אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרנות הזרות והגופים המוסדיים סיכמו: 100% ממניות אלביט הדמיה יועברו לנושיה צילום: גיא אסיאג

הקרנות הזרות והגופים המוסדיים סיכמו: 100% ממניות אלביט הדמיה יועברו לנושיה

ערן סטפק ממיטב דש על ההסכם החדש: "אנו מעריכים שהשיפורים שהושגו נעים בטווח של 100–150 מיליון שקל — עניין מהותי מאוד בהסדר זה"

26.08.2013, 08:57 | יניב רחימי

בפגישה שהתקיימה במוצאי שבת בין הקרנות הזרות יורק ו־DK — שתמכו בהצעת ההסדר של אלביט הדמיה — לגופים המוסדיים שהתנגדו לה ובראשם כלל, מיטב דש ואנליסט, הגיעו הצדדים להסכמות על שורת שיפורים ארוכה בהצעת ההסדר שתאפשר להם לשנות את עמדתם ולתמוך בהסדר המשופר, באופן שיסלול את הדרך לאישורו באסיפת הנושים.

בפגישה נכחו ג'רמי בלנק מקרן יורק, יואב כפיר המייצג את קרן DK, מורדי משיטה מכלל, ערן סטפק ממיטב דש ועורכי הדין המייצגים את הצדדים. נציגי אלביט הדמיה לא נכחו בפגישה, אולם הם היו מעודכנים בנושאים שעלו בה ובמהלכה. לנוכח העובדה שלהסכמות שותפים מלבד המוסדיים גם הקרנות הזרות, רוב הסיכויים שאלו יקבלו את אישור רוב מחזיקי האג"ח, אם בהסכמת החברה ואם בלעדיה.

קראו עוד בכלכליסט

בכפיית השופטת

הצורך בהידברות בין הצדדים נבע מהחלטתה של השופטת ורדה אלשיך מהשבוע שעבר שלא לאשר את הסדר הנושים של אלביט הדמיה. אלשיך חתמה את החלטתה בתקווה שהחברה ומחזיקי האג"ח ישכילו להידבר באורח שיאפשר תיקון בהסדר שיפיס את דעתם של חלק מהמתנגדים לו.

ל"כלכליסט" נודע כי התיקונים הצפויים להיכלל בהסדר המעודכן עוסקים בכל הנושאים שהיוו את סלע המחלוקת בין הצדדים:

צמצום הפטור מתביעות

בעל השליטה באלביט הדמיה מוטי זיסר, המוחרג מהפטור, לא יהיה רשאי לפנות לחברה ולדרוש שיפוי במקרה שייתבע. יתר הדירקטורים ייהנו מפטור המותנה בכך שבמהלך ארבע שנים מהשלמת ההסדר אלביט הדמיה לא תיקלע להסדר חוב נוסף.

אופציות לנושאי המשרה

התוכנית להעניק אופציות לנושאי משרה בהיקף של 15%–20% תבוטל. הבעיה המרכזית עם סעיף האופציות מבחינת המוסדיים שהתנגדו להסדר היתה שבהצעת ההסדר המקורית לא צוין מחיר המימוש שלה.

מוטי זיסר , צילום: יריב כץ מוטי זיסר | צילום: יריב כץ מוטי זיסר , צילום: יריב כץ

שיפור בתנאי האג"ח החדשות

הסדר החוב של אלביט הדמיה מבוסס על מחיקת חלק ניכר מהחוב המסתכם בכ־2.5 מיליארד שקל והמרתו למניות החברה. בהצעת ההסדר המקורית, שעליה הצביעו מחזיקי האג"ח לפני כחודש, היקף החוב החדש היה אמור להיות 570 מיליון שקל. לאור ההסכמות החדשות, צפוי החוב לעלות בכ־100 מיליון שקל ולהסתכם ב־666 מיליון שקל. הסדרה הראשונה, בהיקף של 448 מיליון שקל, תיפרע כעבור 4.5 שנים ותובטח בשעבוד על נכסיה של אלביט הדמיה והסדרה השנייה, בהיקף של 218 מיליון שקל, תיפרע מאוחר יותר — כעבור שש שנים. ההישג של המוסדיים, מלבד הגדלת היקף החוב החדש, הוא בכך שהריבית על האג"ח החדשות שנקבעה על 6% תהיה צמודה למדד. בסדרה הקצרה הריבית תשולם אחת לחצי שנה, ואילו בסדרה הארוכה לאלביט הדמיה תהיה זכות לשלם את הריבית אחת לשנה או לחלופין לצבור אותה עד למועד פירעון האג"ח.

