אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית הדין להגבלים: עזריאלי לא חשפה תמונה מלאה במיזוג עם one plaza צילום: Graham Hughes

בית הדין להגבלים: עזריאלי לא חשפה תמונה מלאה במיזוג עם one plaza

השופטת נאווה בן אור דחתה ערעור שהגישה קבוצת הקניונים ובו יצאה נגד ההחלטה שלא לאשר לה לרכוש מרכז מסחרי של קבוצת פישמן בב"ש לאחר שפישמן כבר ביטלה את העסקה. בן אור נזפה בעזריאלי על הסתרת העובדות המלאות: "ניהול ערער רק 'לשם שמיים' אינו ראוי". עזריאלי: "לא הסתרנו דבר"

12.08.2013, 12:26 | תומר גנון
בית הדין להגבלים עסקיים דחה את הערעור שהגישה קבוצת קניוני עזריאלי על החלטת הממונה על ההגבלים שלא לאשר לה לרכוש את המרכז המסחרי one plaza בבאר שבע. הממונה התנגד לעסקה בטענה שהיא תפגע בתחרות באזור. עזריאלי הגישה ערעור על ההחלטה לבית הדין על אף שהבעלים של המרכז המסחרי, חברת משהר שבשליטת אליעזר פישמן, ביטלה את העסקה.

קראו עוד בכלכליסט

"הניתוח העלה כי לו ייצא המיזוג אל הפועל, תשלוט החברה הממוזגת בשניים מארבעת השחקנים בשוק הרלוונטי (ומול שוכרים מסויימים, לדוגמה חנויות אופנה בעל מיתוג 'יוקרתי', בשניים מתוך שלושת המתחרים) ותחזיק בנתח שוק משמעותי", כתב הממונה על ההגבלים, דיויד גילה, בהתנגדותו למיזוג מחודש דצמבר 2012. "עולה חשש מפני הפעלת כוח שוק על ידי עזריאלי אל מול שוכרים המעוניינים למקם חנות במרכז קניות מוביל באזור באר שבע".

דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים. "עולה חשש מפני הפעלת כוח שוק על ידי עזריאלי אל מול שוכרים המעוניינים למקם חנות במרכז קניות מוביל באזור באר שבע", צילום: נמרוד גליקמן דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים. "עולה חשש מפני הפעלת כוח שוק על ידי עזריאלי אל מול שוכרים המעוניינים למקם חנות במרכז קניות מוביל באזור באר שבע" | צילום: נמרוד גליקמן דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים. "עולה חשש מפני הפעלת כוח שוק על ידי עזריאלי אל מול שוכרים המעוניינים למקם חנות במרכז קניות מוביל באזור באר שבע", צילום: נמרוד גליקמן

על פי פסק הדין, משהר הודיעה שהיא מבטלת את העסקה כבר בחודש נובמבר 2012, עוד בטרם הודיע הממונה על התנגדותו למיזוג והוגש הערעור לבית הדין. בן אור מתחה ביקורת על כך שקבוצת עזריאלי לא חשפה בפניה את העובדה שהעסקה בוטלה, ובכך גרמה לדבריה להימשכות ההליכים שלא לצורך. היא ציינה כי בית הדין מוסמך לדון במיזוגים לגופם, ואינו נותן החלטות מקדמיות ("פרה רולינג") שבהן עזריאלי תוכל להשתמש בעתיד אם עסקת המיזוג תתעורר שוב לחיים.

"העוררת חסכה את המידע המפורט מבית הדין ומהממונה", כתבה בן אור. "עזריאלי טוענת כי לא הסתירה דבר, שהרי הודעת משהר מנובמבר 2012 התפרסמה ברבים, והסכם המיזוג עצמו, שהונח בפני הממונה, כלל, כמובן, את התנאי המתלה, המתנה את השלמת העסקה באישור הממונה". בן אור דחתה את ההסבר של עזריאלי וקבעה כי: "בפני בית הדין צריכה הייתה להיפרס התמונה העובדתית המלאה, ובכללה שהעסקה נשוא הערר אינה קיימת עוד".

בן אור המשיכה וכתבה: "בין אם בידי הממונה היו אינדיקציות לביטולה או שיכול היה לברר זאת (וחובתו לעשות כן מיוזמתו מוטל בספק, לטעמי), אין בכך לפטור את העוררת מחובת גילוי", הוסיפה בן אור. "העוררת היא שיזמה את ההליך בפני בית הדין, והיה עליה להביא את מלוא הנתונים במסגרת הודעת הערער". בן אור הוסיפה כי: "ניהול ערער רק 'לשם שמיים' או על מנת 'להגדיל תורה ולהאדיר' אינו ראוי. כאשר מנגד עומדת זכותם של צדדיים שלישיים (הכוונה בין היתר למשהר-ת.ג) להגנה על סודותיהם המסחריים, ולפגיעה בה אין תכלית של ממש בהיעדרה של כעסקת מיזוג על הפרק".

את קניוני עזריאלי ייצגו בהליך עוה"ד דודי תדמור, שי בקל, נאוה קרואני ועידו כנען ממשרד תדמור ושות'. את רשות ההגבלים העסקיים ייצגו עוה"ד טל רוטשטיין, שני רפופורט ועדי קרופסקי.

מקבוצת עזריאלי נמסר כי: "לדאבוננו בית המשפט החליט שלא לדון בערר לגופו, ובכך נמנעה מעזריאלי, לפי שעה, היכולת להציג את הטעויות החמורות שנפלו בהחלטת הממונה. להערכתנו, להחלטה תקדימית זו יש השלכות רוחב אשר פוגעות באופן משמעותי ביכולת לערור על החלטות הממונה להגבלים עסקיים, בניגוד לפסיקות קודמות שנתן בית הדין בנושא. אין ספק כי ההחלטה מתעלמת מהעובדה שלא ניתן להחזיק הסכם או חוזה באוויר זמן רב עד לקבלת החלטה- דבר הפוגע ביכולת לקיים שגרת עסקים עם אופק רגולטורי ברור. בשלב זה אנו לומדים את החלטת בית המשפט והשלכותיה ונבחן צעדנו בהתאם".

תגיות