אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התה הוא הקפה החדש? צילום: שאטרסטוק

התה הוא הקפה החדש?

לפי חברת המחקר יורומוניטור, לתעשיית התה פוטנציאל לעבור מהפך משמעותי בצריכה. האם בעתיד נשתה תה נמס וממותג בבית תה?

19.08.2013, 23:31 | סוכנויות הידיעות

התה הוא ככל הנראה המשקה הנצרך ביותר בעולם במונחים של נפח, אך בכל הקשור למכירות קמעונאיות, הוא עדיין משתרך מאחורי הקפה והמשקאות המוגזים.

קראו עוד בכלכליסט

קטיף עלי תה בקניה, צילום: בלומברג קטיף עלי תה בקניה | צילום: בלומברג קטיף עלי תה בקניה, צילום: בלומברג

ב-2012, העולם צרך 290 מיליארד ליטרים של תה, אך הם היתרגמו ל-40.7 מיליארד דולר בלבד במכירות קמעונאיות, זאת בהשוואה למכירות של 75.5 מיליארד דולר שגרף הקפה ו-183 מיליארד דולר של המשקאות המוגזים, כך עולה מהנתונים שאספה חברת יורומוניטור.

עם זאת, חברת המחקר טוענת כי ייתכן שתעשיית התה על סף מהפך משמעותי בצריכה. במידה שההזדמנות הזו תנוצל כראוי, היא יכולה להסתכם בשגשוג זהה לטירוף הקפה שהשתלט בעשור האחרון, והוביל ליצירת מותגים כמו סטארבקס.

ביורומוניטור מציינים כי שינויים בהעדפות הצרכנים בשווקים המתעוררים, הם בין הגורמים לשינויים בביקוש לתה.

"הצרכנים עוברים מתה לא ארוז שנמכר בשווקים פתוחים, לתה ארוז וממותג שנמכר במרכזי קניות מודרניים יותר", נכתב בדו"ח. גורם נוסף הוא ההעדפה הולכת וגדלה לנוחות, שמוביל לכך ששותי התה ינטשו את הטעמים המסורתיים לטובת תה נמס וממותג.

חליטת תה. "צרכנים עוברים לתה ארוז וממותג", צילום: שאטרסטוק חליטת תה. "צרכנים עוברים לתה ארוז וממותג" | צילום: שאטרסטוק חליטת תה. "צרכנים עוברים לתה ארוז וממותג", צילום: שאטרסטוק

הקפה בכל זאת ממשיך להוות את המודל לחיקוי. בשני העשורים האחרונים, תעשיית הקפה, בראשותה של מותגים כמו סטארבקס, הצליחה ליצור בהצלחה שוק של בתי קפה, ששוויו נאמד ב-41 מיליארד דולר", ציינו בדו"ח. מידע מקביל עבור התה אינו זמין, אך הפוטנציאל בהחלט קיים. "היתרון של התה טמון במגוון המוצע בסוגים ובטעמים. התה יכול לעמוד בפני עצמו או כתוספת לארוחה, וכן להיחשב החלופה בריאה יותר למשקאות הקלים", טוענים ביורומוניטור.

כמה שחקנים מרכזים כבר החלו בתהליך קידום התה, ביניהם סטארבקס שרכשה ב-2012 את קמעונאית התה האמריקאית Teavana. ביורומוניטור מעריכים כי זו תהיה תחילתה של מגמת פתיחת חללים המוקדשים לתה. לסיכום, טוענים בדו"ח "נותר רק לחכות ולראות כיצד, מתי ומי יגרוף את הרווחים".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ספל התה שלי
מייד אחרי ההשכמה, עוד לפני ארוחת הבוקר, אני מכין לעצמי תה חם (גם בקיץ) כדי לפתוח את היום: בספל זכוכית יבש אני שם כפית או שתיים תה בתפזורת "74" של ויסוצקי (נמכר באריזות של 125 גרם), מוסיף גרד קליפת לימון, קצת שורש ג'ינג'ר מרוסק, אפשר גם עלי נענע, שופך על הכל מים רותחים, בוחש בכפית, מצנן על אדן החלון במשך 5 דקות לפחות, מוציא את עלי הנענע, מוסיף מיץ של חצי לימון בינוני סחוט, ושותה להנאתי. את מה שנשאר בתחתית הספל אני חופן בכף היד, מאגרף וסוחט את הנוזל שנותר אל הספל (או פשוט מסנן) ושותה. למרות הטירחה הכרוכה בכל זה, המשקה מרענן ומעניק הרבה מרץ ומצב רוח טוב להתחיל את היום. אפשר גם להשתמש בתערובות של תה ירוק עם פרחי יסמין, או תותי גוג'י, אך כדאי לתת למים הרותחים להצטנן מספר דקות לפני ששופכים על התה ולצנן את התערובת רק ל-3 דקות לפני שמוסיפים את מיץ הלימון. הסינים לועסים את עלי התה הירוק שנותרו בתחתית הספל, ויש גם שבולעים אותם, כי הם מאמינים שזה משפר את הבריאות הכללית. שיהיה לכולנו לרווייה, ותבוא הברכה על כל מי שיצליח להיגמל מהקפה ולגלות את התה.
דורון , גוש דן  |  20.08.13