המניות שיקבלו הנושים

בהצעת הסדר החוב המקורית, הנושים של אלביט הדמיה היו אמורים לקבל 95% ממניות החברה כנגד מחיקת 1.9 מיליארד מהחוב כלפיהם. על פי התיקונים שייכנסו להצעה כנגד מחיקת החוב, יקבלו הנושים של אלביט הדמיה 100% מהון המניות של החברה.

מי שישלם את המחיר על הגדלת שיעור המניות שיוקצו למחזיקי האג"ח הוא בנק הפועלים. לפני כחודש מינה בית המשפט את עו"ד גיורא ארדינסט ככונס נכסים לאחזקותיה של אירופה ישראל באלביט הדמיה, זאת לאחר שחוב בהיקף של כ־1 מיליארד שקל כלפי בנק הפועלים לא שולם במועדו. בתרחיש שבו כל המניות באלביט יועברו למחזיקי האג"ח, בנק הפועלים לא יוכל להחזיר ולו חלק מהחוב כלפיו באמצעות מימוש מניות אלביט הדמיה.

ערן סטפק, סמנכ"ל ומנהל השקעות בכיר בחברת קרנות הנאמנות של מיטב דש, שנכח בישיבה הלילית עם נציגי הקרנות הזרות שבסיומה הושגו ההבנות על שיפור הצעת ההסדר, מסר בשיחה עם "כלכליסט": "רוב מחזיקי האג"ח הם שחקני חוב ולא אקוויטי, ולכן מחיקה מסיבית של חוב היתה בעייתית לתפיסתנו. חברה שנכנסת לדיפולט עוברת לידי נושיה. במקרה כזה צריך למקסם את התמורה. אנו מעריכים שהשיפורים שהושגו הודות להתנגדותנו נעים בטווח של 100–150 מיליון שקל, עניין משמעותי מאוד בהסדר של אלביט הדמיה".

החברה עוד מקווה

חרף החלטת השופטת ורדה אלשיך שלא לאשר את הסדר הנושים של אלביט הדמיה, עמדת החברה היא שההסדר קיבל את הרוב הדרוש. בבקשה שהוגשה לבית המשפט טוענים באלביט הדמיה שגם אם גורעים את המוסדיים שהתנגדו להצעת ההסדר של החברה ופונים לבית המשפט (כלל, מיטב דש ואנליסט) להצעת החברה יש רוב דחוק. לפיכך, רק אם השופטת אלשיך תדחה שוב את בקשת החברה לאישור ההסדר, תידרש הנהלת אלביט הדמיה להתייחס לשינויים שמחזיקי האג"ח דורשים להכניס בהצעה. ההערכות הן שלנוכח העובדה שממילא השליטה בחברה תעבור לנושים לא תהיה התנגדות מצד החברה לרוב השינויים, למעט סעיף הפטור שעלול להיתקל בהתנגדות.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יופי שבעלי החוב הסכימו עם עצמם לקחת הכל
השופטת אלשיך אמרה שמי שיכול להגיש הצעה להסדר זו רק החברה עצמה. ומה בנק הפועלים יעשה עם הבטחונות שלו באלביט בדמות מניות פלאזה כשלא השאירו לו אף שבריר אחוז במניות שהוא לקח מזיסר כי בעלי החוב לוקחים 100 אחוז. אוליי יעשה מעשה של שמשון הגיבור
יוסי , רמת גן  |  26.08.13
2.
יופי שבעלי החוב הסכימו עם עצמם לקחת הכל
השופטת אלשיך אמרה שמי שיכול להגיש הצעה להסדר זו רק החברה עצמה. ומה בנק הפועלים יעשה עם הבטחונות שלו באלביט בדמות מניות פלאזה כשלא השאירו לו אף שבריר אחוז במניות שהוא לקח מזיסר כי בעלי החוב לוקחים 100 אחוז. אוליי יעשה מעשה של שמשון הגיבור
יוסי , רמת גן  |  26.08.13