוותיקים, השני עם דור א' המועסקים שבעה חודשים בשנה והשלישי עם מצילים דור ב' המועסקים במשך ששה חודשים ומשכורותיהם נמוכות יחסית. בשל המשכורות הנמוכות וההעסקה העונתית, רבים ממצילי דור ב' מעדיפים לחפש עבודה קבועה ולהפסיק את העבודה בהצלה. כך גם מנכ"ל עיריית הרצליה, יחיע שושני הזהיר כי עם פרישת דור א' של המצילים בעוד כשלוש שנים, לא יהיו מצילים בעירו.

תגיות