אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפיד דחה את בקשת המכללות הטכנולוגיות לתוספת חירום צילום: ענר גרין

לפיד דחה את בקשת המכללות הטכנולוגיות לתוספת חירום

הפורום בתגובה שיגר מכתב חריף: "זאת לא בשורה, זאת לא מנהיגות, זאת לא הובלה, זה לא שינוי - זו אכזבה אחת גדולה"

20.08.2013, 20:03 | חן פונדק
שר האוצר יאיר לפיד הודיע במכתב לפורום המכללות הטכנולוגיות, כי בקשתם לתוספת חירום תקציבית נדחית. הפורום בתגובה שיגר חזרה מכתב חריף: "זאת לא בשורה, זאת לא מנהיגות, זאת לא הובלה, זה לא שינוי- זו אכזבה אחת גדולה".

"לצערי בקשתכם להקצאת תוספת תקציבית בסך 80 מיליון שקל, קרי דרישה להגדלת תקציב המכללות ב-60%, אינה מתיישבת עם המציאות הפיסקאלית הקיימת ואינה דרישה ריאלית. אני סבור כי בכדי להסדיר את הסוגיה עליכם לשבת עם נציגי משרדי ומשרד הכלכלה ולהגיע הסדר ארוך טווח, אשר יכלול יישום של דרישתכם לקביעת גודל מינימאלי של מכללות, לצד הפחתת הבירוקרטיה הממשלתית, המשך יישום מודל תקצוב על פי דיפלומות והסדרה תקציבית רב שנתית שתכלול תוספת משאבים צנועה אשר תיקבע בהתאם למגבלות התקציביות", כתב לפיד במכתבו לפורום.

יאיר לפיד , צילום: עומר מסינגר יאיר לפיד | צילום: עומר מסינגר יאיר לפיד , צילום: עומר מסינגר

עוד הסביר לפיד כי "לצורך עמידה במגבלות התקציביות ולצורך שמירה על מידניות פיסקאלית אחראית, נדרשה הממשלה לבצע קיצוצים תקציביים משמעותיים. אף על פי כן, נוכח החשיבות שמייחסת הממשלה לתחום לימודי ההנדסאות, הוחלט שלא לפגוע בתקציב המקצה לסבסוד המכללות – היקף המסגרות ומספר התלמידים שיתוקצבו בשנת הלימודים הקרובה אינו נמוך מההיקף בשנה הקודמת".

אלא שהמכללות כינו את ההסבר על הצורך לשמור על המסגרת הפיסקאלית כסיבה לא להיענות לדרישתם, "פופוליזם זול". עוד כתבו המכללות ללפיד כי מכתב התשובה שלו אליהם הוא "כל כולו העתק מדויק של משפטים שחוזרים על עצמם מממשלה לממשלה עם אותם כיוונים, עם אפס שינויים ושהם גיבוי מוחלט לאמירות של הדרג המקצועי, שברור לנו שהכין לך את טיוטת מכתב התשובה בה שרבבת את חתימתך לאחר 5 שניות של תשומת לב שהענקת לנושא שלנו".

המכללות הטכנולוגיות דורשות תוספת תקציב לתקציבם שעומד על 164 מיליון שקל. זאת לעומת ההשכלה האקדמאית שתקציבה עומד על כ- 8.5 מיליארד שקל. אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית נוסיף: "על אף ההצהרות הרבות של ממשלת ישראל לגבי חשיבותה של ההשכלה הטכנולוגית, היא מתמהמהת במציאת פתרון כולל אשר יציל את המערכת. אם לא יימצא מענה הולם, שנת הלימודים הקרובה לא תפתח".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
ההבדל בין הנדסאי לאקדמאי
הנדסאי לומד שנתיים , 35 שעות שבועיות, כ- 1100 שעות בשנת לימוד , משלם שכ"ל 6900 ₪ המדינה מעבירה בממוצע 7000 לכל סטודנט . סה"כ כל מכללה מקבלת עבור סטודנט כ- 14,000 ₪.הסטודנטים נדרשים להיבחן בבחינות ממשלתיות בנוסף לבחינות של המכללה כמעט ברוב המקצועות ובנוסף נדרשים למעבדות טכנולוגיות, שדורשות ציוד וחומרים מתכלים ברמה מאוד גבוהה , והכי חשוב לאחר שנתיים לימודים יש עבודה מובטחת במקצוע שאותו למדו. לעומת זאת סטודנט לתואר ראשון במכללות האקדמיות , לומדים 3 שנים, כ-800 שעות בשנה , משלמים שכ"ל של 9,700 ₪, המדינה מעבירה בממוצע 30,000 ש"ח ₪ לתואר . סה"כ כל מכללה מקבלת כ-40,000 ₪ עבור כל סטודנט. הסטודנטים נבחנים רק בבחינות סמסטר כשהמרצה קובע את ציון , בלי בחינות ממשלתיות . הרבה מהתארים לא דורשים כלל מעבדות אלא רק לוח וגיר, והכי חשוב שלחלק מהתארים אין בכלל תעסוקה ולמרות זאת צעירים מעדיפים אותם מאשר השכלה טכנולוגית שמבטיחה תעסוקה.
דנה , צפון  |  20.08.13
לכל התגובות