אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן נאמנות בתחפושת של קרן גידור: הביצועים סבירים, דמי הניהול בשמיים

קרן נאמנות בתחפושת של קרן גידור: הביצועים סבירים, דמי הניהול בשמיים

קטגוריית הקרנות הממונפות סובלת מדמי ניהול גבוהים של עד 5% ומתנודתיות גבוהה. חלק מהקרנות מצדיקות המחיר

27.08.2013, 08:45 | בועז בן־נון

הקרנות בקטגוריה "ממונפות ואסטרטגיות" מאפשרות להשקיע באסטרטגיות גידור ולהרוויח גם במצבי שוק שליליים, תוך שמירה על יתרונות קרנות הנאמנות: סחירות יומית, שקיפות, פיקוח ללא עלויות קנייה ומכירה ומבלי שהמשקיע משאיר 20% מרווחי הקרן אצל מנהליו.

עדיין לא מודבר בטרנד סוחף בשוק שלנו עם זרימה חיובית מזערית של 3 מיליון שקל בלבד בשלושת החודשים האחרונים כשבסך הכל מנהלות הקרנות הללו 839 מיליון שקל. היתרון הגדול של קרנות אלו הוא קורלציה נמוכה עם השוק, המאפשרת השקעה טובה יותר על ידי פיזור השקעות בנכסים נוספים. זוהי קטגוריה מפוזרת למדי שבה כמעט לכל קרן יש אסטרטגיית השקעה שונה, והיא בעלת מדד ייחוס או מטרה מוצהרת שונה.

הקרנות הממונפות יוצרות חשיפה למניות, למטבע חוץ או לשניהם בשיעור שהוא מעל הכסף המנוהל שלהם, חלקן בשיעור של יותר מ־200%. אחת כזאת היא הקרן אלטשולר שחם ממונפת, המדורגת ראשונה בדירוג ל־18 חודשים שמבקשת להשיא תשואה חיובית בכל מצב שוק. בשלוש השנים האחרונות היא עומדת במשימה: 5.5%, 37.16% ו־47.91% מתחילת השנה, ב־18 וב־36 החודשים האחרונים בהתאמה. הרבה מעל מדד ת"א־25. זוהי קרן שמנהליה מחפשים אחר הזדמנויות ללונג ולשורט, במניות ובאג"ח.

ירון דייגי, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות ירון דייגי, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות ירון דייגי, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות

קרן נוספת, השלישית בדירוג, היא פסגות מודל קונצרני לונג שורט ממונפת! שהיא הזולה בקטגוריה (רק 1.13%) עם התמקדות באג"ח קונצרניות שדורגו בדירוג השקעה ומעלה לפי מודל דירוג אשראי עצמאי ואובייקטיבי שפיתח רו"ח צחי לוי. בקרן זו יש אפשרות להרוויח גם במקרה שבו האג"ח הקונצרניות יורדות בכך שהיא מנסה לזהות מבעוד מועד אג"ח שהתשואה שלהן נמוכה ואינה מפצה על הסיכון, או אג"ח בעלות סבירות גבוהה להיקלע לחדלות פירעון או הסדר חוב, ואז למכור בחסר. אם האג"ח שהקרן מכרה בשורט יספגו הפסדי הון משמעותיים, הקרן תרוויח.

קרנות אחרות הן הקרנות ה"ממונפות כפולות", אלה שמנסות להשיג תשואה כפולה ממדד מוצהר. למשל קרן נאסד"ק כפליים ממונפת של מגדל קרנות נאמנות המדורגת שנייה. מטרת הקרן פשוטה למדי: להשיא תשואה כפולה ממדד נאסד"ק. התשואות שלה שוות מבט - 28.99% מתחילת השנה, 45.91% ב־18 החודשים האחרונים ו־126.45% בשלוש השנים האחרונות - בעוד תשואות המדד היו 14.7%, 22.76% ו־51.6% בהתאמה. למגדל קרן ממונפת נוספת בקטגוריה: מגדל דקלה מעוף כפליים, שמטרתה תשואה גבוהה או שווה לכפליים מדד ת"א־25. הסיכון בקרנות הממונפות הוא התקופות השליליות: תשואות של 0.07%-, 4.6% ו־8.36%- (חצי שנה, 18 חודשים ושלוש שנים אחרונות בהתאמה), בזמן שמדד ת"א־25 השיא באותן תקופות 1.51%, 7.5%, ו־7.59%.

מחלקה נוספת בקטגוריה שייכת לקרנות האסטרטגיות. אמנם קרנות אלה אינן ממונפות, אך הדבר לא מקטין בהכרח את הסיכון שלהן. בדירוג יש רק אחת כזאת - קרן תטא לכל מזג אוויר, האחרונה בדירוג. הקרן השיגה 3.35%־, 5.41% ו־24.14% בחצי השנה, ב־18 החודשים ובשלוש השנים האחרונות בהתאמה. לקרן חשיפה של מעל 200% למניות ולמט"ח.

השורה התחתונה: מחד, קרנות אלו עשויות להביא לתשואה גבוהה מתשואת השוק גם כשהשוק יורד. מאידך, הסיכון בהן גדול בהרבה מהסיכון בשוק.

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

תגיות