אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסטארט-אפ החדש של מייסד סולוטו הוא רשת חברתית בשם spot.im

חשיפת כלכליסט

הסטארט-אפ החדש של מייסד סולוטו הוא רשת חברתית בשם spot.im

בניגוד לפייסבוק, טוויטר והאחרות, ספוטים היא רשת שנשענת על צ'ט בין משתמשים - בצורה שמזכירה IRC. אין בה היסטוריה אישית של המשתמש או מידע נרחב עליו - מה שמאפשר לגולש לתקשר בצורה נוחה עם זרים וחברים בלי לחשוש לפרטיותו

15.08.2013, 12:28 | עומר כביר

ספוטים (spot.im), רשת חברתית שבנויה סביב ניהול צ'טים בסגנון IRC, היא הסטארט-אפ החדש של מייסד סולוטו ישי גרין. ביום ראשון הבא צפוי גרין, ממייסדי הסטארט-אפ המתוקשר סולוטו וכוכב סדרת הריאלטי "מחוברים", לחשוף רשמית את החברה החדשה.

קראו עוד בכלכליסט

בהזמנה ההיתולית לאירוע החשיפה מכותבים גם מייסדי פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם, ללא פרטים נוספים על המוצר. ואולם, ל"כלכליסט" נודע שמדובר ברשת חברתית חדשה שמטרתה ליצור שיחה בנושאים ממוקדים (ספוטים, או Spots). בראש הסטארט-אפ עומדים גרין, שמכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות ומוצר, ונדב שובל שמכהן כמנכ"ל.

Spot.im. סוג חדש-ישן של רשת חברתית Spot.im. סוג חדש-ישן של רשת חברתית Spot.im. סוג חדש-ישן של רשת חברתית

אין לייקים, אין טיימליין

הרשת החברתית עלתה לאוויר השבוע, והיא זמינה מהמחשב האישי ובאפליקציית iOS. אך פעילותה לא נחשפה בתקשורת עד עתה. ספוטים מוגדרת כרשת חברתית לניהול שיחות בנושאים ספציפיים. משתמש יכול להצטרף לשיחה קיימת (ספוט), לדבר, לשתף תמונות או קטעי סאונד, לפרוש כאשר הדיון מוצה מבחינתו, להקים ספוט חדש, פרטי או ציבורי או ליצור ספוט אחד-על-אחד עם משתמש אחר.
לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: Spot.im: כך זה עובד (4 תמונות)

בספוטים אין לייקים או היסטוריה אישית (קרי, טיימליין כמו בפייסבוק) וככל הנראה שאם נמחק ספוט נמחקת גם השיחה שהתנהלה בו. בעמוד הפרופיל לא תמצאו מידע מקיף ונרחב כמו בפייסבוק, על לימודים, מקומות עבודה, תחביבים, אמונות ועוד. תחת זאת, נמצאו בו רק שם משתמש, משפט תיאור קצר, תמונה, הספוטים בהם הוא פעיל וספוטים משותפים.

ישי גרין (משמאל) ישי גרין (משמאל) ישי גרין (משמאל)

אי אפשר להציע חברות או לעקוב אחרי משתמש, אלא לכל היותר לבלות איתו באותם הספוטים. בהחלט ניסיון מעניין להתמודד עם סוגית הפרטיות ברשתות חברתיות, עליו מעיבה במעט העובדה שההרשמה לספוטים אפשרית כרגע רק באמצעות חשבון פייסבוק.

ההיפך מפייסבוק

למעשה, מדובר ברשת חברתית שהיא כמעט אנטי תזה לפייסבוק: אין סטטוסים אישיים, אי אפשר ליצור אלבום תמונות של החופשה האחרונה או לשתף כתבות על הקיר. כל האינטראקציה בה חייבת להיות הדדית, בין אם כמשתתף בספוט, ובין אם בשיחה אחד-על-אחד עם משתמש אחר.

בכך מזכירה ספוטים את פלטפורמת הצ'טים הוותיקה IRC. הרשת החברתית החדשה, לפיכך, דומה יותר לניסיון להמציא מחדש שירות מצליח מהעבר במקום להמציא מחדש את הגלגל. השאלה הגדולה, כמובן, היא האם הגולשים רוצים לחזור לעידן הצ'טים מסוף המאה הקודמת, או מעדיפים להמשיך לדבר על עצמם ולשתף תמונות מארוחת הבוקר שלהם ברשתות החברתיות הקיימות.

תגיות