אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההימור של אלקטרה על מזגנים הוכיח את עצמו צילום: אוראל כהן

ההימור של אלקטרה על מזגנים הוכיח את עצמו

אלקטרה צריכה הצליחה להגדיל את ההכנסות שלה בחצי הראשון של השנה ב־27%, בזכות תרומה נאה של פעילות המזגנים בחו"ל. רכישת אייס אוטו דיפו הגדילה את ההכנסות ב־162 מיליון שקל

27.08.2013, 19:14 | אורנה יפת

"יש תחרות קשה בין רשתות החשמל ואנחנו צריכים להתמודד איתה. אחת הדרכים לעשות את זה היתה מבחינתנו היציאה לחו"ל עם פעילות המזגנים והרכישה של אייס. עשינו את זה כדי לא להיות רק בתחומים רווי תחרות", כך התייחס אתמול יקי ודמני, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, לדו"חות שפרסמה החברה לחצי הראשון של 2013.

קראו עוד בכלכליסט

הכנסות אלקטרה עלו במחצית הראשונה של השנה ב־27% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב־1.44 מיליארד שקל. מי שהביאה לעלייה הנאה היתה בעיקר פעילות המזגנים בחו"ל שאליה נכנסה החברה בסוף 2012 ותרמה 125 מיליון שקל להכנסות החברה בחציון. "אנחנו מוכרים היום בעולם יותר מ־500 אלף מזגנים תחת מותגי אלקטרה, איירוול וג'ונסון", אומר ודמני. "הפכנו לאחד מייצרני המותג הפרטי הכי גדולים בעולם בתחום המזגנים, לצד היצרנים הסינים".

יקי ודמני. "ידענו לזהות את הבעיות בתחום המחשבים ולצאת ממנו", צילום: אוראל כהן יקי ודמני. "ידענו לזהות את הבעיות בתחום המחשבים ולצאת ממנו" | צילום: אוראל כהן יקי ודמני. "ידענו לזהות את הבעיות בתחום המחשבים ולצאת ממנו", צילום: אוראל כהן

מנוע צמיחה נוסף של אלקטרה היה פעילות אייס, שאליה נכנסה החברה לפני כשנה וחצי. מאז הרכישה, הפעילות מציגה רווחיות תפעולית גבוהה שמקפיצה את תוצאות החברה. בחצי הראשון של השנה זינקו הכנסות אייס ואוטו דיפו ב־144.64% ל־274 מיליון שקל. זאת, בין היתר, כתוצאה מפתיחת שני סניפים חדשים של אייס באזור הצפון, שבו סבלה הרשת מפריסה חלשה יחסית. על פי הערכות, תפתח אייס בחודשים הקרובים 2–4 סניפים חדשים.

אחת מנקודות החולשה של אלקטרה בדו"ח היו פעילות רשתות הקמעונאות שלה, שקם אלקטריק ומחסני חשמל. מחזור ההכנסות במגזר הקמעונאות של החברה ירד במחצית הראשונה ב־2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לכ־565.5 מיליון שקל. הירידה נובעת בעיקר מהתחרות הקשה בענף מוצרי החשמל.

על השחיקה במגזר הקמעונאות אמר ודמני: "זו עובדה ואין מה להתחבא מאחוריה. הרשתות ירדו במחזור. הרבעון הראשון היה מוצלח בשל פסח והרבעון השני נפגע מהיעדר החג והשפיע על תוצאות החציון. יש בשוק תחרות קשה ואנחנו צריכים למצוא דרכים להתמודד איתה".

הרווח התפעולי של אלקטרה עלה במחצית הראשונה ב־18% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ל־60 מיליון שקל. הרווח הנקי זינק ב־147% ל־42 מיליון שקל, זאת עקב הפסד שנרשם בחציון הקודם עקב יציאה מפעילות המחשבים ההפסדית של אלקטרה.

"ב־2012 החברה ידעה לעשות תפנית ולצאת מתחום המחשבים (פעילות רשת אלקטרה מחשבים שהיתה בבעלות - א"י)", אמר ודמני. "זהו שוק בעייתי מבחינת מוסר התשלומים ויש בו ריבוי מפיצים על אותו מותג. זיהינו מהר מאוד שזה תחום שלא מתאים לנו, ויצאנו ממנו".

תגיות