אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שפל של כל הזמנים בפרמיירליג: רק 33% מהשחקנים הם אנגליים צילום: איי אף פי

שפל של כל הזמנים בפרמיירליג: רק 33% מהשחקנים הם אנגליים

סוף השבוע הפותח של משחקי הפרמיירליג סימן שפל של כל הזמנים מבחינת מספר האנגליים שפתחו בהרכבים בתחילת העונה. סקר שערך עיתון הגרדיאן מצא כי שני שליש מהשחקנים במחזור הראשון היה בעלי אזרחות זרה. הממצאים מדגישים את המספר ההולך וקטן של שחקנים מקומיים בליגה הבכירה

20.08.2013, 16:37 | סוכנויות הידיעות

סוף השבוע הפותח של משחקי הפרמיירליג סימן שפל של כל הזמנים מבחינת מספר האנגלים שפתחו בהרכבים בתחילת העונה. סקר שערך עיתון הגרדיאן מצא כי שני שליש מהשחקנים במחזור הראשון היה בעלי אזרחות זרה. הממצאים מדגישים את המספר ההולך וקטן של שחקנים מקומיים בליגה הבכירה. לשם השוואה, באוגוסט 1992, 177 שחקנים, שייצגו 73.1% מכלל השחקנים ביום הראשון של משחקי המחזור הראשון, היו בעלי אזרחות אנגלית. השנה מדובר ב-74 שחקנים המהווים 33.6%. הירידה החדה הזו גרמה לכך שהפרמיירליג משתרכת בהפרש ניכר מאחורי לה ליגה הספרדית, הבונדסליגה הגרמנית, סריה A האיטלקית וליגה 1 הצרפתית, בכל הקשור להצגת כישרונות מקומיים, מגמה שלפי הטענות משפיעה על המצב הפיננסי של הקבוצות האנגליות בכל הרמות.

קראו עוד בכלכליסט

ג ג'ק ווילשר מארסנל. אין אנגלים בהרכבים | צילום: אימג'בנק, Gettyimages ג

מאמן הנבחרת הלאומית רוי הודג'סון, שממילא צפוי לו קרב קשה כדי להעפיל למונדיאל, יכול להילחץ אף יותר מכך שמתוך 61 השחקנים שהחתימו הקיץ הקבוצות בליגה הבכירה תמורת דמי ההעברה, 12 בלבד היו שחקנים אנגלים. יתרה מכך, אף אחת משמונה הקבוצות שסיימו את העונה הקודמת במקומות הראשונים לא שילמה דמי העברה שחקן אנגלי.

אחת הסיבות לכך קשורה לעובדה כי השווי המיוחס לשחקני הרכש טוב במידה משמעותית מאשר השחקנים האנגליים היקרים.

מחסור בתכניות לפיתוח צעירים, תרבות האימון והחינוך הרחב יותר תרמו גם כן לכישלון של השחקנים האנגלים לעלות להרכב הפותח. שלושה בלבד מתוך 23 השחקנים שזומנו לנבחרת מתחת לגיל 21, שהביסה בשבוע שעבר את סקוטלנד 6-0, כיכבו בפרמיירליג בסוף השבוע האחרון.

"כולם מכירים בצורך שיותר שחקנים אנגלים יזכו בהזדמנויות בפרמיירליג", הגיב לגרדיאן סר טרבור ברוקינג, מנהל פיתוח הכדורגל בהתאחדות האנגלית. "זה נושא שג'ד רודי, האחראי על פיתוח הצעירים בפרמיירליג, דן אשוורת', מנהל הפיתוח בהאחדות ואנוכי, עובדים עליו עם Elite Player Performance Plan. "ג'ד והפרמיירליג חולקים את הרצון שלנו לשפר את האיכות של השחקנים הצעירים שעוברים במערכת האקדמיה שלנו. לשם כך אנחנו עובדים בליגות הכדורגל לילדים לשינוי התרבות ולהגברת הסטנדרטים הטכניים, וכן פועלים להעלאת איכות האימונים בכל השלבים עד סנט ג'ורג'ס פארק, הרבה עבודה מתבצעת".  לעיתים קרובות נראה שהפרמיירליג והתאחדות הכדורגל מסוכסכות, אך דובר מטעם הפרמיירליג הדגיש כי המצב בפועל שונה לחלוטין. "תכנית ה-EPP הושקה בעונה שעברה והתחייבנו להשקיע בה 340 מיליון ליש"ט לאורך ארבע עונות, זאת כדי לחזק את תכניות פיתוח הצעירים ברחבי הפרמיירליג", מסר הדובר.

"המטרה המוצהרת הראשית של התכנית היא לייצר עוד שחקנים מקומיים, שיהיו אפילו טובים יותר. בסוף השבוע האחרון ראינו לא מעט ביצועים טובים מצד שחקנים אנגלים ובריטים, והקבוצות עובדות קשה כדי לפתח עוד שחקנים שיהיו באיכות המתאימה כדי לשחק בפרמיירליג".

מנכ"ל הפרמיירליג, ריצ'רד סקודמור, חש שהאשימו את הארגון שלו שלא בצדק בפער המתרחב בכדורגל האנגלי הבכיר, וכן בכישלון של נבחרות אנגלית מתחת לגיל 21 בטורניר האירופי שהתקיים הקיץ בארץ, של הנבחרת מתחת לגיל 20 בטורניר בטורקיה. "זו לא אשמת הפרמיירליג שאוכלוסיית המדינה היא רק 60 מיליון ויש 212 מדינות שמשחקות כדורגל", טען סקודמור בחודש שעבר. "זה גדול יותר מאיתנו".

תגיות